E
elaziz2316
Guest
Bu kavgada erkek kuş almış alacağı darbeyi. Baktım göğüs tüyleri ıslak. İlk başta banyo yaptığını düşündüm. Bu ıslaklıkta bir türlü geçmiyor. Kabarık gibi de geldi bana. Hareketliliği de gitmişti. Her ihtimale karşı veterinerden Baytril aldım. Kuşun ağzına 1-2 damla damlatıp ayrı kafese alacaktım. Kuşu yakaladım. İlacı damlatırken hayatta hiç görmeyi istemeyeceğim bir manzara ile karşılaştım. Dişi kuş kavga esnasında erkeğin gırtlak kısmını kesip açmış (bayağı bir açık var).İsmail ODLUYURT' Alıntı:Bir çiftim sabahları çiftleşiyorlar. Araları çok iyi. Öğleden sonra kavga ediyorlar. Ya da bana öyle geliyor. Ama ikisi nerdeyse kördüğüm oluyor ve kafesin tabanına düşüyorlar. Nerdeyse kafesi dağıtacaklar. O halde kavgaya devam ediyorlar. Acaba erkek çok kızgın onun için mi ? Sanki her dakika çiftleşmek istiyor gibi bir hali var. Bu hareketler ne anlama geliyor anlayamadım. :-[
Acaba bu şekilde kuş yaşar mı? Yapmam gereken bir uygulama var mı? Bu tür açılmalar iyileşebilir mi? Başından geçen ya da bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
Dişi kuşa da gelince. Ona bir daha erkek kuş vermemeyi, çiftleşen kuşların karşısında ayrı bir kafeste tek başına yaşamaya mahkum etmeyi düşünüyorum. O derece sinirlenmiş durumdayım. neeee neeee neeee