KAYA TUZU!!!!

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
S.a abilerim kardeşlerim yabancı bir sitede okuduğum ve anladığım kadarıyla kaya tuzunun kuşlar üzerinde olumlu etkileri olduğu ve kullandıklarını söylüyorlar ben bunu ilk defa duydum bu konuda bilgisi olanların derğerli yorumlarını bekliyorum..
( bi üreticiniin şöyle dediğini gördüm: tüy yolma hastalığı olan kuşlarım kaya tuzu kullanımından sonra bıraktı)bunuda not olarak eklemek istedim..

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
hasan hocam nasıl verildiği hakkında bilgi varmı acaba

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bi abimin tavsiyesi üzerine tüy yolma için tuz kullanıpta olumlu sonuç almışlığım var ama kastedilen başka bi şeyse yemine suyuna katmak gibi onu bilemem

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
abi normal bloklar halinde gaga taşı gibi kesilip veriliyor kuşlar onu yalıyormuş..

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
bu da kaya tuzunun içeriği:
Doğal kaya tuzunun % 84'ünü Sodyum Klorür; geri kalan % 16 lık bölümünü lityum,fosfor,selenyum,magnesyum,kalsiyum,vanadyum gibi doğal mineraller oluşturur. Doğada bulunan 94 elementten soy gazlar hariç tüm elementler (84 Element) doğal tuz kristalinde mevcut.

Ayrıca, kaya tuzu doğal iyonlaştırıcıdır.Artık bu gün sadece tuz kristali yapısından dolayı radyasyonu nötralize etmenin mümkün olduğunu biliyoruz.Örneğin atom çöpü nükleer radyasyon atıkları tuz depolarında saklanıyor.Bu da tuzun sırrı, bu sır da onun geometrik elektriksel yapısında saklı.Günümüz teknolojik ürün  ve cihazlarının elektrik yüklü sisinden oluşan artı iyonların ve radyasyonun zararlı etkilerini de ufak  tuz kayaçları azaltır. Tuz kristalleri yorgunluğu,stresi,astım nöbetlerini,alerjileri,baş ağrılarını,cilt rahatsızlıklarını,havadaki nemi ve kokuyu hafifletmekle bilinirler ve rahat uyku ortamı yaratırlar.Eksi iyonlar havayı şu unsurlardan temizler:Toz, polen, toz zerrecikleri, hayvan tüyleri, küflü sporlar.

ALINTIDIR..

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
deneme amaclı tüy yolan bir takımda denenebilir aslında
Abi ben denediğim yöntemi anlatayım;

önce suyu kaynatıp içerisine tuz atıyorum kaynaması kesiliyor sonra tekrar kaynayıncaya kadar bekliyorum (bu şekilde yapınca tuz iyice çözünüyor ve tortulaşma yapmıyor) tekrar kaynayınca bol tuzlu suyu alıp soğutuyorum ve çalkalayıp tüyü yolunan yavrunun üzerine fıs fıs ile sıkıyorum anne veya babada kuşun tüyünü yolmaya çalışınca ağzına gelen taddan dolayı tiksiniyormu acımı duyuyor bilemiyorum ama birdaha tüy yolmaya yanaşmıyor ama şu bi gerçek en fazla 3 kuluçka sonra tekrar ediyor...

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Kimbilir daha neleri vardır. Bende yıllardır akvaryumlarımda antifungal olarak kayatuzu kullanıyorum, gerçekten oldukça işe yarıyor

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ömer ADAM' Alıntı:
Abi ben denediğim yöntemi anlatayım;

önce suyu kaynatıp içerisine tuz atıyorum kaynaması kesiliyor sonra tekrar kaynayıncaya kadar bekliyorum (bu şekilde yapınca tuz iyice çözünüyor ve tortulaşma yapmıyor) tekrar kaynayınca bol tuzlu suyu alıp soğutuyorum ve çalkalayıp tüyü yolunan yavrunun üzerine fıs fıs ile sıkıyorum anne veya babada kuşun tüyünü yolmaya çalışınca ağzına gelen taddan dolayı tiksiniyormu acımı duyuyor bilemiyorum ama birdaha tüy yolmaya yanaşmıyor ama şu bi gerçek en fazla 3 kuluçka sonra tekrar ediyor...
aslında basit ama sürekli uygulanması gerek o zaman tüy yolan takımlarda.. aslında bu sekilde kaynatılmasınad agerek yok tuzu suda iyice erittikten sonra tüylenmeye baslayan yavrulara fıs fıs yardımıyla sıkılabilir..

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla gaga taşı gibi takıyorlar devamlı kafeste duruyor

Suat OKAN

Üyemiz
Adı
SUAT
Soyadı
OKAN
Öyle ise anne ve babanın yavrulara zarar vermesini engellemek için yavrulara suda kaynatılarak eritilmiş suyu fıs fıs ile üstlerine sıkarsak yararı olurmu? denemek lazım.

herkül

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
ATAY
benim anlatmak istediğim farklıydı ama konu tamamen tüy sorununa çekildi kuşların anatomisini iyi bilen ustalar var yorumlarını bekliyoruz bu abilerin..

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Kaya tuzu İnsanlar üzerindede bir çok faydası var Mesela Kaya tuzu Şehri olan Çankırıda bir çok amaçlı kullanılıyor. Örneğin ;Bir kap içersine demir /alimünyum Plastik olmaması gerekir  kaya tuzunu  koyun kalorifer peteği üzerinden devamlı kalsın öncelikle bir odada denerseniz  su ısındığında tuzun buharlaştığını hissedeceksiniz ve oda içersinde bir serinlik hissedeceksiniz.bu astım vb nefesle ilgili bir çok hastalığa iyi geldiği görülmüştür.    Çankırıdan Selemlar

ısparta12

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
demirbaş
paylaşım için teşekkür ediyorum emeğinize sağlık.birşey kafama takıldı.yavrusunun tüyünü yolan çiftler derken tekrar yumurtlamaya gelen kuşlar mevcut yavrularının kafalarındaki tüyleri yolup öldürebiliyor bunu engellemek içinde faydalımı  yoksa farklı bir durummu şimdiden teşekkürler..

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
tuzun kuşların metabolizmasına çok zarar verdiğini okudum sitede fakat benim kuşum peynire saldırıyor adeta ve tuzlu yemişlere . hiçbir zararını görmedim . zararı nedir ?

Emin ARSLAN

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
arslan
valla az çok biyoloji dersınde bosaltım sıstemınden bılıyorum.. bobrek yapıları tuzlara karsı hassas tı benım bıldıgım kadarıyla...

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
Emin ARSLAN' Alıntı:
valla az çok biyoloji dersınde bosaltım sıstemınden bılıyorum.. bobrek yapıları tuzlara karsı hassas tı benım bıldıgım kadarıyla...
o benimde aklıma geldi de acaba bir eksiklikten dolayı olabilir mi diye düşünüyorum
yanıt için teşekkürler