Kendi Gaga Taşımı Kendim Yaptım -1

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,323.0.html

Selahattin abimizin tarifi üzerine bende kendi gaga taşımı kendim yapayım dedim.
    - Aşağıdaki link’ten dişçi alçısı satın aldım (1kg. 4,50TL). Aldığım firma sarı renk göndermiş. İnşallah kuşlar beğenir.
    - Ambalaj malzemesi satan bir yerden küçük plastik bardak (çocuklar için olanından) aldım (100 adeti 2TL).
    - İnce sıva için kullanılan dere kumunu önce kaynattım ve defalarda yıkayıp kuruttum [komşudan beleş (helal ettirdim)].
    - Bir de nalbur’dan yumuşak tel aldım (1TL).

Önce telleri belirlediğim bir ölçüde (yaklaşık 10cm) kestim ve kendimce bir şekil (taşı tutsun diye) verdim.. Sonra plastik bardakları da ortadan makas ile kestim. Kum ve alçıyı eşit oranda karıştırıp bu yarım bardakların içerisine boşalttım. Sonra da telleri içine batırdım. 30 adet oldu. Belki kaplara daha az koysaydım 60 tane de çıkardı. Ama bu ölçü benim için aklıma yattı.

Akşam yaptım sabah baktım taş gibi olmuş. Gene de birkaçgün kurumaya bırakacağım.

Alçıyı aldığım adres. (İnternet üzerinden sipariş verdim. 1 gün sonra elime geçti)
http://www.dentalsepet.com/AMBEROK-ALCI-1-KG-AMBEROCK-ALCI-pid-1664.html

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
elinize sağlık çok güzel olmuş insanın kendi üretimide ayrı bi güzellik katıyor

E

elaziz2316

Guest
    Tanesi yaklaşık 0,25 kuruşa geldi (70 adet plastik bardak ve tel arttı). Ama parasından ziyade kuşlara gönül rahatlığı ile verebileceğim bir ürün ortaya çıktı. Bence en önemlisi de budur.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Paylaşım için teşekkürler süper olmuş insanın kendi emeği gibisi yoktur...

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Elinize sağlık . Bende aynısını yaptım ama aynı alçıyı ben 6 ya aldım. Medikal malzeme satan yerden. kuşlar çok güzel kemiriyorlar

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Güzel olmuş  kuşlarda  beğenir  inşaAllah  ;)

E

elaziz2316

Guest
    Ahmet, bu tepsi düz taban. Ama mecbur kalırsak bu tepside de yaparız icabında. :)

hasanhasan' Alıntı:
ismail bey kuşlar bu gaga taşını beyendimi aceba merak etdim cevabınızı bekliyorum
    Hasan bey, ilk başlarda pek kullanmadılar. Sonra çok hoşlarına gitti. Dişçi alçısının sert olması sebebi ile oldukça uzun ömürlü oldu. Kuşlar severek bu gaga taşını kullanıyorlar.