Kendi gaga taşını kendin yap

BAYTEK55

Yeni Üyemiz
Adı
SİNAN
Soyadı
SİVRİ
biraz internetten baktım 2 çeşit dişçi alçısı var biri sert alçı diye geçiyor digeri sentetik alçı 2 side dişçi alçısı hangısını kullanıcaz...

husnu35

Yeni Üyemiz
Adı
Hüsnü
Soyadı
faydalı ve herkesin yapabileceği bir tarif, bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

konuyu baştan beri okudum tüm arkadaşlar içerisine konulacak malzemeler konusunda görüş bildirmişler  alkisd okurken atladımmı bilemiyorum ama yapan arkadaşlkar kesin bi liste verseler yani 1 kilo alçı şu oranda su, şu kadar kum gibi şimdiden teşekkürler 

afatsum03

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KÖKSOY
Arkadaşlar selamünaleyküm ben aranıza yeni katıldım ve bu işlerde de biraz yeni sayılırım. hobi olarak başladım ve şu an 12 çiftim var. Bende gaga taşını kendim yapıyorum ve içine alçı, mermer tozu mercan kırığı, kum, yumurta kabuğu ve birazda maden suyu katıyorum. Herhangi bir zararını görmedim ama siz gibi üstadlarında önerisini, görüşlerini almak isterim.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
abi bu kireç normal kireçten olurmu.bulundugum yerde diş alçısı bulmam çok çok çok zor bulamam yani.yardımcı olsanız.veya yapan bi arkadaş varsa kargoyla yollayabilirse masrafı karşılarız.tertemiz olur

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Bence dıscı alcısıyla yapmayınız artıl eskısı gıbı degılmıs kımyasal olarak onermıyorlarmıs....yınede sız bılırsınız ama ben Gunay Donmez hocamızın kendı arastırmaları ve yapmıs oldugu tası onerırım keza yorumlara baktıgında da anlarsın dostum....

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Karahan UZUN.' Alıntı:
Bence dıscı alcısıyla yapmayınız artıl eskısı gıbı degılmıs kımyasal olarak onermıyorlarmıs....yınede sız bılırsınız ama ben Gunay Donmez hocamızın kendı arastırmaları ve yapmıs oldugu tası onerırım keza yorumlara baktıgında da anlarsın dostum....
+1

mahmut ozkur

Üyemiz
Merhaba
Bende ki sultanlarda hazır gaga taşını tünek olarak kullanıyordu.
Daha önce kendi yaptığım ve muhabbetlerin gayet severek kullandığı taşı kafese takınca, amacı doğrultusunda kullanmaya başladılar.
İçeriği ise 1 ölçü alçı, bir ölçü yıkanmış elenmiş kum, bir ölçü kurutulup iyice ufalanmış yumurta kabuğu, 1 şişe soda. Kalıp olarak danone kabı, pet bardak kullandım. İçine de alt tarafını büktüğüm bir tel.
Kalıba akşam döktüm, sabah çıkardım. Benim yaptığım gaga taşı ne sert ne yumuşak. Alçı oranı ile oynayarak sertlik derecesini ayarlayabilirsiniz.
Pet shoplarda satılanlardan satılanlardan hem çok daha ucuz, hem çok daha faydalı.
Kolay gelsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi bu karışıma kurumuş okaliptus yaprağını ufalayıp koysak olmaz mı okaliptuslu gaga taşı satan üreticiler var bu sitede de ben de bu karışıma okaliptus yaprağının da katılırsa o satılarnlar gibi olacağını düşünüyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi bu karışıma kurumuş okaliptus yaprağını ufalayıp koysak olmaz mı okaliptuslu gaga taşı satan üreticiler var bu sitede de ben de bu karışıma okaliptus yaprağının da katılırsa o satılarnlar gibi olacağını düşünüyorum
okaliptus yaprağını değil de, tomurcuğunu kullanırsan olur.

Hakan_ay

Yeni Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
Ay
Merhaba;
Alçı-Kum- Yumurta kabuğu karışımı yapmayı düşünüyorum. Ne kadar alçı- kum- karıştırmalıyım?