kimler sadece üretim yapıyor

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Merhaba saygıdeğer arkadaşlar ve abilerimiz benim nacizane merak ettiğim bir konu var sitemizde birçok üretici ve hobici arkadaşımız var evinde bir tek kuş besleyen ile üretim hanesinde yüzlerce kuş besleyen üreten üreticilerimiz var benim merak ettiğim konu kimler sadece kuş üretimi yaparak geçiniyor ekmeğini bu işten kazanıyor ve sadece bu işi yaparak geçinmek için (orta halli bir hayat) randımanlı oturmuş bir üretim hanede kaç çift kuş yeterli oluyor bunu merak ediyorum.Bu arada ben LAFARGE ALÇI'DA vardiya şefiyim işimden memnunum sadece meraktan sordum.Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

ars06

Üyemiz
Adı
Aras
Soyadı
AĞBABA
Güzel bir yere değinmişsiniz benimde çok merak ettiğim bi konu bu

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
çok zor abi tek üretimle geçinmek garantisi yok hastalığı vb biçokşey var. olacağına inansam kimseyle uğraşmam sadece kuşlarla uğraşırım hemde büyük bir zevkle anlayışsız insanlarla uğraşmaktansa hayvanlarla uğraşmak çok daha iyi olurdu. ama varsada bizimle paylaşırsa nasıl başardığını da paylaşırsa çok iyi olur.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
ben satışda yapıyorum üretimde yapıyorum ama geçimimi bununla saglamıyorum benimkisi hobi diyebiliriz. ;D

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
pıyasadaki fiyatlara bakarsan üreticilik karlı iş ama satmaya kalktığında o fiyatları çok zor bulursun ben 3 ay oldu başlayalı 400 çiftle başladım 45 tanesi ilk ay nakavt 3 ayda 150 çifti zor eşledik parayla olacak iş değil emek istiyor sabır istiyor getirisi dersen acil olarak satacaksan ortalama 2 aylık yavru kuşu 12-15 arası satarsın acelen yoksa 20 ye kadar yolu var ama öyle 40-50 tl bekleme adetli üretirsen ortalama 1000 yavru diyelim aylık en az 500 takım ve 1 sene beklemen lazım 1000 yavru üretincede kimse elinde para kapıda beklemiyor yani anlayacağın bir üreten birde üretemeyen pişman

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Hobi olarak yapmak ile kendini kuşlara adayıp bu işi profesyonelce yapmak arasında dağlar kadar fark var elbet ki bu iş ana meslek olarak yapılabilir fakat bununda zorlukları var. Öncelikle iyi para kazanmak için çift sayısının çok fazla olması gerekir buda güvenilir bakıcılar ister + büyük bir mekan ister + sağlam bir pazar ister. Bunu başaran abilerimiz var Öğrneğin Selahattin abimiz. Zor bişeyi başardığı ortada bende onun yolunda ilerlemek isteyen biriyim açıkcası.

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Erhan abi sende çok büyük kumar oynamışsın 400 çift ile bu işe girmek  confusedtw yürek ister, çok büyük problemlere gebe bir iş yapmışsın.Asel sanırım hepimiz Selahattin abi gibi olmak isteriz ama çokkk fırın ekmek yememiz gerekiyor.Benim bu konuyu açmamdaki amaç üretimhane resimlerini  görüyoruz öyle üretimhaneler varki insanın içi gidiyor ve bu sitede öyle yorumlar öyle tecrübeler paylaşılıyorki kendi payıma söylüyorum sanki onlarca bilim adamının yorum ve tecrubelerini okuyorum ve en sıradışı olan ise yanı bu işi tam profesyonelce yapanlarla birlikte evinde bir tek kuş besleyen hobici arkadaşımız aynı iştah ve ciddiyetle  yorum ve tecrübelerini paylaşıp araştırmalarını yapıyor bu yüzden'de merak ettim sadece kaç kişi sadece bu işten ekmek yemekte diye.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
arkadaslar sadece üretim işi karın doyurmuyor.. bazen öyle aksilikler cıkıyorki kar edeyim derken zarar ediyorsunuz.. eger sadece üretim yapmak istiyorsanız.. bu sizin tek işiniz olmalı.. benim şahsen petshopum var ayrı olarakta üretimhanem var.. sadece üretimhane olsaydı gecinemezdim..

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Valla sıkıntılı bir konu,kanayan yara :-[

Çok basit güncel gider tablosu.

Ortalama 50 çift kuş üzerinden hesaplama yaparsak ve 50 çifte verdiğiniz parayı da saymazsak.

1-Ortalama bir yemlik 50 gr yem alır.Her kafeste 2 yemlik dersek 100 gr yapar.
2-50 çiftlik bir üretimde her yem değişiminde ki haftada 2 defa değiştirsek 100g.50çift =5000g her değişimde.Ayda 8 defa ederki haftada 2 defa değişim yapar 5000.8=35000g yani 35 kilo eder.uçtusu döküldüsü falanı filanı 40 kg diyelim toptancıda 40 kg. 2 tl=80 tl aylık yapar.

Tabi bu 80.12 ay=960 tl yıllık yem parası yapar.(yavru büyümesi ve hiç yavru almadan)

3-Mama olayına gelirsek toptancıda ortalama bir mama fiyatı yaklaşık 15 tl.Ve 15.12 ay=180 tl mama fiyatı

4- vitamin dersek ortalama bir vitamin 10 tl desek 10.12 ay=120 tl
5-Ne kadar sağlıklı bakarsanız bakın yıllık ilaç parası 120 tl diyelim.
6-Yazın ısıtıcı kullanmadan elektrik parası 30 tl olarak 6 ay yaz desek 30. 6ay = 180 tl
60 tl ısıtıcılı elektrik parası desek 60.6 ay = 360 tl toplam yaz kış 540 tl

kabaca toplarsak 540 elektrik
                            120 ilaç
                            120 vitamin
                            180 mama
                          1000 yem
                          1960 toplam masraf 
Tabi farazi olur kira+yavruların yiyeceği yem mama vs.Ayrıca içeride yerin büyüklüğüne göre ışık yakmak,ısıtıcı 60 tl gelirmi bilinmez,kimi çift 8 yavru büyütür kimi hiç büyütmez ki büyüteni tercihimizdir.Vereceğiniz havuç,yeşillik,mama katkıları hesaba dahil değildir.

AMA OLSUN BE BİZE BOŞUNA KUŞÇU DEMİYORLAR.GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIRMIŞ.ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. bye

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
HERKESİN BAKTIĞI PENCERE FARKLIDIR SİTEDE BENİM BU YAŞA KADAR YAPTIĞIM İŞ ÇEŞİTLİLİĞİNİ KİMSE YAPMAMIŞTIR BEN ÇOK ÇOK MEMNUNUM HİÇ OLMAZSA YEM YİĞİYORLAR AMA ÇIKIYOR YADA ÇIKMIYOR YAŞIYOR YADA YAŞAMIYOR PARA YAPIYOR YADA YAPMIYOR AMA KARDEŞ ALLAH cc BİN ŞÜKÜRLER OLSUNKİ YUMURTLUYORLAR N A M K Ö R D E Ğ İ L L E R  ŞİMDİLİK SLM

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Ben herzaman derim abiler işini iyi yapan bir marangoz sıradan bir doktordan daha çok kazanır. Sadece bu işi yaparak geçinilmez düşüncesi bence çok yanlış, sadece bu işle uğraşıp hem ün hemde lüks hayat sahibi olan tonla insan var. Demin aslan bey bir hesap yapmış ve maliyetin yıllık tutarını 1.960 tl hesaplamış. Ben sadece kuş işi yapabilmek için ayda 900 lira kira veriyorum. Ve elimde en az 6 ay kadar daha yavru olmayacak olsa bile bu yavrular satılmayacak siz düşünün. Önemli olan bir işe cesaret edip girişmektir. Gerisini Allah nasip eder inşallah.

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
herkese selam.bir çok kümesim oldu hepsindende güzel paralar kazandım.bankada çalışıyorum ama işin gerçeği kuşlardan daha fazla kazanıyorum.yerli üretimi bilmem ama hollanda ve ingiliz besledim her zaman,şükürler olsunki beni hiç utandırmadılar.çift sayısına gelince 200-150-250-100 ve 70 çiftlik ayrı üretimhanelerim oldu.işin doğrusu en çok parayı şu anki 70 çiftlik yerimde kazanıyorum.kuş sayısı fazlalaşdıkça sorunlarda büyüyor.vakit çok önemli.birde tabiki bu işi sevmiyorsanız ticaret olarakta yapamazsınız.

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
BEN AÇIK KONUŞAYIM BANA AİLEMDEN YAKINLAR ARKAMDAN KONUŞMUYORLAR SIRTIMDAN VURMUYORLAR
ONLARLA OTURUP DERTLEŞİYORUM KONUŞUYORUM BENİ ÇOK İYİ TANIYORLAR ELİMİN KOKUSUNU ÇOK İYİ BİLİYORLAR.NE KONUŞSAM KARŞILIK VERMİYORLAR SUSUP DİNLİYORLAR BENİ ÇOK İYİ ANLIYORLAR.BÖYLE BİR DUYGUSAL BAGIM VAR KUŞLARIMLA
KÖTÜ ZAMANIMDA HEP YANIMDALAR.KIVRAK  DEGİLLER ADAMSATMAYI BİLMEZLER SAFLAR
KISACA BENİM İÇİN ADAM GİBİ ADAMDIRLAR......
BU YAZDIKLARIM BENİM İÇİN GEÇERLİDİR

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
benim şahsi görüşüm bu işten para kazanabilmek için birincisi bu işi seveceksin sabırlı olacaksın ve  peşin para alarak her ay düzenli kuş verebileceğin yerler olduktan sonra bu işte çok güzel para var bu da biraz çevreyle alakalı

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Gördüğüm kadarıyla sadece üretim yapan yok denecek kadar az ben de onlardan biriyim ufaklıklara 1 çift kuş almakla başladım Balıkesir-Edremit sonra Manisa Merkeze tayin istedim oradan da bir üretici arkadaştan ingiliz kırması dişi kuş aldım bulunduğu yere geleli 3 yıl oldu bizim ufaklıkların kuşları büyüdü 2 si eş tuttu şu an yaşadığım hiç bir problemi (hastalık, annenin yavruyu öldürmesi vs.. yaşamamıştım) 1 yıl 5 ağız yavru aldım 33 kuş tabi dinlendirme nedir bilmiyordum kuşum kaldıramadı hastalandı ilaç tedavisini de bilmediğimden kurtaramadım altında ilk yavruyu çıkartınca kalan yumurtaların üzerine erkek kuş yattı ve kalan yumurtadaki yavrular da çıktı ilk ve son görüşüm oldu erkeğin yumurtalarının üzerine yattığı.... neyse buradan da bir çek erkek kuş aldım 8 çiftle üretime devam ettim yer tuttum şu an altından kalkamıyorum 500 üzerinde oldu çalışan 60 çift var çifte atmayı bekleyen 200 üzerinde kuş var salma yapıp 15-20 çift arası düşünüyorum bayağı bir bunaldım bakım zorlaşıyor yavru ölümlerim arttı bu işler tek başına olmuyor. Şu an kiradır elektiriktir 5 günde 25 kg yem gidiyor ancak haftalık 15 yavru kuş satarak masraflarını kurtarıyor. Elimden çıkartmayı da düşünüyorum bir yandan kendime ayırdığım 100 çiftin üzerinde damızlıklarım var 6-9 aylık oldular onlara kıyamıyorum daha hiç eşe atılmamış yavru alınmamış kuşlar... Bu günleri bekledim 150 civarı takımım olsun getirisi olsun diye inşallah altından kalkarım...

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
MURAT AKKURT' Alıntı:
BEN AÇIK KONUŞAYIM BANA AİLEMDEN YAKINLAR ARKAMDAN KONUŞMUYORLAR SIRTIMDAN VURMUYORLAR
ONLARLA OTURUP DERTLEŞİYORUM KONUŞUYORUM BENİ ÇOK İYİ TANIYORLAR ELİMİN KOKUSUNU ÇOK İYİ BİLİYORLAR.NE KONUŞSAM KARŞILIK VERMİYORLAR SUSUP DİNLİYORLAR BENİ ÇOK İYİ ANLIYORLAR.BÖYLE BİR DUYGUSAL BAGIM VAR KUŞLARIMLA
KÖTÜ ZAMANIMDA HEP YANIMDALAR.KIVRAK  DEGİLLER ADAMSATMAYI BİLMEZLER SAFLAR
KISACA BENİM İÇİN ADAM GİBİ ADAMDIRLAR......
BU YAZDIKLARIM BENİM İÇİN GEÇERLİDİR
Güzelde tüm saygımla alakasını çözemedim.