kimler sadece üretim yapıyor

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Arkadaşlar teşekkür ederim paylaştığınız fikirleriniz için. Anlaşılan bu işi severek aşk ile yaptıktan sonra ortalama verimli bir kumeste en az 150 çift olması gerekiyorki insanın geçinmesi için yeterli olsun ama tabi butün şartlar uygun olup işler yolunda gittiğinde,Bu arada Asel senide  cesaretin ve bu işe olan inancın için tebrik etmek isterim ben senin başarılı olacağına yürekten inanıyorum çünkü hedefin büyük Selahattin Abi alkisd, ben onunda bu konu hakındaki yorumlarını en tecrübelimiz olarak duymak isterdim ama bu aralar yoğun sanırım.

necrofx

Yeni Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
KARATAŞ
Ben de kendi çapımda 3-4 yıldır üretim yapıyorum. Ama benim ki tamamen kuşları sevmekle alakalı bir durum.Bu yaza kadar 5-6 çift kuşum 20-30 tane de damızlık yavru ve yetişkin kuşum vardı. Bunları da eşe attığımda artık sadece hobi değil kâr edecek hale de geleceğimi düşünüyordum. Yavru kuşlarımı yetişkin damızlıklarla değiştirdikten sonra kümesime bulaşan bir hastalık (cocsidios ya da salmonella ) 30 kuşumu öldürdü. İlk kez başıma geldiği için önüne de geçemedim. Çiftlerimin bir çoğu öldü bir çoğu da yumurtlamaz oldu yumurtlasa da yatmaz oldu. Neredeyse tüm kümesim telef oluyordu. Bir avuç kalan kuşumla büyük üzüntü yaşadım. Kalan kuşları hasta diye kimseye de vermek istemedim ama artık bir şekilde bu işi bırakmak istiyordum. Nitekim annemin müdahalesi sebebiyle yeni bir aşkla kaldığım yerden devam etmeyi seçtim. Sanırım ailece kuşları seviyoruz. Sağolsun annem temizliklerini ve bakımlarını üstlendi. 2 günde bir mamalarını bile yapıp veriyor. Kış saatine geçtiğimiz için hafta içi eve geldiğimde uyandırmamak için kuşlara çıkamıyorum tüm ihtiyaçlarını sağolsun annem gideriyor. Hastalığı gidermek için 200 liraya yakın ilaç masrafı yaptım. 300-500 lira arasına 15-20 kadar kuşu kümesime ekledim. 300 liraya 8 li hollanda tipi üretim kafesi yaptırdım. Özetle 1000 lira daha harcayıp tekrar kaldığım yerden devam ediyorum. Şimdi ara ara hastalanan kuşlarım yine oluyor sanırım bir de ciddi bir dezenfekte işi yapmam gerekecek. Bu hafta sonu da bir dezefektanla bu işi yapacağım. Çok şükür şuan 10 hazır çiftim ve yumurtalarım var. Bu tecrübe sayesinde artık daha iyi bakım yapabiliyorum. Vitaminlerini probiotiklerini gerekli durumlarda antibiyotiklerini veriyorum. Şimdi Selahattin Abi'nin vermiş olduğu tarifle gaga taşlarını da yapacağım. Netice itibariyle gördüğüm o ki bu işten para kazanmak zor iş. Para kazanmak için sıfırdan bu işe giren kişi bence zarar eder. Önce severek başlayacaksın zamanla insan pişiyor. Hala kendimi ilk gün ki kadar tecrübesiz görüyorum ama ben bu işi zamana yayıyorum. Gün gelir para da kazanırız. Şimdi emeğimi ve paramı veriyorum. Allah izin verirse zamanla piştikçe kâr da ederiz ama dediğim gibi zor mesele.