KİRPİ YAVRUSUNU PAMUĞUM DİYE SEVERMİŞ AMAAAA (Lütfen Okuyalım ve Uyalım)

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
Selam arkadaşlar,, amaç burada kimseyi sorgulamak ve yargılamak değil sadece bilinçlendirmek ve standartları yakalamak.. forumda ve ilanlarda görüyoruz hepimizde ingiliz kırması, çekoslavak, vasıflı jumbo, vs.vs.. ama fotoğraflara bakıyoruz alakası yok.. e bozmak da istemiyoruz.. eminiz ki artniyet yok ama yine de art niyet olma ihtimalini ve bu art niyete düşecek tecrübesiz arkadaşları uyarmak istedim.. çözüm olarak da mukayeseli fotoğraflar koyalım.. mesela ingiliz kırması diyorsak yanına bir tane yerli kuş da koyalım da farkı herkes görsün derim.. HERKESE BOL ÜRETİMLER VE SAYGILAR..

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Mehmet ÇETİN...' Alıntı:
Selam arkadaşlar,, amaç burada kimseyi sorgulamak ve yargılamak değil sadece bilinçlendirmek ve standartları yakalamak.. forumda ve ilanlarda görüyoruz hepimizde ingiliz kırması, çekoslavak, vasıflı jumbo, vs.vs.. ama fotoğraflara bakıyoruz alakası yok.. e bozmak da istemiyoruz.. eminiz ki artniyet yok ama yine de art niyet olma ihtimalini ve bu art niyete düşecek tecrübesiz arkadaşları uyarmak istedim.. çözüm olarak da mukayeseli fotoğraflar koyalım.. mesela ingiliz kırması diyorsak yanına bir tane yerli kuş da koyalım da farkı herkes görsün derim.. HERKESE BOL ÜRETİMLER VE SAYGILAR..
Sattıgı kusun fotosunu ceker kor ama anlamadım fotograflara bakıyoruz alakası yok dıyınce oraya anlamadım mehmet abicim burda söylenmek ıstenen öneri ney acaba ??

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Umut ERGÜN' Alıntı:
Sattıgı kusun fotosunu ceker kor ama anlamadım fotograflara bakıyoruz alakası yok dıyınce oraya anlamadım mehmet abicim burda söylenmek ıstenen öneri ney acaba ??
Sattığı kuşun ingiliz ise ingiliz olduğunu jumbo ise jumbo olduğunu kanıtlar niteliğinde diğer kuşlarla boyut olarak mukayese edebileceğimiz fotoğraflar koymak ilana...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Dogru orada var bi kaç kişi kusum dıye koymuslardı resımlerını cekıyolar ama bı kac kısıde rastladım 1 kusu bı kac kısıde daha gordum onda dogru soyluyorsunuz katılıyorum

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Satıcı tercihi kuş seçmekten önce gelir zannımca. Sözünün eri, üç beş kuruş dünyalık için isminin lekelenmesini istemeyecek güvenilir isimler oldumu resim benim için çok önemli olmaz. (Bu site ve dernekte bu gibi isimler çoktur)

Satıcıyı tanımıyorsanız, yada en azından dernek üyesi falan değilse ve yeni boy gösterdiyse bu camiada, resim üzerinden değil görerek kuş satın alınması en garanti yoldur.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Satıcı tercihi kuş seçmekten önce gelir zannımca. Sözünün eri, üç beş kuruş dünyalık için isminin lekelenmesini istemeyecek güvenilir isimler oldumu resim benim için çok önemli olmaz. (Bu site ve dernekte bu gibi isimler çoktur)

Satıcıyı tanımıyorsanız, yada en azından dernek üyesi falan değilse ve yeni boy gösterdiyse bu camiada, resim üzerinden değil görerek kuş satın alınması en garanti yoldur.
Çok haklısın abicim görerek kus almak en mantıklısı eger birine guvenmıyorsan suanda arastırsak 1 kus resmını otekılerden bulabılırız yani

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
yakın mesafe ve görerek almaktan yanayım... birbirini tanıyan iki dost arasında da mesafe önemli değil tabi güven önemli olan..

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
söylediğim tam anlaşılmadı galiba arkadaşlar... tabiiki görerek ve bildiğimiz birinden kuş almak lazım... en az 3-4 defa finikeden kalkıp antalyaya 250 km yol yaptım ve benzin yaktım... fotoğrafta çekoslavak demiş arkadaş ama yanına gidince çekoslavak ne alaka yerli bile değil kuşları... belki bilmiyordur belki salağa yatıyordur. onun vicdanına kalmış bir şey.. demek istediğim çekoslavak diyorsa veya diyorsak yanında mukayese amaçlı yerli kuşu da koyalım ikisinin fotosunu çekelim.. SELAMLAR

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Mehmet ÇETİN...' Alıntı:
söylediğim tam anlaşılmadı galiba arkadaşlar... tabiiki görerek ve bildiğimiz birinden kuş almak lazım... en az 3-4 defa finikeden kalkıp antalyaya 250 km yol yaptım ve benzin yaktım... fotoğrafta çekoslavak demiş arkadaş ama yanına gidince çekoslavak ne alaka yerli bile değil kuşları... belki bilmiyordur belki salağa yatıyordur. onun vicdanına kalmış bir şey.. demek istediğim çekoslavak diyorsa veya diyorsak yanında mukayese amaçlı yerli kuşu da koyalım ikisinin fotosunu çekelim.. SELAMLAR
Doğrudur ama bu devirde kımseye güven olmuyor genellıkler yerlı kusu cekolasvak dıye satanlar var

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ya hacı ben tecrübe ettim
kendisi bu site ve bu siteye ait dernek üyesidir,
güzel bir kazık yedim ben bu kişiden, o yüzden bu site ve dernekte de karaktersiz, beş para etmez üretici var.....
2 alışverişim oldu buradan.
1. alışverişim tam manasıyla bir karaktersizlik, adilikti.
2. alışverişim ise dürüstük bakımından mükemmeldi.
o yüzden bu sitede olsa dernekte olsa dikkat edin....

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Mert AYDIN' Alıntı:
ya hacı ben tecrübe ettim
kendisi bu site ve bu siteye ait dernek üyesidir,
güzel bir kazık yedim ben bu kişiden, o yüzden bu site ve dernekte de karaktersiz, beş para etmez üretici var.....
2 alışverişim oldu buradan.
1. alışverişim tam manasıyla bir karaktersizlik, adilikti.
2. alışverişim ise dürüstük bakımından mükemmeldi.
o yüzden bu sitede olsa dernekte olsa dikkat edin....
Geçmiş olsun mert abi en iyisi görüp alıcam ben tokatlıyım tokat merkezde bitane üretici var buradanında üyesi yanı ondan yana hiçbi sıkıntım yok gayet iyiyiz kusları aldık sattık yanı ama aldıgım kusları gormedım resımden gordum kusları yolladı ve hiçbir sıkıntısıda yok gordugum kusları gondermıs yani güven cok onemli bu işte

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bence yanlış iş yapan kişileri(amatör veya işi bilen), yaptıkları yanlışa  dikkat edilmesi için, yaptığı yanlışı yazmak lazım.

Yanlışı yapmaya utanmayanı(özellikle bilgili ve bilerek yaptı ise), yazmaya utanmamak lazım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Umut ERGÜN' Alıntı:
Geçmiş olsun mert abi en iyisi görüp alıcam ben tokatlıyım tokat merkezde bitane üretici var buradanında üyesi yanı ondan yana hiçbi sıkıntım yok gayet iyiyiz kusları aldık sattık yanı ama aldıgım kusları gormedım resımden gordum kusları yolladı ve hiçbir sıkıntısıda yok gordugum kusları gondermıs yani güven cok onemli bu işte
saolasın
dediğim gibi 2. alışverişimde herşey güzeldi.
aldığım şahsın ilgi ve alakası, güveni mükemmeldi.
ne yapalım 5 parmağın beşi bir değil..

Canan NUMAN' Alıntı:
Bence yanlış iş yapan kişileri(amatör veya işi bilen), yaptıkları yanlışa  dikkat edilmesi için, yaptığı yanlışı yazmak lazım.

Yanlışı yapmaya utanmayanı(özellikle bilgili ve bilerek yaptı ise), yazmaya utanmamak lazım.
canan hanım ben o şahsı burada başlık altında yazmayı düşündüm, ama o zamanlar yine burada site ve dernek üyesi olan ve bilinen bir kişiye konuyu anlattım detayıyla, sonraki zamanlarda birde baktım, o kişide halen birileri kuş almak istediğinde kazık yediğim şahıstan alabilirsiniz diye yorumlar yapıyor...
bu durumda kendi kendime boşver salla gitsin dedim, kimi kime anlatacağım!!!
hiç belli olmaz birgün ortam oluşursa yine de o kazık yediğim kişiyi paylaşacağım burada...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç

+