Kış geldi...AYDINLATMA sorunu...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Forumda epey bi araştırma yaptım...
Konuların hepsini tek tek okudum.Ancak bir sonuca varamadım...Herkes bişey söylemiş...
Kış mevsiminde mağlum havalar 16:30 civarı kararmaya başlıyor.Kuşlara verilen ışığın kapanma süresi ne olmalı.Ben akşam 19:30 da kapanacak şekilde timer ı ayarladım,O kapanıncada hafif led açılıyor sabah 6:00 da otomatik kapanıyor.Yumurtalıda yavruluda çiftim var.
Ustalardan fikir bekliyorum.

CEM CANER

Takipçi Üyemiz
Adı
CEM
Soyadı
CANER
benim kuşların düzeni uzun zamandır aynı yaz veya kış için farklı bir uygulama yapmıyorum , genelde gece 11 de ışık kapanır sabah 10 da açılır bu düzende şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Erkan bey tabiki birşey olmaz size katılıyorum.
Ancak benim derdim üretim için elverişli zaman dilimlerini yakalamak.
Akşam 16:00 dan sonra hava kararıp sabah 5-6 da hava aydınlanınca kuşlar bazen 14 saat yem yememiş hareketsiz kalmış oluyor.
Düşününkü her kafeste 3-4 yavru var ve anaları akşam 4-5 gibi yemi yedi 14 saat aç.Yavruları nasıl besleyecek...

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Evet Özcan bey size katılıyorum 14 saat aç kalması doğru bulmuyorum yavru kuşların ben düşük ayarla ortama yeterli gelecek led ışık sistemi ayarladım ve tabiki manuel ben açıp kapatıyorum akşam 21:00 dan sabah 06:00 ya kadar bence düzenli oluyor

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
  Gündüz işte olduğum için mamalarını geceleri veriyorum...Gece 1 saat kadar ışık açık kalıyor...Yavrularını o zaman besliyorlar...

ismailuguz

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
Uğuz
Arkadaşlar aynı konudan bende muzdaribim internette biraz araştırma yaptım aşağıdaki ürünü buldum sizce nasıl işe yarar mı.

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-kus-kuslar-icin-artarak-yanip-azalarak-sonen-otomatik-dimmer-modulu-160852931/detay

yanız açıklamada : Ürün 12 volt adaptör veya 12v güç kaynagı ile  çalışmakta olup sadece 12v şerit led  ve 12 volt ampülleri yakıp söndürebilir.Maksimum 10 ampere kadar ampül veya şerit  led baglanabilir diye not düşmüş bu ışık yeterli olur mu

erkan medeni

Yeni Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
medeni
Ismail bey eger ledlerin manuel olarak acilip kapanmasi sizin icin sorun olmassa diz ustu bilgisayarin uzatmali kablosuda isinizi gorebilir onlarda 12 voltluk bosuna oladar pahaliya almamis olursunuz