kuşlarınız hakkında ayrıntılı bilgiler verirmisiniz??Mehtap YILMAZ' Alıntı:sabırlı oluruz o tamam sonra?
kuşlarınız hakkında ayrıntılı bilgiler verirmisiniz??Mehtap YILMAZ' Alıntı:sabırlı oluruz o tamam sonra?
pazar günü aldığım dişiyle birlikte 4tane kuşum oldu. 2si erkek 2si dişi. Son aldığım dişi 5-6 aylık en küçükte o. Bir çift iyi anlaşıyor. Son aldığım dişiyide diğer erkeğe aldım ama erkek büyük dişi küçük. Çift hane kafeste hepsi birlikte duruyorlar pazar gününden beri.Mert AYDIN' Alıntı:kuşlarınız hakkında ayrıntılı bilgiler verirmisiniz??
ilk önce yeni gelen kuşlar alışma süresini atlatsınlar bakalımMehtap YILMAZ' Alıntı:pazar günü aldığım dişiyle birlikte 4tane kuşum oldu. 2si erkek 2si dişi. Son aldığım dişi 5-6 aylık en küçükte o. Bir çift iyi anlaşıyor. Son aldığım dişiyide diğer erkeğe aldım ama erkek büyük dişi küçük. Çift hane kafeste hepsi birlikte duruyorlar pazar gününden beri.
5-6 aylık dişiye 2 yaşında erkek eşleşmesinde sıkıntı olmaz..Mehtap YILMAZ' Alıntı:Birde yeni aldığım dişi 5-6aylık erkekse 2yaşlarında eş olurlar mı sizce yoksa o erkeğe daha büyük bir dişimi almalıyım? Bir dişi daha almayı düşünüyorum istediğim gibi bulabilirsem.
Bu sorumuda yanıtlarsanız sevinirim.Mehtap YILMAZ' Alıntı:Yok onu biliyorum çok yeni daha alışması için zaman lazım o tamam. Diğer çift anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyor gaga gagaya kur yapıyorlar onları mesela ayırmalı mıyım yoksa hepsi birlikte olsa daha mı iyi olur?
Mert AYDIN' Alıntı:5-6 aylık dişiye 2 yaşında erkek eşleşmesinde sıkıntı olmaz..
Haklısınızda işte bende bilgi ve tecrübe kısmı eksikKarahan UZUN.' Alıntı:SONRASI ALLAH IN İZNİYLE VERİM ALIRSINIZ... SABIR BİLGİ TECRUBE VE ŞANS BİR ÜRETİCİNİN HERŞEYİDİR..
eğer gözlemleriniz sonucu kuşlarınızın çift olduğunuza eminseniz ayırın kuşları (erkek dişiye yem yediriyormu??)Mehtap YILMAZ' Alıntı:Yok onu biliyorum çok yeni daha alışması için zaman lazım o tamam. Diğer çift anlaşıyorlar birbirlerini kaşıyor gaga gagaya kur yapıyorlar onları mesela ayırmalı mıyım yoksa hepsi birlikte olsa daha mı iyi olur?
Sürekli erkek dişiyi kaşıyor ve gaga gagaya kur yapıyor başını sallıyor. Yem yediriyor mu onu görmedim ama çok ilgileniyor erkek dişiyle. Zaten çift hane kafes aldım hepsi birlikte duruyor pazar gününden beri araya teli takınca ayrılır ikiye.Mert AYDIN' Alıntı:eğer gözlemleriniz sonucu kuşlarınızın çift olduğunuza eminseniz ayırın kuşları (erkek dişiye yem yediriyormu??)
ancak ayırırken önce erkeği atın yeni kafese yuvalık takılı olsun, sonrada dişiyi atın erkeğin yanına..
sonuçları ara ara yazarsınız..Mehtap YILMAZ' Alıntı:Sürekli erkek dişiyi kaşıyor ve gaga gagaya kur yapıyor başını sallıyor. Yem yediriyor mu onu görmedim ama çok ilgileniyor erkek dişiyle. Zaten çift hane kafes aldım hepsi birlikte duruyor pazar gününden beri araya teli takınca ayrılır ikiye.
sarı laciverte bile razıyım düşün artık.Hüseyin MARAŞLIOĞLU' Alıntı:Siyah olmasında sarı kırmızı olabilir.Ama tercihen mavi![]()