Kötü Koku ?..

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
merhaba arkadaşlar selamun aleyküm sizlere nacizane bir sorum olacak eğer cevalarsanız .. benim dişi kuşum kuluçkada 5 yumurtadan 3 tanesi şu  an yumurtadan çıktı soruma gelirsek yuvalık çok kötü kokuyor ne yamamı tavsiye edersiniz ?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kötü kokan ne anlamadım yuvalık kötü kokuyorsa yuvalığı güzelce temizleyin ve tabanına biraz talaş koyun o koku gidecektir

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
şu an çıkmamış yumurtalar oldugundan yuvalıga dokunmaya biraz korktum açıkçası yuvalığı temizlesem sıkıntı olurmu ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mert AYDIN' Alıntı:
yuvalığı talaş koyun,
ayrıca sıcaklar başladı...
Yuvayı her kirlendiğinde dezanfekte etmeye ve temiz tutmaya çalışın. Sıcaklar dolayısıyla bunlar normaldir. Ne yazık ki.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet COŞKUN' Alıntı:
şu an çıkmamış yumurtalar oldugundan yuvalıga dokunmaya biraz korktum açıkçası yuvalığı temizlesem sıkıntı olurmu ?
Yumurtalar çıkınca temizlersiniz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yuvalarınızda havalandırma delikleri yoksa delikleri açın.

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
teşekkür ediyorum arkadaşar yumurtaların tamamının cıkmasına yaklasık 3-4 gün kaldı ondan sonra temizlerim artık .

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet abi yuvalığın iki yanına 3er tane kalem genişliğinde delik açarsan hem nem yapmaz hem de koku.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi matkap kuşu korkutur. Yuvayı temizlemeye korkuyor Ahmet abi matkapla nasıl delsin. Eğer ince tahtadansa bıçağı sokup döndüre döndüre açabilirsin abi. Ben öyle yapmıştım. Bıçağı bir noktaya getirip tornavida gibi döndüre döndüre.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi matkap kuşu korkutur. Yuvayı temizlemeye korkuyor Ahmet abi matkapla nasıl delsin. Eğer ince tahtadansa bıçağı sokup döndüre döndüre açabilirsin abi. Ben öyle yapmıştım. Bıçağı bir noktaya getirip tornavida gibi döndüre döndüre.
Çok özür dilerim bir an unutmuşum yuvalığın takılı olduğunu...Takılı kaldığı zaman zarfında bence hiç ellemeyin.Yuvalığınız tam olarak nasıl bilmiyorum ama arka tarafı 2 parça halinde ise bir tarafını biraz aralıyabilirsiniz...

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Yuvaligin yeteri kadar havalandigini yuvaligin zemininin kuru olmasindan takip edebilirsiniz

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
yuvalık zemini kuru içinde talaşta var kapak arkasında yukarı dogru acılıyor biraz aralık bırakıyım  yavrular cıkana kadar en azından