Köye Ziyaretimiz

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Fotoğraf çekmeyi her gittiğimizde unuttuğum köyümüzdeki 50 tavuğumuzdan fotoğrafını çekebildiklerim.
Bu tavuğumuzun 5 gün önce 7 tane yavrusu oldu :)

Bu da yumurtadan çıktığı andan beri elimde beslediğim için bana alışık olan horozum. (Zıplayıp elimdeki ekmeği kaparken :D )

Burası kümesimiz. (tavuklarımızın ihtiyacından fazlasıyla büyük çünkü sabah salınyorlar ve gezebilecekleri 11 dönüm yer var. Yani kümeste kapalı kalmıyor tavuklarımız )
[url=http://bit.ly/c25MCx]

Bunlar da tavuklarımızdan birkaçı

Bir de üretimhane ziyareti yaptım meğerse bizim köyde üretici varmış. Fotoğraf çekilemedik ama kuşları çok güzel. İngilizleri daha yeni almış ama yerlilerin üretimini bayağı ilerletmiş.
HEPİNİZE İYİ FORUMLAR....

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
maşallah sen de horozun da karizmatiksiniz . Gerçekten bir canlıya emek verince karşılığını veriyor horozun bunun en büyük örneği. :) Efekan tekrar tekrar hayırlı üretimler diliyorum

Kadem Karaman

Üyemiz
Adı
Kadem
Soyadı
Karaman
--- Anne tavuk ve civcivleri yan yana görmeyeli çok zaman olmuştu :)

- Maşallah

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Maşallah Efekan :) Hayırlı üretimler civcivleri çok severim çok tatlılar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hepinize çok teşekkür ederim bunlar tavukların az hali anneannemler yaşlı olduğu için biraz azalttık yoksa 70 taneye çıkartmıştım sayılarını ama.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Maşallah hepsi birbirinden güzel ve doğal bi aralar bizdede vardı 5 tavuk 1 horoz top oynardı horoz benle :)
sonra kuş gribi olayları çıkınca hepsini yedik :D
efekan sayıları azalttık derken mangal üstündemi azalttın sende :D

Adı
sinan
Soyadı
eren
ERHAN bence o grip hiç olmadı bi bakan oğlunun yeni kurduğu yumurtaları sarısını ayrı beyazını ayrı litrelik sütlerin kartonu gibi üretip vede o gripli dönemde şoklu dolaplarda binlerce ton tavuğu şokta saklayıp sonra üç katı bi fiata verdiği bi dönemdi bak sende grip olmamışın yiyince (nerden biliyosun dersen ben otel mutfağındayım aylık bir ton tavuk mamülü ve hazır çırpılmış yumurtadan 300 litre tüketiyoruz),  saygılar

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok güzel görüntüler bendede bir ara tavuk hastalığı vardı o zaman daha gençtim yetişebiliyordum 1 çocuk hiç çocuk, 2 çocuk tam çocuk, 3 çocuk çok çocuk derler. Tek kızım varken İstanbulun göbeğinde pazardan aldığım ördek ve civcvleri büyüttük sonra ben ayrılmam diye tutturunca vede büyüyünce apartmanın bahçesine aldık. Konu komşu yaşlılar çocukların sevgilisiydiler yalnız horozu kestirip verdik ötmeye başlayınca o üzücü oldu. Sonra bir başladım Koşin, Fizan, Brahma, İspenç vs birer tane daha edindik. Hatta bir ispenç o kadar ufak bir tavuktuki kedi kapmış komşular yetişememiş ağzından almaya, minicik yumurtada veriyordu. Konu komşunun çocuklarının eline yumurta verirdim. Eşimin yeğeni yumurta yemezdi bak bu gerçek yumurta al elinle derdim ufak yumurtaları yiyerek yumurtaya alıştı, filan o günlerim geldi gözümün önüne hey gidi gençlik, 15 kafes kuşun  temizliği gözümde büyüyor bazı sabahlar şimdi.
Efekan çok tatlı horozun varmış Maaşallah bende çok severim horozu asil canlılar.
Yalnız o civcivleri biraz bize yolla acık sevelim.

Maaşallah çok güzel görüntüler içim yumuşadı Allah Razı Olsun ablam.