Ku$culuk nerden size denk geldi, ...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Hangi motivler ve bekentiler ile bunlara gönül verdiniz merak ediyorum, ... ben 4 ya$imda ilk ku$larima sahip oldum, ... o günden bu güne denk besliyorum, tabi fakli farkli ku$lar gördük, ba$tan, buda ne dedik, 1 bakmi$iz, kendimiz alip begemedigimizi bile besler olduk, ... merak ediyorum, vesile veya sebebi ne oldu,  ... bedeli ise ne oldu, ...  icon_think

Ve tabiki güncel sonucu merak ediyorum, gerci fazla merak iyi degilya, payla$irsaniz, herkes herkesin penceresinden bakma firsati olur, ... bu ufakliklardan beklentiler nedir, bizden aldiklari, ve tabiki bize verdikleri nelerdir, ... :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bence güzel bir başlık eminim ilginç hikayesi olanlar vardı. Benim ilk kuşlarım sanırım 12 yaşlarında filandım babamın getirdiği 4 tane minik şirin Hint bülbülüydü o zamanlar adının hint bülbülü olduğunu sanıyorduk. Biz tatildeyken babam bakıyordu hasta olmuş ölmüşler 3 tanesi ölünce babam sonuncuyu dışarı bırakmış.Onlar ölünce muhabbet aldık defalarca muhabbet kuşumuz oldu. :):):)

hmaraslioglu

Yeni Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
MARAŞLIOĞLU
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bence güzel bir başlık eminim ilginç hikayesi olanlar vardı. Benim ilk kuşlarım sanırım 12 yaşlarında filandım babamın getirdiği 4 tane minik şirin Hint bülbülüydü o zamanlar adının hint bülbülü olduğunu sanıyorduk. Biz tatildeyken babam bakıyordu hasta olmuş ölmüşler 3 tanesi ölünce babam sonuncuyu dışarı bırakmış.Onlar ölünce muhabbet aldık defalarca muhabbet kuşumuz oldu. :):):)
Sonra biz evleneli daha 1 ay olmamıştı ki, iş arkadaşımın  kızı harçlıklarıyla iki muhabbet kuşu almış ve birisi ölmüş (kendileri muhabbet kuşu olduğuna pek inanmıyordu, kafeste tepe taklak duruyormuş, yarasa olduğunu düşünüyorlardı) Kalan tek kuşu bize verdiler, nereden bilirdim bu kadar çoğalacaklarını (ürüyerek değil satın alınarak, :değişik bir üretme sistemi tavsiye etmem).Sonuç olarak şu anda 3 çift muhabbet kuşumuz, 2 tane erkek muhabbet, 1 çift gökkuşağı, 1 çift bengal, 3 küçük yavru muhabbetimiz var.Daha da çoğalacak gibi...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
merhaba orta okulda arka sıradaki arkadaşıma yazılılarda kopya verme karşılığı ilk muhabbet kuşumu arkadaşım aldı ordan başladı murat bey............

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hüseyin MARAŞLIOĞLU' Alıntı:
Sonra biz evleneli daha 1 ay olmamıştı ki, iş arkadaşımın  kızı harçlıklarıyla iki muhabbet kuşu almış ve birisi ölmüş (kendileri muhabbet kuşu olduğuna pek inanmıyordu, kafeste tepe taklak duruyormuş, yarasa olduğunu düşünüyorlardı) Kalan tek kuşu bize verdiler, nereden bilirdim bu kadar çoğalacaklarını (ürüyerek değil satın alınarak, :değişik bir üretme sistemi tavsiye etmem).Sonuç olarak şu anda 3 çift muhabbet kuşumuz, 2 tane erkek muhabbet, 1 çift gökkuşağı, 1 çift bengal, 3 küçük yavru muhabbetimiz var.Daha da çoğalacak gibi...
Eşim hikayenin devamını güzel özetlemiş :) :D

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
babam 12 yaşında başlamış doğduğumda 46 ya yakın güvercinimiz kanaryamız ve hayvanlarımız vardı ( tavşan , köpek , kaplumbağa ) sonra hepsi gitti Yurt dışından özel kanarya gelmişti hediye öyle güzeldi ki 6-7 dk hiç susmadan öterdi yanlış hatırlamıyorsam 14-15 farklı makamda öterdi bir gün okuldan bir geldim akvaryumun içerisinde yatıyor , sonra evde bıldırcın baktım , yumurtladı her gün içerdim sütün içine kırıp onuda bahçeye asmışlar kedi yedi , muhabbet istedim babam almış gelmiş ordan muhabbete geçtim nasipse şimdi  muhabbet kanarya derken yavaş yavaş büyüyoruz tabi evde yaptığım için biraz zor oluyor kuşlar bir yer tutsam da orda beslesem keşke forumda paylaşılan kuşların fotolarına bakıyorum da çok güzel renkli kuşlar var dikkatimi çekiyor istiyor insan yerim olsa da alsak tabi bide öğrenciyiz bide paramız olsa da alsak :D

he birde evimde 1 tane civciv almıştım sonra üşümesin akşamları diye yanına arkadaş 2 tane aldım sonra bir baktım 12 tane olmuş evimde bakamadım diğer evimizde bahçeye saldım koş kocaman olmuşlar tam ilk yumurtaları geldi kuş grip i başladı bir gittim babanem kesmiş hepsini kuş grip i vardır diyor evimde bakmıştım oysaki :/

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
4 yıl kadar önce Antalyada arkadaşım Olcay'ın terzi dükkanında oturuyorduk. Kendisi kanarya besliyor ve birkaç çift kuşu vardı, ayrıca da tek dişi muhabbet kuşu vardı. Muhabbet kuşuna eş almak istediğini söyledi ve benim de kendisi ile gelmeye davet etti. O an için yapacak daha ilginç birşey olmadığı için kabul ettim. Eş almaya gideceğimiz yer kuzeni Sonay'ın Dokuma semptindeki üretimhanesiydi. Daha evvel hiç kuşla alakam olmadığı için üretimhanenin de nasıl bir yer olabileceği hakkında hiç fikrim yoktu. Açıkçası 3-5 kafesde birkaç kuş vardır ve onların içinden seçilecektir düşüncesindeydim. Üretimhanenin bulunduğu caddeye girdiğimizde ve kuşların cırıltısı duyulmaya başlayınca 3-5 kafes olamayacağını anladım  :)

Saymadım ama 35-40 kafes vardı, salmadan yakışıklı bir erkek seçtik ve kuşlar hakkında sohbet etmeye başladık. Sonay bu işin püf noktalarından biraz bahsetti ve oradan ayrıldık...ama açıkçası meraklanmıştım artık birkere  :-\. Akşam eve geldikten sonra internette muhabbet kuşları hakkında araştırmaya başladım. Aradan 4 ay geçti ve araştırmalar her gün devam etti ve birçok değişik ve faydalı kaynaklara erişmiştim. Bu kuşlar ne yer, ne içer, neden hastalanır, nasıl tedavi edilir, nasıl üretilir...bunlar hakkında bilgiler edindim. Bu süre zarfında henüz 1 tane bile kuşum yoktu ama sonuç olarak 2 ayrı derneğe üye olmuştum ve bilezik satın almıştım. Bu biraz araba almaya niyetlenip, ama önce lastikleri almaya benziyor  smileki

Bu güne gelecek olursak...biz ailece kuş besliyoruz ve kuşlarımızı ailemizden birer birey olarak görüyoruz. Yaklaşık 30 çift muhabbet kuşumuz + bir okadar daha genç damızlık altı yavrularımız, 6 çift mutasyon zebra ispinozumuz + 10 kadar genç damızlık yavrularımız, ve 10 tane mutasyon damızlık bengal ispinozumuz var...bengallerimiz beklediğimizden erken yavruladılar, yeni tüyülenmeye başlayan birkaç yavrumuz var. Bu ay sonuna doğru bir sorun çıkmazsa, Batmandan sevgili dostumuz Behsat bize birkaç çift mutasyon gökkuşağı ispinozu getirecek.

...pardon, fotoğraf eklemeyi unutmuşum...ekleyelim hikaye tam olsun  :)

Kuş beslemeyi brakmam artık çok zor....çok fazla kuş boku mıncıkladım, brakmak artık imkansız  :)

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
70 li yıllarda süs horozu ve tavugu besleyen baba, sonrasında 80 li yıllarda evde 14-15 tane kanarya besleyen agabeyin arkasından, 1983 yılında başlayan akvaryum hobim zamanla yerini bu kuşlara bıraktı. amacım zamanla çok iri (ama jumbo olmayan) ve alışılageldik renklerin dışında muhabbetlerin üretimiydi.

zamanla neler geldi neler geçti. ilk göz agrılarım lutinoların yerini şimdi spangle kırıklar almaya başladı.

daha spangleye komple geçemeden şimdide rainbow ve teksaslar gözümde tütüyor.

ilk başlarda 32 takım artı salmadaki kuşları azalttım...

ama son kararım, elimdeki 20 takımı 12 13 takıma düşürerek komple beyaz çift faktör ve rainbow lara çevirmek...

bakalım gelen zaman neler gösterecek...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Benim ta bebeklikten bu yana gozumu acar acmaz kanatlı hayvanları gordum.. dayım kuscuydu.. güvercin muhabbet kusu keklik bıldırcın, süs tavukları papağanlar her cesitten beslerdi.. haliyle dayımlarla yapısık yerlerde oturdugumuz icin gozumu onların icinde actim.. hatta o zamanlar bile hastalanan güvercinlere ilac kullanmazdı. dayım köy yogurdunu şırıngayla ceker kursaklarına basardı.. ve birkacgune sapa sağlam olurdu.. ve bu tutku ta yogurdun mucizeside :) bugunlere kadar vazgecilmezim oldu.. hatta ben 11 yaslarındayken bi kedi dayımın dişi muhhabbet kusunu pencelemis ve kursagı yırtılmıstı.. dayım o zaman sehir dısında oldugu icin iğne iplik ve tendirdiyot kullanarak kursagını dikmistim.. ama sızan bi yer vardı.. bi süre ictigi sular diktigim yerden asagılara sızıyordu ama zamanla yarası kapandı sağlıgına kavustu.. bu olay beni kusların hastalıklarına ve bakıma muhtac olduklarına iyice adapte etti o gun bugun.. bu tutkuya daha da bağlandım..  :)

taner1418

Yeni Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
Kaya
Ben 12 yaşındaydım bizim evin yakınına bir pet shop açıldı. Bende o yaşlarda pazardan aldıgım civcivleri büyütmeye çalışıyordum sonra civcivler sarmamaya başladı gözümü evcil kuşlara diktim :D
İlk muhabbet kuşu çiftimi kendi okul harçlıklarımla biriktirip almıştım :D daha sonra gözumu papağanlara diktim şu anda sultan papağanım var :) yakın zamanda büyük iki tane kafes alıp iki çiftle kendi çapımda muhabbet üretimime başlayacağım :D Daha sonra ispinoz cennet sultan sevda türlerinin üretimini yapma planlarım var inş seney kadar hepsini halledicem :) Bu arada bunların hepsini kendi cabamla yapıcam ev ahalisi hiç destek olmuyor :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ma$allah  :)

Cihat abi sende hep farkli olanlara merak salmi$in, Allah herkesin ve tabi seninde gönlüne göre versin, umarim ektiginizi bicersiniz, her acidan !

Behsat ustaninda hic ba$ka $ansi yokmu$  :D yakinda sende kanatlanirsan $a$mam, tam ku$cu yani  ;) i$iniz gücünüz ras gele in$allah  :)

Ufakken artik Melekmi gördün aceba, ...  ;) vardir bundada bir háyir, ...

Taner sanada helal olsun, kendi imkanlarin ile bir$eyler yapiyorsunya, helal olsun, ... evdekiler belli etmiyorlardir, onlarinda ho$una gidiyordurda, bakma sen tavirlarina, nice kötü hobiler var, ku$culuk tabiat ile ugra$mak demek, dogayi bilmek ve sevmek demek, doganin kanunlarina saygi duymak gerek, yilmamak demek, mücadele demek, Behsat usta gibi cani kurtarmak icin kollari sivamak gerek, yani her acidan bize zenginlik katan bir durum demek, bunu gec idrak etsek bilse, hayvanlar ile olan ileti$im bizi insanlara kar$ida farkli kiliyor, insanlarin bazen bize yaptigini " bu hayvanlar " yapmiyor, aksine, insana huzur veriyorlar, ... ve özellikle ku$cu kitlesi bam ba$ka 1 alem, ... ve tüm bunlarda bizi her acidan olgunla$tiriyor, hele bak huk meselelerinde, ... yanima cok insan gelir, bazende insan kiliginda hayvan, tanimiyorum, adresi veriyor, buyur ediyorum, adamlar misafir olduklarini sanki unutuyorlar, ... teklifleri ayip gibi oldugunda, durun diyorum, gelin diyorum, rolleri 1 degi$elim, ve sizin bana yaptiginizi ben size dedim farz edin, begendinizmi diyorum, ... ba$larini egip, haklisin diyorlar, ... yani gelenide adam ediyorum, tabi olmaya niyeti varsa oda, benim her hususta alnim ak ba$im dik, ... ku$larlada ugra$iyoruz, kanatsiz olan hayvanlarlada, ... ve bana göre o yüzden bunlara daha cok ilgi ve emek veriyoruz, en azindan dir dirlari yok  ;) ku$cu huzura önem veren insandir, ve bunu 24 saat arzular günü icinde, ... hepinize te$ekkür ederim, $eref verdiniz güzel hikayeleriniz ile, sag olun, var olun in$allah  ;)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Başlık çok güzel olmuş tebrik ederim.

Anneme karşı babam ile yaptığımız sözlü hayır, evet raundları sonucu çok küçüktüm 7 -10 yaş civarı belki.

Bana rahmetli babamın halasının oğlu Allah onuda rahmet eylesin. Bir saka kuşu getirmişti. 

Bakımı tamamen bana aitti. Elime alıştırma çabalarım sürekli yakalayıp sevmekten öte geçmedi. En son Allah acıdı kuşa dışarı asarken banyolukla asmışım kapısı açılıp kuş kaçtı.

Sürekli Rahmetli babamla saka azad etmeye giderdik Eminönüne

O zamanlar mubiş Türkiyede yeni yeni başlamıştı ve beslemek uğursuz sayılıyordu. Annem asla izin vermezdi. Hatta kuşun kendiside pek yoktu, Eminönünde yaygın olarak saka, kanaryalar vardı. Yeşil renk ağırlıkta hatırlıyorum Mubişler tek tük vardı. hatırımda kalan.

Sonraları hayatıma devamlı giren bir sürü canlılar oldu. Evde beslenebilecek hemen herşey.  (MAALESEF köpek hariç).

Şimdiye kadar beslediklerim, Bilumum Kuş türleri (saka, florya, mubiş, finchler kanarya türleri vs.  (Bunun içinde kendine getirip saldığım atmaca dahil var) , Kümes hayvanları (büyütüp dağıttım, veya bir dönem hobi kümesimde ırk tavuklar vs. besledim bıldırcın ördek tavuk tavşanLARRRR gibi.

Guinea pigler, Akvaryum ve su canlıları (Balık, karides, salyangoz, midye, kerevit, kaplumbağa, yılan, yengeç vs)

Bir yerdede koyun ve keçi baktırıyorum ama var mı var. Gidip görmek bile nasip olamıyor maalesef.

Bana karışmasalar, yardım değil köstek olunmasaydı ve bayan olduğum için olan sorumluluklarım aile yaşantım, çocuklarımın sorumluluğu, eş, ev sorumlulukları gibi vede  müsait yerim olamadığından veya şartlar yüzünden müsait yer edinemediğimden çok ileri gidemedim. Hedefim var. Ama nasip.

İmkanım olsa ne beslerdim İmkanıma göre herşey. Yani hedefte sınırım yok. Zamanı ve İmkanı edinmek lazım. İnşallah HAYIRLISI ile Oda olacak ömür ve sağlığım müsaade ederse.

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
benim kuş sevgimde 1990 yıllarda liseye giderken başladı. Güvercinlerim . tavuklarım da  vardı Arkadaşın dayısının petshopu vardı.öğle arası orada takılırdık derken ben bir takım muhabbet aldım.2-3 yıl onlara baktım ha bugün ha yarın yumurta yapacak derken 1996 üniversiteye gittim o zaman kuşlar evde kaldı bizimkiler bakamadığı için ölmüşler. Güvercinleride babam dağıtmış.

sonra 2000 li yıllara geldik okul bitti. evlendim, iş başladı.Tekrar 1 takım kuş aldım.1 yıl baktım sonra kızım  dünyaya geldi.yine ara verdik bu seferde akvaryum aldım japon,kelebek besliyordum onlarda sık sık ölüyordu.  sonunda ciklet balığı aldım.onu 1-2 yıl baktım.bacanağın çocuğu bizim ciklete haşlanmış tavuğu verince garibim şişmiş oldu.ve o gün akvaryumuda bıraktım.
1 yıl önce konyada işe başladım. yanımda berber dükkanı vardı. kuş sesi geliyordu, bende dayanamayıp yavrulu 1 takım aldım alış o alış şimdi iyiden iyiye merak sardı üretime bile gecmeyi düşünüyorum. evde 10 takım calışır yerli muhabbet kuşum var....

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Te$ekkür ederim Canan hanim  :)

Ma$allah, sizdede yok yokmu$  :)

Ali babanin ciftligi tam size göreymi$te, nasip artik her$ey  ;) bunada $ükür, tabiki onca erkek arasinda bu meraklara ilgi göstermek kolay degildir, fakat zaman ilerliyor, umarim beyinlerde  ;)

Saka ku$u esir olmayi zaten sevmez, firsatini bulup kacmasi cok dogal, ... bülbül alten kafes misali, ... adi üzerinde, ku$, ucmak ister, evde olup ve cok evcil olan bile firsatini bulan kaybolur, ... Ankarada dayimin birinde 1 Muhabbet Ku$u vardi, Ankarayi gezerdi, ak$am olmadan geri dönerdi, ...

Sizin zaten yeterince i$iniz gücünüz vardir, 24 saatin icine onca $eyi, hatda neleri degilki, sigdirmayi biz erkekler hic yapamayiz, helal olsun, elinizden geleni yapiyorsunuzya, takdir etmemek elde degil !

Merhum Babanizin mekáni Cennet olsun  :)

$eref verdiniz  ;)

Gelelim Hamza ustaya  :)

Evde zor olmazmi ? Gerci cogu özel bir odada bu hobiyi sürdürmekte gördügüm kadariyla, ... hani pislikleri, tozu, tügleri, ... parazitleri ayri bir dert, hele Türkiye gibi yanan bir ülkede, ... kesin zordur, ... ben di$arda besliyorum, imza bölümündeki linklerde kümesimde görünüyor, 1 tane daha yapacagim, Ramazan bitsinde, Bayramda gecsin, Allah izin verirse tabiki, ...

Hernekadar arada verse insan bu zevke, akli daima bunlarda kalabiliyor, ve nerde bunlardan görse, illaki bakmadan gecemiyor cogu zaman, ve sizin gibi dayanamayip tekrar alan coktur  ;) eminim, evde dünya lafi i$itme pahasina olursada olsun, ... zaten e$ini eve baglar, kahveye gerek duydurmaz, vesayre, ... aklima geldide, gecenlerde bir ada$ima cok güzel bir ku$ hediye ettim, onun yeride cok farkli bende, Afyonlu kendisi ve kisa zaman sonra hanimini gördüm, hal hatir sorduktan sonra, cocuklar, 3 tane, ku$u sevdilermi dedim, hani ku$ada yazik, herkesede nasip olmazdi bu, ... ilgileniyorlarmi diye sordum, sonucta sorumluluklari geli$ir vesayre, ... HIIII dedi, Murat`tan firsat gelmiyorki kimseye, hatda benimle bile bukadar zaman gecirmiyor dedi  C:) hic gülesimde yoktuya, Allahta onlari ve cümlemizi güldürsün in$allah, ... ufacik bir canli i$te, bin bir masallara, hikayelere sebep olabiliyor i$te, ...

Sizde $eref verdiniz Hamza usta  ;)

Bende kendi hikayemi bir kac yorum sonra payla$irim Allah izin verirse in$allah, ...  ;) nasil ba$ladi, neler oldu, bize ne $ekilde etki etti, bugünlere nasil gelindi, elime ne ku$lar gecti, gectide ne oldu, ve daha neler neler, ...

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
selamun aleykum
benimde hayvan sevgim çocukluğuma dayanıyor bir akvaryumumuz vardı babamın babamda iş gereği ihalelere giderdi şehir dışına bir gün bana balıklar sana emanet dedi yemlerini verirsin dedi öyle babam gitti sonra çizgi film izliyorum annem ayıptır söylemesi mandalina portakal soymuş  bi yandanda onları yiyorum bi ara akvaryuma baktım ve babamın balıklar sana emanet lafı aklıma geldi kafamdan balıklara niye yediklerimden vermiyorum ki diye geçirdim  ve tabağı akvaryuma boşalttım ve bütün balıklar öldü :) annem korkusunda napcağını şaşırmıştı o hali hiç çıkmaz aklımdan babamdan korkusuna neyse sonra çoçukken petshoplara giderdim balıklara kuşları izlemeye çok hoşuma giderdi mahallemizdeki petshopçu abi kuşlarını kendi üretiyodu ozmanlar çok dikkatimi çekmişti ilgimi çekmişti baya ozmandan beri aklımdaydı hatta çoçukken yine çatılara çıkıp yabanı güvercin yumurtaların toplar evcil güvercin paçalı güzercin yumurtası diye çoçuklara satardık :) ben askerdeyken bizimkiler bursa taşınmış bi geldik arkadaş yok eş yok dost yok ulan napcaz burda sıkıntıdan patlıyorum petshopun önünden geçerken aklıma çoçuklğmdan kalan üretim olayı geldi ve bi takım kuş aldım ve bismillah başladık şuan 5 takım var ve gayet mutluyuz her nekadar beni odamdan atsalarda :) biraz uzun oldu hakkınızı helal edin