Küflenmiş çam yuvalık kullanılabilirmi ve yuvalık takılma zamanı gelmişmi?

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Arkadaşlar aldığım bir çam yuvalık vardı.Fakat bi güzel poşete katıp kaldırınca ağaçta yaş olduğu için  küflenmiş.Kuşlarımda artık 5 aylık oldular yerli cinsten.Geçen baktığımda dişi kuşumun ceresi hafif hafif kahverengileşiyordu.Buda sanırım artık kızışma belirtisi.Bnde yuvalığı takıp biraz tanımlarını sağlıyayım diye düşünüyorum.Burada size sormak istediğim 2 soru var;
1. si Bu küflenmiş yuvalık kullanılırmı?Kullanıpta kuşlarıma zarar vermek istemem bunlarda küflenen yuvalığın resimleri

2.si acaba kafese yuvalık takmak için fazlamı acele ediyorum yoksa zamanı gelmişmidir?Bunlarda bahsettiğim kuşlar

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
1) kemirgen oldukları için negatif etki gösterebilir o yuvalıklar 5lira civarı bi şey bence yenisini alın
2) erkek kafa tüylerini tamamlamamış dişi daha erişkin ama zaten siz yuvalığı takınca yuvalığa alışmaları 1 ayı geçer belkide daha fazla takmanızda bi mahsur yok

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Teşekkür ederim Ömer abi.Bende pek küflenmiş yuvalığı kullanmak istemiyorum.Parası önemli değilde bulunduğum ilçede bu kadar büyük ve çam yuvalık yok o yüzden demiştim etkilemicekse kullanayım die.Ama zararı olucaksa kesinlikle kullanmam.Abi o zaman ben bi yuvalık ve hamster talaşı bulup takayım kafese yuvalığı yawaş yawaş alışsınlar.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende kendime özel yuvalık yaptırmıştım 70 tane daha hepsini takmadım bende 3- 4 tanesi küflenmiş acaba zımparalasak iyice temizledikten sonra yinede kullanılmazmı parası önemli değil ama kurtarılırmı

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Silinip, zımparalanarak; 3.......5 gün güneş altında tutulup havalandırdıktan sonra kararı vermenizi öneririm; Muhtemelen kurtarılabilir..

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Silinip, zımparalanarak; 3.......5 gün güneş altında tutulup havalandırdıktan sonra kararı vermenizi öneririm; Muhtemelen kurtarılabilir..
+1

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Güneş gören bir yerde 2-3 gün dursun hiçbirşey olmaz.küf-müf kalmaz.
erkek kuşunuz daha küçük.yetişkin tüyünü tamamlamamış daha.bence 2-3 ay bekleyin hem erkek büyür hemde yuvalık olmaz ve yuvalıga hemen alışmazlar saklanmak için kullanmazlar kızıştıklarında takmanız daha avantajlı olur.....

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
Yılmaz abi silmek yerine direk ılık suyla yıkasam olurmu?Daha sonrada kurutmayı direk güneştemi yapıcaz yoksa gölge hava alan bir yerdemi?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Noldor' Alıntı:
Yılmaz abi silmek yerine direk ılık suyla yıkasam olurmu?Daha sonrada kurutmayı direk güneştemi yapıcaz yoksa gölge hava alan bir yerdemi?
Su ile yıkarsanız yapıştırıcı kullanılmışsa bırakır. Zıpara ile temzilmek en iyisi. Küflenme yaptığı için bakteri üremiştir. Direk güneş ışığına koyarsanız bakterilercede temizlenecektir

ufuk inan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ufuk
Soyadı
İNAN
En güzeli söylendiği gibi zımpara yapıp ardından birkaç gün güneşte bırakmak.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Arkadaşlar gerekeni söylemiş, ''zımpara-güneş-zımpara-yuva'' bir sorun olmaz...