kuluçka da yumurta yeme problemi

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
arkadaşlar daha önce hiç başıma gelmeyen bir olayla karşılaştım kuşlarım gayet sağlıklı . yuvada 5 yumurta vardı bu sabah baktım yumurtanın birisini yuvadan atmış 2 tanesini yuvada yemiş 2 yumurtası sağlam kalmış . Yavruların çıkmasına 11 gün vardı. Acaba dişi kuş neden böyle birşey yapmış olabilir. Bu problemle daha önce karşılaşan varmı ? Ne gibi tedbir ve tedavi uygulanabilir ? 

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Gerekli vitamini veya minerali alamamış olabilir. Eşi beslememiş olabilir. Bir şeye kızmış olabilir.
Ancak beslenme eksikliği gibi görünüyor.

ahmetresit

Üyemiz
Adı
AHMET REŞİT
Soyadı
SABAHYELİ
BU GİBİ ŞEYLER GENELDE STRES KAYNAKLIDIR STRESE GİRMESİNİN ONLARCA SEBEBBİ VAR BURDA SİZE DÜŞEN YAPILACAK TEK ŞEY BİR YUMURTAYI ALIN AĞZINI AZ BİR ŞEKİLDE KIRIN SICAKTA 1 GÜN BEKLETİNBOZULUP KOKUNCA KUŞUN ÖNÜNE KOYUN ONUDA GAGMAGLAYINCA O PİS TADI ALINCA BİR DAHA YEMEZ

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
kinzavas' Alıntı:
ahmet bey bozulan yumurtayı yuvayamı koyalım ?
Evet bu da yöntemlerden bir tanesi.

Ama mamayı tam verilmesi gereken vakitte neden kestiniz anlamadım. Yumurta maması normalde haftada 2 verilirken , yumurtlama ve yavru döneminde her gün verilmelidir.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
yumurtaları yemesi mamayı kestiğinden olabilir erkek dişiyi mama olmadığı için beslememiştir dişide karamsarlığa kapılmış olabilir baktıki erkek beni beslemiyor ben bu yavruları büyütemem diye korkmuştur  ;)

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Evet bu da yöntemlerden bir tanesi.

Ama mamayı tam verilmesi gereken vakitte neden kestiniz anlamadım. Yumurta maması normalde haftada 2 verilirken , yumurtlama ve yavru döneminde her gün verilmelidir.
mehmet bey erkek kuşum çok kızgın dişiyi yuvadan kaldırmasın diye kesmiştim.

selahattin abi iki yumurtasını bırakmış galiba sizin dediğiniz gibi .

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Erkek zaten sürekli kızmış olacaktır. Mamanın kızmayla ilişkisi yok. Selahattin abinin dediği gibi, ben ne zaman mamayı sık vermeye başladım çiftleşmeye başladılar, daha doğrusu dişiler izin vermeye başladı. Çünki dişi erkeğin yuvadayken kendini besleyeceğinden emin oldu. Mamanın hiç kesilmemesi lazım.

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Erkek zaten sürekli kızmış olacaktır. Mamanın kızmayla ilişkisi yok. Selahattin abinin dediği gibi, ben ne zaman mamayı sık vermeye başladım çiftleşmeye başladılar, daha doğrusu dişiler izin vermeye başladı. Çünki dişi erkeğin yuvadayken kendini besleyeceğinden emin oldu. Mamanın hiç kesilmemesi lazım.
haklısınız  yorumlarınız için teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mehmet beye katılıyorum