Kuluçka Dönemi-Süre Sıkıntısı?

memoc@n

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
KURT
Merhaba arkadaşlar,

evde beslediğim çiftim eşleşmeye başladılar ancak benim 1 ay 10 gün sonra yurt dışına gitmem gerekiyor.yani kuş bir hafta içinde yumurtlamaya başlarsa ben gideceğim zaman eğer ki yavrular çıkarsa yumurtadan en fazla iki haftalık falan oluyor. bu tarihte kuşları birine emanet bıraksam yavrular için problem olur  mu ya da yuvalığı alsam yuvadan dişi kuş kuluçka düşüncesinden vazgeçer mi?

uzman arkadaşların görüş ve önerilerini bekliyorum.

şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
kuşların yemi,suyu ve mamasını eksik etmezse emanet edilebilir. Ama unutmayın kimse sizin kuşlarınıza baktığınız gibi bakmaz.

memoc@n

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
KURT
Salih ÖZKAN' Alıntı:
kuşların yemi,suyu ve mamasını eksik etmezse emanet edilebilir. Ama unutmayın kimse sizin kuşlarınıza baktığınız gibi bakmaz.
haklısın ama mecburum birine emanet bırakmaya. yurt dışına götürme şansım yok maalesef. benim korkum eğerki yumurtalar dolu cıkar da inşallah yavrular büyürse ben gittikten sonra onlara birşey olması.
hayırlısı bakalım artık cok da elimden bişey gelmiyor.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
yuvalığı çıkartırsanız büyük ihtimal vazgeçecektir.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
yuvalık takılı olmayan kafeslerde dişi kuşun kafesin alt kısmınada yumurtladığını gördük.bence yuvalığı almak çözüm değil. siz emanet edeceğiniz kişiye güveniyorsanız nasıl bakması gerektiğinide tarif ederseniz.yer değişikliği sebebiylede kuşlarınız kuluçkadan vaz geçebilirler ama bence en mantıklısı bu.

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
emanet edicem derken kuşları emanet edeceğiniz kişinin evine koymaktan bahsediyorsunuz sanırım. Yer değişikliği oluncada kuluçkadan vazgeçerler. Emanet edeceğiniz kişi kuşlara şuan durduğu yerde bakım yapmalı.