kuluçka problemi

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
arkadaşlar çiftim 1 ay önce  5 yumurta yaptı ilk yumurtayı kırmıştı  ve 1 hafta  kuluçkada yattı fakat bi korkma olayı yasadı bılmıyorum gece saat 3 te  kanat seslerine uyandım baktım ama birşey görememıstım korkmuşlardı belliki neden oldugunu bılmesemde tabi ondan sonra kuluçkaya devam etmedi hiç yuvalıga bıle girmedi bende aldım yumurtayı 1 tanesi küçücük yaşam belırtısı vardı öyle görünce çok üzüldüm ve 15-20 gün yuvalıgı çıkarttım sonrasında geri taktım şimdi yine 1 yumurtası vardı 2 gun önce yumurtlamıstı aksamleyın baktıgımda yumurtadan eser yoktu onuda kırmıs  ve bugunde 2 ci yumurta gelmesı lazım normalde ama hala yuvalıkta zaman geçirip kuluçka süresince yapması gereken şeylerı yapıyor . sorunum şu ilk yumurtada genelde kırıyormu yoksa erkekmı izin vermıyor erkekde yuvalıga girdiği oluyor çünki . birde gece yuvalığa girmiyor yanı kuluçkaya yatmıyor geceleri  bu normalmıdır sizce ne yapmalıyım . biraz uzun  oldu arkadaşlar ama açıklayıcı bir şekilde anlatmak istedim yanlış şeylere mahal vermemek için. cevaplarınızı engin bilgilerinizi beklıyorum arkadaşlar .

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
arkadaşlar kimse karşılaşmadımı böyle bi problemle . bendenmi kaynaklanıyor yoksa kuşun geni ile alakalı bi sorunmu . yardımlarınızı beklıyorum .

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
bu olaya benzer bir olay yaşadım ben.ama benimkisi erkek kuşumun aşırı kızışmış olmasıydı.dişiye çiftleşmek için zorla müdahale ediyordu.dişide kızışmıştı fakat erkek kadar değildi.erkekle kavga gürültü 2 yumurta attı ertesi gün erkek yavruluğa girmeye kalktı dişide strese girince yumurtaları kırdı..çok iyi gözlemen gerekiyor.erkekte problem varmı.erkekler genelde erkek kuş dişi  kuluçkaya yatmaya başladığında dişinin yanında yuvalıkta durma gereksinimi duyuyor.eğer dişi erkeği kıskanıyorsa kırabilir yumurtaları.eğer anllattıklarım gibi bir durum yoksa ortalıkta kuşları sakin loş ışıklı fazla ses olmayan bir yerde tut.serin güzel bir yer olsun.mamasınıda ver.gerisini allah biliyor artık...

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
erkek kuş fazla kızgınsa bazen yumurtaları kırar eşleşmek icin ama dişi akşam yumurtalara yatmıyor diyorsun yuvalıga girmeye korkuyor o zaman akşam onu korkutan bir şey var kümesler nerde evdemi bakıyorsun başka yerdemi başka yerdeyse kümese fındık faresi dadanmıştır belkide yumurtaları o alıyor :(

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
bu olaya benzer bir olay yaşadım ben.ama benimkisi erkek kuşumun aşırı kızışmış olmasıydı.dişiye çiftleşmek için zorla müdahale ediyordu.dişide kızışmıştı fakat erkek kadar değildi.erkekle kavga gürültü 2 yumurta attı ertesi gün erkek yavruluğa girmeye kalktı dişide strese girince yumurtaları kırdı..çok iyi gözlemen gerekiyor.erkekte problem varmı.erkekler genelde erkek kuş dişi  kuluçkaya yatmaya başladığında dişinin yanında yuvalıkta durma gereksinimi duyuyor.eğer dişi erkeği kıskanıyorsa kırabilir yumurtaları.eğer anllattıklarım gibi bir durum yoksa ortalıkta kuşları sakin loş ışıklı fazla ses olmayan bir yerde tut.serin güzel bir yer olsun.mamasınıda ver.gerisini allah biliyor artık...
durum tam olarak anlattıgım gibi erkek giriyor yanında durmak için omu kırdı bılmıyorum 2 ci olan yumurtada geldı dun ve sabah baktım hala duruyor ama akşam yatmama olayı devam edıyor hesaplıyorum 10  saat yumurtanın üzerine yatmamış oluyor yumurtalara zarar verırmı bu durum bılmıyorum . dediğiniz gibi Allah biliyor galiba değişik bi kuluçka ama ne yapalım . teşekkür ederim

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
murat kabayel' Alıntı:
erkek kuş fazla kızgınsa bazen yumurtaları kırar eşleşmek icin ama dişi akşam yumurtalara yatmıyor diyorsun yuvalıga girmeye korkuyor o zaman akşam onu korkutan bir şey var kümesler nerde evdemi bakıyorsun başka yerdemi başka yerdeyse kümese fındık faresi dadanmıştır belkide yumurtaları o alıyor :(
kızgında uysal ama dısıyle bı sıkıntısı yok gibi.korkuyor olabılır tabı ama farenın girebilecegı ulasabılecegı bır yerde değil balkonda duvarda asılı herhangi bir şeye maruz kalmaz sanmıyorum.