arkadaşlar çiftim 1 ay önce 5 yumurta yaptı ilk yumurtayı kırmıştı ve 1 hafta kuluçkada yattı fakat bi korkma olayı yasadı bılmıyorum gece saat 3 te kanat seslerine uyandım baktım ama birşey görememıstım korkmuşlardı belliki neden oldugunu bılmesemde tabi ondan sonra kuluçkaya devam etmedi hiç yuvalıga bıle girmedi bende aldım yumurtayı 1 tanesi küçücük yaşam belırtısı vardı öyle görünce çok üzüldüm ve 15-20 gün yuvalıgı çıkarttım sonrasında geri taktım şimdi yine 1 yumurtası vardı 2 gun önce yumurtlamıstı aksamleyın baktıgımda yumurtadan eser yoktu onuda kırmıs ve bugunde 2 ci yumurta gelmesı lazım normalde ama hala yuvalıkta zaman geçirip kuluçka süresince yapması gereken şeylerı yapıyor . sorunum şu ilk yumurtada genelde kırıyormu yoksa erkekmı izin vermıyor erkekde yuvalıga girdiği oluyor çünki . birde gece yuvalığa girmiyor yanı kuluçkaya yatmıyor geceleri bu normalmıdır sizce ne yapmalıyım . biraz uzun oldu arkadaşlar ama açıklayıcı bir şekilde anlatmak istedim yanlış şeylere mahal vermemek için. cevaplarınızı engin bilgilerinizi beklıyorum arkadaşlar .