kuluçka ve temizlik yavru ölûmü

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
kuluçkada olan çıftin yuvalık temizlıgi ne zaman yapmak gerekiyor yuvalıga dışkıları ne yaparlar anlamıyorum yuvalıkta dışkı olması yavruları rahatsız eder mi? birde yavru yumurtadan 18 gün mû çıkar yoksa 19 gün mü.?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
her çamurlaşmaya başladığında temizleyin yavruları rahatsız eder 18 günde çıkarlar ama 19 güne hatta 20-21 güne bile uzayabilir.( 25gün olanları biliyorum )

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
Çamurlaşma derken birde arka arkaya yavru çıkarmı.?yavrular kaç günlûkken temizlik yapmak gerekiyor dişiyle erkek beraber devamlı yuvaktaysa nasıl temizlik yapılır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bunu belirli bir zamanı yok pislendiğini hissettiğiniz zaman temizleyeceksiniz. Temizlerken yavruları bir küçük kutuya koyarsınız sonra yuvayı temizleyince yine onları da yerine koyarsınız. Bu arada bir dişi arka arkaya yavru yapabilir

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
Arka arkaya yumurta yapmasından sóz etmedim normalinde 2 gün arayla cıkıyormuş yavru yumurtadan ya diyelım bugûn yumurtadan yavru cıkti yarında diger yumurtadan yavru çıkarma tam anlatamadım.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
en sıhhatlisi yavrular çıktıktan sonra haftada bir temizlemek .... anne baba yuvadaysa yuvayı sökerken onları kafese koyun . anne yumurtaları kaç gün arayla yaptıysa yavrularda o aralıkta çıkar .... örneğin  iki gün arayla dört yumurta yaptıysa son yumurta ile ilk yumurtadan yavru çıkışı arasında yedi gün olur .

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
Anladım yavrular 4 5 günlük olunca temizlik yapılsa anne yavrulara bakmamazlık yaparmı.?birde yavruları nazik bı şekilde almamız geriko galiba yuvalıga temizlik yapıldıktan sonra talaş koyulurmu.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
bir haftalık olduktan sonra başlayabilirsiniz . yavrular ilk doğduklarında esnek olur ama alıp koyarken dikkatli olmakta fayda var. yuvaya her zaman talaş koymalısınız. hamster talaşı koyabilirsiniz. ayrıca yuvaya kurutulmuş okaliptüs yaprağı ve bit için az miktarda toz koyarsanız çok faydasını görürsünüz.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Koray ÖZDEMİR.' Alıntı:
elimizle yavruyu alıp tekrar koyunca yabancılama gibi bir durum olurmu?kokumuzdan falan.
ben dediğiniz gibi bir sıkıntı yaşamadım . temizlik işini seri yaparsanız iyi olur . örneğin bugün yuvalıklarımın hepsini temizledim hiçbir problem olmadı

esoesli

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
ak
slm..benim kuslarımın 5 yumurtası vardı ayın 4 nde ilkinden başlayarak cıkarmaya basladi yani bugün sabah 10 gibi 4 ncü yavru geldi salıya 5 nci gelecek insallah.yalnız dikkat ettigim söyle birsey var dişi kus yuvaliga dışkılamıyor.yuvalıkta tertemiz ne bir dıskı nede bir koku.muhtemelen yavrular 15 günlük falanken kirlenmeye başlar.son yavru cıkıncaya kadar gerek yok bence.ben önümüzdeki hafta temizlemeyi düsünüyorum.cünkü su anda tertemiz..birde dün büyük yuvalık almıştım oraya aktardım yavruları bir sıkıntı olmadı dahası dişi daha fazla sevdi yavrulugu ve yavrularını..

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
Okaliptüs yapragı ne işe yarıyor pit içın mi ve nerden bulabılirim kuslara zarari olurmu.?talaşları dışarı atıyor atarken zarar versin.teşekkürler.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
yuvalıkdaki tüm parazitler içindir okaliptus  yaprak veya aktarlarda esansıda mevcud  hangisini  kullanmak isterseniz tercih sizin.

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
bir haftalık olduktan sonra başlayabilirsiniz . yavrular ilk doğduklarında esnek olur ama alıp koyarken dikkatli olmakta fayda var. yuvaya her zaman talaş koymalısınız. hamster talaşı koyabilirsiniz. ayrıca yuvaya kurutulmuş okaliptüs yaprağı ve bit için az miktarda toz koyarsanız çok faydasını görürsünüz.
+1

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
çok fazla panik yapmanıza gerek yok yuvalıktaki talaş nemlenip kirlenmeye başlayınca değiştiriniz bunun günü yada zamanı yok

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
Daha önce yavru ölûmünle karşılaştm şuan yuvalıkta çok çok az talaş var yuvalıgn kenarlarında maşallah dişı de erkekte devamlı yuvalıkta yavluların yaşayıp yaşamdıgını nasil anlıcam.

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
Yuvalıktan ses gelmiyordu sonunda dişi yem yemege çkmış baktm yavrunun birisi ölmüs beni görünce hemen yuvalıga geldi ölü olan yavruyu alamadım ne yapmalıym Sinir oldum gecen kuluckada da ayni oldu yavruları ezdiler.

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Bunu belirli bir zamanı yok pislendiğini hissettiğiniz zaman temizleyeceksiniz. Temizlerken yavruları bir küçük kutuya koyarsınız sonra yuvayı temizleyince yine onları da yerine koyarsınız. Bu arada bir dişi arka arkaya yavru yapabilir