mustafayildiz699
Yeni Üyemiz
Dişi kuşum 3 haftadır kuluçkada yatıyor. Ara sıra dışarıya çıkıyor fakat çok zayıfladı. Bu durum normalmi yoksa müdahale etmem gerekirmi...
Saygılarımla..
Saygılarımla..
Mama veriyomusunuz kuşlarınızaMustafa YILDIZ.' Alıntı:Dişi kuşum 3 haftadır kuluçkada yatıyor. Ara sıra dışarıya çıkıyor fakat çok zayıfladı. Bu durum normalmi yoksa müdahale etmem gerekirmi...
Saygılarımla..
Umit MURAT' Alıntı:Mamanın çok etkisi var, aman eksik etmeyin, ve yuvaya biraz yem dökün. Benim bir dişi aşırı zayıflamıştı ben yokken bakamamıslardı kuluçkadayken, 3 haftalık kulucka sonrası tüy dökümü falan da olmuştu, mama takviyesi ve yuvaya yem dökmeyle biraz daha toparlayabildim. Umarım sorunsuz bir kuluçka olur.
Kuluçkada zayıflama normal bir durum fakat size tavsiyem bu kuluçkadan sonra kuşlarınızı dinlendirin ayrıca Mustafa beyin yukarıda alıntısını yaptığım dal darı uygulaması gerçekten güzel bende bir ara denemiştim mantıklı bir hareket hem erkek yorulmuyor hemde dişi kuluçkayı terketmiyorMustafa KARAKAYA...' Alıntı:Zaten beklenen bir durum zayıflık fakat doğrumudur bilmiyorum ama ben kendi yaptığımı söylemek istiyorum.Yuvaya dal darı takıyorum arada sırada,normal verdiğim yemden döküyorum,hem kabukları sıcak tutuyor yavruları hemde babası eskisi kadar çok yorulmuyor yem taşırken,2 side rahatladı bu yöntemi uyguladığımdan beri ;D
Yavrulu kuşlara hergün 1 defa mama vermek gerekli... Kuşu formda tutar, yavruya rahat kusar, zayıflamasını engeller...Mustafa YILDIZ.' Alıntı:2 günden beri mama veriyorum..
Malesef normal değil Mustafa bey... Erkek oldukça kıskanç yada yavrulara düşkün sanırım. Normalde 5 dakıkalığınada olsa dişi çıkıp yem yemeli yavruya gidip kusmalı...Mustafa YILDIZ.' Alıntı:yorumlarınız için çok teşekkürler...
birde şunu merak ediyorum.. dişi kuşum hiç yem yemiyor.. yemi sadece erkekten bekliyor.. zaten dışarıya çıktığında erkek dişiyi hemen kovalıyor.. bu normal herhalde değilmi..