KÜMESLERDEKİ KANAT KUYRUK DÖKÜLMELERİ COZUM ONERİLERİ (BEHSAT TİĞİZ )

kurt_baba

Yeni Üyemiz
Katılım
6 Ocak 2015
Mesajlar
13
Konum
istanbul-hadımköy
Adı
yücel
Soyadı
kurt
konu çok güzel. baştan sona okudum. malesef son batımda benimde yavrularımda tüy dölülmeleri oldu. akşama resim paylaşacağım. herkesin emeğine sağlık
 

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
3,078
Konum
Batman
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
O.Sami ŞEN' Alıntı:
Behzat hocam benim de başımdan geçen bikaç farklı tecrübem oldu.
Dişimin birisinin güz dönemi kuluçkasından 5 yavru vardı, ikisi düzgün, birisi %65, birisi %40, birisi de %35 düzgünlükte. yüzdeli belirttiklerimin vücut tüylerinde problem yoktu sadece uç kanatlarında ve kuyruklarda problem vardı. kanat ve kuyrukları biraz çıkıp dökülüyordu.strax ve devit kürleri uyguladım bu üç yavruya. %65 dediğim şu an %90-95 seviyelerinde, %40 dediğimde bi gelişme göremedim %35 olanı hayatını kaybetti. şu an yavrular 5 aylık.
aynı dişiyi bu sefer farklı bir erkekle eşe attım (erkeğini de farklı bir dişiyle ve o çift maşallah sorunsuz yavru veriyor) ve 4 yavru aldım, bu yavrulardan birisi kuluçkadan itibaren farklı takımın altındaydı. ilk başlarda bütün yavruların tüyü normal geliyordu. yavrular 2-3 hafta olduktan sonra kendi altındakilerin tüyleri dökülmeye başladı (pamuk tüyleri tamdı hiç dökülmedi).birisi %60, birisi %40 birisi de %10 seviyelerine kadar tüylerini döktü. diğer takımın altındaki yavru ise yeme ininiceye kadar kusursuzdu. yavrular bu şekilde yeme indikten sonra (şu an 3 hafta geçti yeme ineli) %60 olan %95 seviyelerine yükseldi, %40 olan %60-65 lere geldi, %10 olan hayatını kaybetti. diğer takımın altında kusursuz olarak yeme düşen bikaç günde tüylerini döküp %60 lara gerilemişti şimdi toparlamaya başladı %80lerde.
Bu olayı konuştuğum arkadaşlarla vardığımız netice şudur ki: sizin de ilk başta dediğiniz maddelerdeki gibi yeterince dinlenmeyen damızlıklar başlığına bağlı olarak bazı dişiler yumurtlasa bile yumurtanın içini yeterli besinlerle dolduramıyor bu da yavru çıksa büyüse dahi bi yerde patlak veriyor. İlk tedbir olarak da en az eylüle kadar dişiyi dinlendirmeyi düşünüyorum.
Bir başka takımımın da ilk kuluçkasında yavrulardan hepsi düzgün gelirken bir tanesi 3 haftalık olduğunda yuvada bütün vücut tüyleri dahil döktü sadece pamuk tüyleri vardı o şekilde de yeme indi.Devit3 kürü uyguladım belki onun sayesinde belki de başka vesilelerle 3-4 haftada bütün kanat kuyruk ve vücut tüylerini tamamladı. şu an çok şükür kardeşleriyle aynı görünüme sabit.
özelikle b vitamini bu konuda cok etki sağlıyor,vucud b vitaminini üretmediginden eksiklik her zaman oluyor
 

ibrahim.ctl

Yeni Üyemiz
Katılım
12 Tem 2014
Mesajlar
24
Konum
Niğde
Adı
İbrahim
Soyadı
Çatal
Muhammet BAYRAK' Alıntı:
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
Muhammed bey sizin kuslarin sorunu tuy yolma, gelelim tuy yollmanin sebeplerine.oncelikce tahminimce civciv yemi bu problemi yaratmis cjnku civciv yemlerinin icersinde et var buda hayvanlari tuy yolmaya tesvik ediyor..diger tuy yolma sebepleri, dinlendirilmeden ese atilan kuslar ciftlerin yorgun duserek b vitamink ve mineral eksiklerini yavrularinkn tuylerini yolarak gidermeleri, diger bir sebep ic ve dis parazitler tuy yolmaya sebeptir.baska bir sebep bu en kotusu damizliklarin bunu aliskanlik hale getirmesi.simdi sizle adim adim bir tedavi uygulayacagiz.
1.kuslariniza verdiginiz mamanin icinde bol bol yesillik olacak
2.kuslarin kafeslerinde versela lega vittle.molan marka kum olmali
3.mamanin icinde kirmizi tatli biber yine bol miktarda olacak
4.tum kuslariniza 1 litre suyun icine 1.5 cc sitrax surup katistirip 5 gun vereceksiniz.ardina 3 gun depomin ve 3 gun b vitamin kompleksi
1 gun yemiz su sonra tekrar 5 gun sitrax 3 gun depomin 3 gun b vitaminnkompleksi.suluklar hergun toplanip temiziyle degistiriceksiniz.ve soledigim ilac ve vitamini gunluk hazirlayip vereceksiniz.
5.kumesteki yeme dusmus yavrulariniz dahil.kuslara ivermectin damlatacaksiniz.9gun sonra tekrar damlatacaksiniz.
Saydigim maddeleri eksiksiz yapin gelismeleri burdan takip edelim
Aynı sorunlar bendede başladı bende civciv yemi kullanıyorum galiba ondan yapıyor bu durumu tüm kümeste değilde bi kaç takımda başladı bide bende yavrular tam atlamak üzere iken anne yada baba kafasını parçalıyor anlamadım.
sormak istediğim baya bi araştırdım Behzat bey bazı yerlerde nidazol 250 mg tavsiye etmişsiniz burda sitrax şurup yazmışsınız sizce hangisini kullanmalıyız. bide depomin yerine 3 gün normal vitamin versek oluyormu ben hipraminchock kullanuyorum vitamin olarak. b vitamini için ne kullanabiliriz ben bu kürü uygulayacağım yardımcı olursanız sevinirim...
yeşillik olarak neler vermeliyiz. kırmızı pancar ve havuç kullanıyorum mamada kırmızı pancarı kesmelimiyim kırmızı biber vereceğim için
 

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Katılım
20 Şub 2011
Mesajlar
3,078
Konum
Batman
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
civciv yemini kesin tüy yolma ve yamyamlıga sebebiyet verir civciv yemi, kesinlikle kafes kuslarında kullanılmamalı, hipramin iyi bir vitamindir.. ek olarak bizim sattigimiz happy pati ürünlerinden alip mamalarda kullanırsanız faydasını gorursunuz..
 

mbbilici

Yeni Üyemiz
Katılım
23 Tem 2015
Mesajlar
11
Adı
Murat Bilgin
Soyadı
Bilici
Merhabalar,
10 metrekare bir odada salma şeklinde 6 çift kuş bakıyorum. çiftin birinin yavrularından ikisi yuvadan inince kanat ve kuyruk tüyleri döküldü, ama döküldüğünü ilk farkettiğimde elime alıp incelediğimde dökülen tüylerin hepsinin yerine yenisinin geldiğini gördüm. yani sanki yeni gelen tüy mevcut olanı itip dökmüş gibi bir izlenim oluştu. bir başka yuvada ise kanat ve kuyrukları normal ama vücut tüyleri dökülen yavrular büyümeye başladı, ikisi öldü kalan birisi de karın kısmı tüylenmeye başladı sırtında pamuk tüyler çıkmaya başladı.

Şüphelendiğim konu şu, ben kuşlara her gün viramin takviyeli mama ve yine her gün dodex+bemix kompoze ilaveli su veriyordum. hergün verdiğim bu vitaminler fazla gelmiş olabilir mi? şu an vitamini kestim. sadece mama veriyorum. vitamini keseli bir hafta oldu.

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
 

mbbilici

Yeni Üyemiz
Katılım
23 Tem 2015
Mesajlar
11
Adı
Murat Bilgin
Soyadı
Bilici
Evet arkadaşlar, bu problemin sebebi, gün ışığından yoksun yaşam olarak belirgin bir şekilde kendini göstermiştir;

Kanatsız kuyruksuz, vücut tüylerinde de problemler olan içlerinde bir yaş civarında kuşların da, yuvadan yeni inen yavruların da olduğu 15-20 civarı kuşu, kuşçulukla alakası olmayan bir arkadaşa verdim. Verirken yanında epeyce yetecek sade akdarıyı da verdim. Arkadaş aldı gitti, 2 ay sonra kuşlar düzeldi diye watsaptan bir mesaj ve fotoğraflar attı. Fotoğrafta görünen kadarıyla gerçekten hepsi kanatlı kuyruklu kuşlardı ve sordum hiçbiri eskisi gibi değil mi diye, değil dedi. Ne yaptığını sordum, sadece senin verdiğin yemi ve kuyu suyu verdim ve her gün dışarı (bahçeye) çıkardım dedi.