bevorit b yada herhangi sıvı bir b vitamini kullanabilirsiniz.. ben yeni bir ilac firmasının bayiligi icin suanda vitaminlerini denedigim icin ismini veremeyecegim.. memnun kaldıgım zaman isim verebilirim..Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:Teşekkürler behsat ustam.
Peki B vitamini ve biotin eksikliği için hangi ilaçları kullanmalıyız ??
sizin kullanıp memnun kaldıgınız ilaçlar hangisidir ??
1 litre suya 1 cc yeterli gelecektir..Fevzi ÖZYAYLA' Alıntı:peki berovit b12 yi hangi dozda kullanmalıyız ?
Tesekkurler usta yardımların için Allah Razı olsun.Behsat TİĞİZ' Alıntı:1 litre suya 1 cc yeterli gelecektir..
yilmaz bey tsk ederiz sonuclari bekliyoruz.Yılmaz EKMEKCİ' Alıntı:iyi akşamlar arkadaşlar ben bu söylenen ilaçların çoğunu kullandım ama çok fazla bir faydasını göremedim ama yinede arkadaşlarımın denemesinde bir sakınca yoktur sorun başka amacımız bu sorunu bulmak olsun bunun içinde arkadaşlar kullandıkları ilaçları ve yaptıklarını buradan paylaşırsa faydalı olup olmadığı konusunda bir ortak noktada buluşarak sorunu çözebileceğimiz kanatindeyim bu yüzden arkadaşlar lütfen burda paylaşımda bulunsun ben şu anda bu konunun üzerinde çalışıyorum inşallah sonuçlarını olumlu yada olumsuzda olsa buradan paylaşacağım herkeze hayırlı akşamlar diliyorum
farkli yorumlar gelmeye basladi, herseyin fazlasi zaten zararda.fazla talasin stres yarattigini ilk sizden duydum.dediginiz seyi denedinizmiMurat KOÇ' Alıntı:muhabbet kuşu yuvalarına talaş vb madde koyduğunda stresten yapıyor ve fazla vitamin verdiğin zaman yapıyor. geçmiş olsun
Ozon evet havanın dezenfektasyonu icin iyi ama kumeslere ozelikle temiz hava girisi ve kirli hava cıkısı şart.Canan NUMAN' Alıntı:Behzat Bey tebrik ederim. Patlatmışsınız gene bilgileri, emeğinize sağlık.
Ozonla havalandırma havada mikrobu öldürme gibi birşeyler okumuştum bir ara, acaba böyle bir yöntem varmı? Çok algılayamadım o yüzden de çok hatırlamıyorum. Ama böyle benzer bir şey okumuştum.
Bu sorunlara çare olurmu acaba belki işe yarar diye fikir olsun veya bilen varsa söylesin diye yazdım.
saklamayip yazdıgınız icin tsk ederim.. kuslarınızın tek tek resimlerini cekerseniz.. eger kanat kuyruk tüyleri yoksa sizin probleminiz baska bisi olabilir. bunu kolay cozebiliriz diye dusunuyorum.. dış parazit icin.. ivermectin kullanmadıgınızı yazmıssınız.. kuslarınıza verdiginiz mamayi kumesinizin resimlerini.. yerleri duvarları havalandırmanızı detaylı sekilde kus resimleri ve kümes resimlerini eklerseniz hep birlikte insallah bunu cozecegiz.. artı olarak yuvalık ici resimleri.. yuvalıkların dıstan cekilmis resimleride..yumurrtadan cıkmıs ilk on gunluk yavrular ve tuylenmeye baslayan yavrularınde resimlerini rica ediyorum..Muhammet BAYRAK' Alıntı:Öncelikle Behzat Abime bukonuyu açtığı için cok tesekkur ederım. Üzülerek söylüyorum ki aynı problembende devar aslında bıraz farklı kanat tuylerı ve kuyruk tuylerı var ancak dıger sırt tuylerı yok. olayıkısaca ozetlemek gerekırse hazıran ayına kadar hıc bır problemım yoktu hazıran ayında 10cıft kuş aldım bunlardan bır tanesı bırıncı batında su ankı problem dekı kuslardan verdı o batında baska hıc bıı cıftımden o sekılde yavru cıkmadı daha sonrakı batında ıse aynı cıft ıle benım gozbebegım olan bır cıftımde de onun harıcındekı bır kac cıftımde de aynı problem cıktı bu batın yaklasık olarak 40 cıftımın 5 tanesınden anca saglam yavru almısımdır o katar kotu durumdayım anlayacagınız. zeytın yagını onceden kullanmıyordum ama su an mamalarına her gun bır yemek kasıgı zeytın yagı katıyorum. amıno asıt takvıyesı olarak Depomın kullanıyorum. ıc parazıt ıcın nılverm.dıs parazıt ıcın ısmı aklıma gelmedı toz halındekı ılactan ve suyla karıstırılan bayer fırmasının ılacını kullanıyorum. bana kalırsa hazıran ayında aldıgım kuslarda bır mantar hastalıgı gıbı bırsey vardı hepsıne bulastı ayrıca ekım ayına kadar da sureklı olarak ozon cıhazı calısıyordu havayı sogutmasın dıye kapatmıstım bu gun tekrar calıstırmaya baslayacagım aksamleyınde kusların fotograflarını eklerım
muhammed kardesim acıklamalarda kendinde solemissin.. bugday kullanmıssın.. iyice dezenfekte edilmeyen ıslatilmis veya cimlendirilmis bugday küf mantarina neden olur burasi cok onemli bir nokta..seninde dedigin gibi kuslarına mantar bulastigini dusunuyorum.. arti olarak civciv yemi kuslarda cok kötü sonuclar dogurabilir icine ölmüs hayvan kemikleri vs koyuyorlar.. bulgur vermeyi kesmeni öneririm onun dısındaki mamani verebilirsin.. ve yukarda saydıgım butun maddeleri yerine getirmelisin.. arti olarak kümesin havalandırması ve badana olayını yapmalısın.. ve eger dinlendirebiliyorsan kuslarını 2 ay dinlendirmeye alip iyi bir bakımdan sonra.. ronidazol da ver kuslarına daha sonra ese at.. eger temizlige dezenfektasyona dikkat edersen kümesin düzelir.. butun kafeslerini yuvalıkları mantardan arindirmak icin iyice dezenfekte etmelisin..Muhammet BAYRAK' Alıntı:Öncelikle mamayı hastalık veya sıkıntı öncesinde ve sonrasında nasıl hazırladığımı ne değişiklikler yaptığımı açıka anlatayım ;
Hastalık veya sıkını öncesinde ;
Kuru mamayı hazır alıyordum kullandığım kuru mama pak mama ve magnaisa idi 1 kg olmak üzere ikisini karıştırıp 2 kg kuru mama haline getirip kullanıyordum. ölçü kabım yaklaşık olarak 150 cc lik bir bardak kabı, bundan 3 pardak koyuyordum, bir gün öncesinde haşlanmış 2 adet yumurta, havuç, duruma göre değişiklik gösterecek şekilde ve kıvam tutacak şekilde kabak, kırmızı lahana, brokoli, maydanoz, dereotu, elma katıyordum, yavru sayısına göre 3-4-5 tatlı kaşığı yavurusu olmayanlara 1-2 tatlı kaşığı mama katıyordum, hiçbir sıkıntım yoktu, tabiri caiz ise pabuç gibi yavru alıyordum, daha sonra forumdan ve arkadaşların tavsiyesi üzerine buğday ıslamaya başladım, bir su bardağı buğdayı bir gün öncesinde ıslatarak mamalarına katmaya başladım, daha sonra ise çimlenmiş olarak vermek istedim ve çimlendirmeye başladım, bu dönemde yaklaşık olarak mayıs ve haziran ayına tekabül ediyor, yaklaşık olara 1,5-2 ay kadar hengün çimlendirilmiş buğday verdim, bu arada tüy problemim yavaş yavaş baş göstermeye başladı, bu arada buğdayı ıslatırken ekşime ve mayalanma yapıyordu, kuşlarda rahatsızlık verdiğini düşündüğüm için hatırladığım kadarı ile eylül ayında buğday vermeyi bıraktım, mamayı buğdaysız olarak aynı şekilde hazırladım, daha sonra bir arkadaşın protein eksikliği nedeniyle rahatsızlığın olduğunu belirtmesi üzerine tavsiyesi üzerine mamaya civciv maması katmaya başladım ölçü bu arada karıştı 1,5 ölçek pakmama ve magezia karışımı 1,5 ölçek civciv yemi mamaya katmaya başladı.
gerekli dezenfekte yapılınca ve cimlendirmeler bekletilmeden verilir.. ve kafeslerde en fazla 8 saaten fazla durmazsa bir sıkıntı olmuyor..Canan NUMAN' Alıntı:Bende çimlendirilmiş sadece beyaz köklü ve ayrıca yeşil yapraklı buğday veriyorum. Yeşillenmiş buğdayı pamukta büyütüyorum. Sadece yapraklarını kesip kullanıyorum. Beyaz köklü halinide en son elma sirkeli sudan geçirip veriyorum.
İyice dezenfekte edince zararı olmaz diye düşünüyorum. Çünkü ayrıca köklü olan buğdayı evde salatalarımın üzerine koyup çoluk çocuk birlikte yiyoruz. O derece temizleyip kullanıyorum.
İnsanada çok faydası var diye aklıma geldikçe çimlendiriyorum. Umarım böyle yapınca bir yanlış yoktur.
cok gecmis olsun.oncelikle yavru olumlerinizi durduralim.kumesin resjmleri, kafeslerin, yuvaliklarin, diskilarin, olu havrularin yasayanlarin hepsinin detayli resim ve videolarini yuklermisinizAlim YILMAZ' Alıntı:Aynı sorun benim kümeste de var. Çok çaresizim. Yavrular yumurtadan acıktıktan sonra bir hafta, on gün içinde kararıp ölüyor. Kalanlar da yuvadan düşer düşmez kanat tüylerini döküyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Allah razı olsun Behzat Beyden .Böyle önemli, bir konuyu açmış. Arkadaşlar sorunu nasıl çözmüşler, paylaşırlarsa çok sevineceğim. Bu arada 70 çift kuşla üretim yapmaya çalışıyorum. İlgilenen herkese teşekkürler.