KÜMESLERDEKİ KANAT KUYRUK DÖKÜLMELERİ COZUM ONERİLERİ (BEHSAT TİĞİZ )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Alim bey resimleri saklamayıp koydugunuz icin tsk ediyorum.. arkadaslar tekrar soluyorum.. kumesinde bu ve bunun gibi sorunu olupta.. buraya resim koymadıgı halde.. beni arayan arkadaslara yardımcı olmayacagım.. kumesinizde bole sorunlar varsa once buraya resim ekleyeceksiniz ondan sonra yardımcı olacagım.. neden saklıyorsunuz ki.. saklayınca kus satmaktakmı korkuyorsunuz.. Ben bunları nasıl tecrube edindim sanıyorsunuz.. yıllar once bir ton hastalık benim basıma geldi ve hepsini atlattım.. hastalıklar basımıza gele gele tecrube kazanıp bilgi sahibi oluyoruz.. gunlerce aylarca haftalarca geceleri uykusuz kalip arastirmalar yaptigimi biliyorum.. ve simdi ALLAHA sukur.. mukemmel sağlıkta kuslara sahibim.. (üretimde en onemli sey.. sağlıklı kuslar üretmektir.. )

mavibocek33

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
ebeli
selamlar behzat bey alim beyin resimlerine baktım aynı sorunu yaşamaktayım tüyler çıkmıyor dahada doğrusu düzensiz kanatlar eksik bazı yavruların kanatları filizleri kanıyor vede aynı alim beyin fotolardaki gibi ölümler var yardımcı olursanız çok memnun olurum birde kümes ısısını sormuşsunuz 24 saat aynı kümesin 20-22 derece şimdiden teşekkür ederim (veteriner bir arkadaşım var ona sordum aminiasit eksikliğinden dedi bir ilaç önerdi ama pek netice alamadım)

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
AYNI SORUN BENIM DE SADECE 1 ÇİFTİMDE VARDI
BEN SORUNU FOLUUGU DEĞİŞTİRMEKLE BAŞLADIM KUŞA PAZARTESİ GÜNLERİ AMİNOASİT DESTEGİ İLE BAŞLADIM VE PERŞEMBE GÜNLERİ DE SÜPERVİT KULLANDIM BUNLARIN YANI SIRA MAMAYA DEVIT3 DAMLA PROTEİN TOZU KULLANDIM ÇOK ŞÜKÜR DÜZELDİ FOLLUKLARDA KI PILASTIKLERI DE 3 GUNE BIR DEGİŞTİRDİM.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Murat EBELİ' Alıntı:
selamlar behzat bey alim beyin resimlerine baktım aynı sorunu yaşamaktayım tüyler çıkmıyor dahada doğrusu düzensiz kanatlar eksik bazı yavruların kanatları filizleri kanıyor vede aynı alim beyin fotolardaki gibi ölümler var yardımcı olursanız çok memnun olurum birde kümes ısısını sormuşsunuz 24 saat aynı kümesin 20-22 derece şimdiden teşekkür ederim (veteriner bir arkadaşım var ona sordum aminiasit eksikliğinden dedi bir ilaç önerdi ama pek netice alamadım)
alim bey gibi kumesin kusların olulerin sorunluların resimlerini cekip yükleyin lütfen

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Murat KARAYEL' Alıntı:
AYNI SORUN BENIM DE SADECE 1 ÇİFTİMDE VARDI
BEN SORUNU FOLUUGU DEĞİŞTİRMEKLE BAŞLADIM KUŞA PAZARTESİ GÜNLERİ AMİNOASİT DESTEGİ İLE BAŞLADIM VE PERŞEMBE GÜNLERİ DE SÜPERVİT KULLANDIM BUNLARIN YANI SIRA MAMAYA DEVIT3 DAMLA PROTEİN TOZU KULLANDIM ÇOK ŞÜKÜR DÜZELDİ FOLLUKLARDA KI PILASTIKLERI DE 3 GUNE BIR DEGİŞTİRDİM.
o zaman sizinkinizin problemine,vitamin protein ve temizlik problemi diyebiliriz.. bunları tam yerine getirince cozulmuzse..

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
ama ustalar yavrular kararmakta benim tavsıyem bir labaratvar testi ben hatay iskenedrundayım yakın olsak bana olen yavruları getrsenız yardım etmeye calısırım bır yavruda gordum kursaktan kararma baslamıs canlı yavruları her gun düzenli inceleyın vede degişiklikleri not alın paylasın bızımle ben mustafa kemalde biyoloji okumaktayım ve acıktan veteriner laborantlık veteriner fakültesine hergün ugrarım hocalarla aram iyidir elimden geleni yaparım suan kuruma üzerine çalısıyoruz bitsin calısma paylaşımlarda bulunucam saygılar hepinize

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kürşat SOYDAN.' Alıntı:
ama ustalar yavrular kararmakta benim tavsıyem bir labaratvar testi ben hatay iskenedrundayım yakın olsak bana olen yavruları getrsenız yardım etmeye calısırım bır yavruda gordum kursaktan kararma baslamıs canlı yavruları her gun düzenli inceleyın vede degişiklikleri not alın paylasın bızımle ben mustafa kemalde biyoloji okumaktayım ve acıktan veteriner laborantlık veteriner fakültesine hergün ugrarım hocalarla aram iyidir elimden geleni yaparım suan kuruma üzerine çalısıyoruz bitsin calısma paylaşımlarda bulunucam saygılar hepinize
kursat kardesim alim beyin sorunu zaten yavru olumleri zaten.kanat kuyruk dokulmesiyle olumlerin pek ilgisi yok.bu arada sizi bu yaklasiminizdan dolayi tebrik ediyor ve cok tsk ederim.ama solede bir durumnsoz konusu ben turkiyede kustan anlayan ve dogru tehsis koyan bir veteriner gormedim.o kararan yavrular ekim testine girdiginde cikan sonuca ecoli denecek, cihazlarmi yetersiz bilgimi yetersiz bilmiyorum ama egzotic kafesnkuslari uzerine tam tehsis koyan hocalar ne yaziktir ve cok uzucudur ki.gormedim ve sahitte olmadim..

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
kursat kardesim alim beyin sorunu zaten yavru olumleri zaten.kanat kuyruk dokulmesiyle olumlerin pek ilgisi yok.bu arada sizi bu yaklasiminizdan dolayi tebrik ediyor ve cok tsk ederim.ama solede bir durumnsoz konusu ben turkiyede kustan anlayan ve dogru tehsis koyan bir veteriner gormedim.o kararan yavrular ekim testine girdiginde cikan sonuca ecoli denecek, cihazlarmi yetersiz bilgimi yetersiz bilmiyorum ama egzotic kafesnkuslari uzerine tam tehsis koyan hocalar ne yaziktir ve cok uzucudur ki.gormedim ve sahitte olmadim..
behsat usta fakülte normal kılinikten daha baska yüksek lisansını kanatlılar uzerine yapmıs hocalarımız var tamam bende katılıyorum tek kafes degil kanatlı hayvan konusunda ne yazıkki zayıfız ama branşı ornitoloji olan hocalarım hastalıkla ilgili mikrobiyoloji hocalarımla tam tesekurlü labartvarda incelemek bir klinikten daha iyidir burda asla vetriner hekimleri aşşalamak veya küçümsemek değil amacım yanllıs anlasılmak istemem ama kitaplarımızda ne yazıkkı sadece kanatlıda tavuk detaylı anlatılmıs kaz ,ördek vede hindi yüzeysel ama sürekli çalısma vede arastrma bizleri geliştreceğine inanıyorum

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
ve dediğim gibi kursakta kararmalar var bu mantardan kaynaklı olusa bilir kumes tavanınada strafor köpükler gördüm bunun dezavantajı straforun arka yuzeyi surekli nemli kalabilir buda mantar üremesi için cok elverişli bir yer sizede dikkat edin ıslanmış köpük hemen kurumaz buna dikkat edin eger bu sekilde olum varsa kumeste labrtuvarada gotremiyorsanız fungan verin 1 çifte deneyin bir düzelme olusacakmi 1kapsul içi toz halde 6da 1 ini buyuk suluga dokun ve verin kuslara

edebali

Yeni Üyemiz
Adı
ALİM
Soyadı
YILMAZ
Teşekkür ederim arkadaşlar ilgi ve yardımlarınıza. Behzat Beyden Allah razı olsun, benimle son derece içten bir şekilde ilgilendiği için.

edebali

Yeni Üyemiz
Adı
ALİM
Soyadı
YILMAZ
Kürşat Bey, tavsiye ettiğiniz ilaç insanlar için mi yoksa hayvanlar için mi?  Teşekkür ederim. Hem TAVANDAKİ  stroforun sakıncalı olabileceğini yazmışsınız. Bu konuda çözüm öneriniz nedir acaba?

edebali

Yeni Üyemiz
Adı
ALİM
Soyadı
YILMAZ
Arkadaşlar, kümes havalandırması konusunda da önerilerinizi bekliyorum.Siz ne yapıyorsunuz bunun için?

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Önceki sayfada resimleri inceleyince, PBFD (Psittacine Beak and Feather Disease) olduğu fikri geldi aklıma.

Gerçekten de, kümesimde tüylenme problemi yaşayan, kararan ciltleriyle benzer yavrular olduğunda, maalesef ki herhangi bilinen bir tedavisi mevcut değil.Kullandığım hiçbir ilaç veya mama katkı maddesi, yavruların düzelmesine yardımcı olmuyor. En güzeli o damızlık çifti ayırmak...mümkünse bir daha üretimde kullanmamak ve diğer kuşların ortamından uzaklaştırmak.

Bulaşıcı olması da ayrı bir dert. tüysüz yavruyu elinize aldığınızda, elleri temizlemeden diğer yuvalara ve kuşlara dokunduğunuzda, bulaşıcı olduğunu daha önceleri okumuştum...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
Önceki sayfada resimleri inceleyince, PBFD (Psittacine Beak and Feather Disease) olduğu fikri geldi aklıma.

Gerçekten de, kümesimde tüylenme problemi yaşayan, kararan ciltleriyle benzer yavrular olduğunda, maalesef ki herhangi bilinen bir tedavisi mevcut değil.Kullandığım hiçbir ilaç veya mama katkı maddesi, yavruların düzelmesine yardımcı olmuyor. En güzeli o damızlık çifti ayırmak...mümkünse bir daha üretimde kullanmamak ve diğer kuşların ortamından uzaklaştırmak.

Bulaşıcı olması da ayrı bir dert. tüysüz yavruyu elinize aldığınızda, elleri temizlemeden diğer yuvalara ve kuşlara dokunduğunuzda, bulaşıcı olduğunu daha önceleri okumuştum...
eger deginiz hastalık olsaydı.. tüyler tekrardan cıkmazdı ve kümeste % 80 seviyesinde yavru ölümleri olurdu.. ve sağ kalanlarında hicbirinin tüyleri cıkmazdı hatta.. sadece kanat kuyruık değil.. vucudugunun diger bolgelerindeki tüylerde giderdi.. bu sorunun kaynagında mantar, dıs ve ic parazitler zaten bulasıcı oluyor.. haliyle bir yavruda olustugunda digerlerinede bulasabiliyor..

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
Alim YILMAZ' Alıntı:
Kürşat Bey, tavsiye ettiğiniz ilaç insanlar için mi yoksa hayvanlar için mi?  Teşekkür ederim. Hem TAVANDAKİ  stroforun sakıncalı olabileceğini yazmışsınız. Bu konuda çözüm öneriniz nedir acaba?
evet insan ilaci bahsetigimilactawan icinde alcipanla kapatmanizi oneririm

mertalacan

Yeni Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
alacan
selamlar.konuyla alakalımıdır bilemiyorum ama danışmak istedim.benin kuşumun önceleri tüy problemi vardı.tüyler deriden kapsül halinde çıkarken derinin içersinde çürüyorlarda.bende çekip çıkarıyor ve baticon ile dezenfekte ediyordum.neyseki bu sorun bitti fakat bu defada kronikleşen bir başka olay meydana geldi ,kuyruk tüylerinin çıktığı bölgede sivilce şeklinde bi şişlik(mercimek tanesi büyüklüğünde tıpkı insanların yüzünde çıkan sivilce benzeri) oluşuyor ve tırnağımla bastırdığımda içerisinden açık sarı jel yapıda ve pis kokulu yağa benzer bir madde çıkıyor. kuşum jumbo ve ince tüy.ayrıca yağlanması yok.vitaform kullandım.teramicyn deri merhemi kullandım.geçmedi .iç dış parazit vardır diye vilmectin damlattım olmadı enson levamizol droglu olan sitraks şurup kullandım yinede iyileştiremedim.bana bir çözüm yolu gösterebilirseniz çok sevinirim.saygılar...(umarım sorunum konunuzla alakalıdır.alakasızsada çok çok özür dilerim fakat hakikaten yardıma ihtiyacım var)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mert ALACAN' Alıntı:
selamlar.konuyla alakalımıdır bilemiyorum ama danışmak istedim.benin kuşumun önceleri tüy problemi vardı.tüyler deriden kapsül halinde çıkarken derinin içersinde çürüyorlarda.bende çekip çıkarıyor ve baticon ile dezenfekte ediyordum.neyseki bu sorun bitti fakat bu defada kronikleşen bir başka olay meydana geldi ,kuyruk tüylerinin çıktığı bölgede sivilce şeklinde bi şişlik(mercimek tanesi büyüklüğünde tıpkı insanların yüzünde çıkan sivilce benzeri) oluşuyor ve tırnağımla bastırdığımda içerisinden açık sarı jel yapıda ve pis kokulu yağa benzer bir madde çıkıyor. kuşum jumbo ve ince tüy.ayrıca yağlanması yok.vitaform kullandım.teramicyn deri merhemi kullandım.geçmedi .iç dış parazit vardır diye vilmectin damlattım olmadı enson levamizol droglu olan sitraks şurup kullandım yinede iyileştiremedim.bana bir çözüm yolu gösterebilirseniz çok sevinirim.saygılar...(umarım sorunum konunuzla alakalıdır.alakasızsada çok çok özür dilerim fakat hakikaten yardıma ihtiyacım var)
kusun resmini sorunlu bolgenin resmini koyarmisiniz

mertalacan

Yeni Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
alacan
http://www.resimobil.com/sites/default/files/depo/img_20140208_133446_93_08-02-2014_14-05-04_1330179839.jpg

http://www.resimobil.com/sites/default/files/depo/img_20140204_134533_91_08-02-2014_14-03-18_2045033073.jpg

http://www.resimobil.com/sites/default/files/depo/img_20140204_134625_92_08-02-2014_14-04-22_683689039.jpg

dışarıdan bakılınca sağlık ve tüylerinin gönüşünde herhangi bir problem yok.frenc moult hastalığındaki gibi tüylerinde bir eksiklik yok.sadece sivilce çıkıyor ve içerisinden jelimsi açık sarı pis kokulu bir madde çıkıyor .