Kumlu Tünek

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
piyasada satılan kumlu tüneklerin özelliği nedir acaba?kuşlara herhangi bir faydası var mıdır yoksa zarar mı vermektedir?kumlu tünek kullanımını tavsiye ediyor musunuz?

yalvaclı

Uzman Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
TÜRKER
bende gecende yeni gördüm normal tünegin üstüne konuyor sanırım üstü taşlı gaga ve tırnakları temizlemek için kullanılıyor dedi satıcı

şehzade16

Takipçi Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
ÇİFTÇİ
Evet bende rasladım petşoplarda .inceledim biraz sert zımpara gibi üstü tırtıklı 4'lü poşette 5 tl fiyatı vardı.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
erbay' Alıntı:
Resim eklersen yasin daha güzel olur bence..Bildiğim kadarı ile kuşların uzun tırnaklarını türbülemekte kullanılıyor tünek yerinede kullanıyorlar.Bende var ama ben kullanmadım ağaç tünek kullanıyorum tercih senin hangisini kullanmak istersen onu kullan..
kumlu tüneği henüz satın almadım erbay bey.bu yüzden fotoğrafı yok elimde.
almadan önce sizlere bir danışayım istedim faydasız sağlıksız gereksiz bir şeyse boşuna para vermenin anlamı yok.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
kuşların tırnaklarını kesmek benim için problem. tırnakları uzadığı zaman kısaltabileceğimi pek sanmıyorum,beceremem.eğer bu kumlu tünek gerçekten tırnaklarını törpüleme işlevi görüyorsa zararlı değilse beni kuşlarımın tırnaklarını kesme gibi bir yükten kurtarmış olur.
kendim zarar veririm, kuşlara acı çektiririm diye korkarım, becerem çünkü tırnak kesme işini.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
arkadaşım ben geçmişte kullanmıştım ama hiç memnun kalmadım yara ve  kızarıklık yapıyor anlaşılan senin derdin tırnaklarının uzamaması onun için marangozlarda bulabileceğin kavala lardan al onu kullan petshoplardakilerde çok pürüzsüz oluyoır tahtayı plastik gibi yapıyorlar geçenlerdede buna benzer bi konu olmuştu sanırım koçtaşlardada varmış

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kumlu tüneği önermem. Kuşların ayağını tahriş edebilir. Gürgen ağaçtan yapılma tünek kullanabilirsiniz.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Paylaşım için teşekkür ederim Mehmet Bey.Foroğraf çok etkili oldu.

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Paylaşımınız için teşekkürler arkadaşlar.
Bence sadece kuşların tırnaklarını törpülesin diye bu tünekleri kullanmak yanlış.Çünkü kuşların ayaklarının teması sadece tırnaklarla olmuyor.zımpara tozlu tünekler kuşun etli ayağını (parmaklarını) kesin yaralar.