blackdevil41
Uzman Üyemiz
Değerli dostlar son zamanlarda muhabbet kuşu camiasında isim yapmış kişilerin ticaretlerinden pis kokular duyuluyor. Elinde olmayan hata üretimini dudurmuş üreticilerin yurtdışından ithalat yapan kişilerden önce HABERCİ KUŞ SATIN ALDIKLARI ve bu kuşların ithalatçının getirdiği kuşları ilk önce bu üreticilere haber verdiği bu malum üreticilerin bu kuşları seçtikten kalan safraların piyasaya sunduklarını çok sık duyar olduk buda yetmezmiş gibi ayağınaki bilezikleri kesip kendi bileziklerini ayak soğutup yağlayıp ayaklarına taktıkları çok çirkin idalar.Değerli dostlar alıcılarda hata yokmu tabi var karşıtarafa sonsuz güven ve teslimiyet dışarıdan gelen sıra kuşlarına ateş püsküren bir zihniyet fakat falan ithalatçı filan ithalatçının getirdiği jumbo kuşlara alkış tutmak ayrı bir tutarsızlık.Jumbo üretimide hakkıyla nam yapmış kişilerin kuşlarının fiat çok faiş demek haksızlık etmek olmuyormu.Diğer ayrı bir konuda malzeme satan esnaf üretime yeni başlamış tecrübe kazanamış üretici arkadaşlara kuştaki sorun ne olduğu belli olamadan ilaç satması onu kullan bunu kullan sende varmı abi var tabi kargola gelsin. Yazıktır günahtır millet parayı yoldan toplamıyor.Kuşlarında verimliliğin zirvesine çıkmış üreticiler kümesini bir dengeye otutturmuş Allah artırsın idda edilen gibi onu kullan bunu kullan şunu kullan o olmazsa olma bu olmazsa olmaz denilen şeyleri kullanmadan kuların alışkın olduğu şeylerle üretime devam ediyor.Değeri dostlar piyasadan pastahane pasta altı denilen artıklara ekemek karıştırıp filan mama fişman mama diye mamaların piyasada kol gezdiğinide duyuyoruz.Öncelikle üretim yapan yeni başlamış yeni arkadaşlar elinde 10 çifti olup ayda 2 yavru alan veya bir iki hediye aldığı esnafın reklamını yapan üreticiler sizi yanıtmasın bir kümesin yavru damızlıkla başlayıp oturması 2 veya 3 yıl beyhude işi bitmiş çiftler alıp zaman kaybetmeyin yavru damızlılarla başlayın üretim odaklı olun İlaç odaklı olmayın ilaçlarda siğirli değnek yok kuşlarınızla ilaç odaklı üretim yapmayın amacınız kuşlarınızı ilaca muhtaç etmeden üretim yapmak olsun.Hekese kolay gelsin