KUŞ BESLEMEYE YENİ BAŞLAYAN ARKADAŞLAR

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli Arkadaşlarım.
Öncelikle çok zevkli,bir o kadar da anlamlı bir hobiye başladığınızı söylemek istiyorum.Kuş beslemek bence diğer birçok hobiden hem eylenceli hemde zevkli bir hobidir.

Tabi her hobide olduğu gibi hem zorlukları hemde eylenceli yanları vardır.Bizler bu hobimiz için birçok fedakarlıklar yaparak bu günlere geldik.Ve siz değerli arkadaşlarımızı da aramızda görmekten mutluyuz.

Kuşlarınızın hastalıkları ile mama tarifleri ile davranışları ile ilgili soruları sormadan önce yapmanız gereken tek şey kuşunuzla aranızda sosyal bir bağ oluşturmanız.

Peki nedir bu sosyal bağ?Tabiki akşamları iki kadeh atmak ya da birlikte sinema izlemek değil.Malum kuşlarımızın bize derdini anlatama özelliği olmadığından bizler onu çok sıkı takibe almalıyız.

Nedir bu sıkı takip?Kuşumuz ne zaman yemlenir den tutunda hangi mamayı yada mamanın içinden neleri seçer e kadar sınırsızca sıralanabilir.
Örneğin:
-Kuşum çok hasta kusuyor,şişmiş ne yapmalıyım.

Bu ve bunun gibi sorularla hergün karşılaşmaktayız.Bu konularda tecrübeli olan arkadaşlarımız ya yine aynı soru bıktım gibi bir düşünceye kapılmadan zevk alarak size yardımcı olacaktır,bundan şüphem yok.Yalnız kuş o hale gelmeden mutlaka ufak ufak sinyaller vereceğinden gözümüz sürekli üzerinde olmalı ve herşeyini gün aşırı takip etmeliyiz.Peki nedir bu takip etme olayı?ilk etapta sağlıklı kuş çok hareketlidir.meraklıdır,ve çevresine karşı ilgilidir.Bunlarda bir değişiklik demek (kuşun tünekte sürekli uyuklaması,kuyruğunu nefes alırken yukarı aşağı sallaması v.s.Bu ve bunun gibi göze batan değişimlerde eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız sizlere elimizden geldiğince yardımcı olacağız.Ama kuş bir kaçgündür böyle ishal olmuş zayıflamış ise o zaman yardım etmemiz çok zor.Çünkü tedaviye ne kadar erken başlarsak hepimiz için daha iyi.

Diğer bir konu ise kuşunuzda arif edemeyecepiniz herhangi bir durum varsa resim ekleyebilirsiniz.O zaman daha da güzel olur.Resim ekleme ile ilgili açıklama forumda teknik yardımda detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Lütfen kuşlarımızı iyi takip edelim..SAYGILARIMLA...