KUŞ FİYATLARINDAKİ ADALETSİZLİK

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Kuşların bir değeri olmalı fakat ben değerini bulduğunu düşünmüyorum.Üreticiler olarak bu  adaletsizliğe son vermek elimizde yem mama diğer tüm kuş ihtiyacı zamlanırken kuşların aynı fiyatta kalması malesef çok acı bir durum.Neymiş dışarıdan kuş gelmişmiş ihtiyaç yokmuşmuş hep mışlı muşlu hikayeler.Üretici birlik olsa belki bazı şeyler değişir.İşte burada www.muhabbetkusuureticileri.org sitesi önem arzetmekte el birliği ile hem sitemize hem birbirimize destek çıkalım. ;) ;)

hüseyin_Timur

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
BAHTİMUR
yerli üreticinin hakettiğini kazanması için itahalatın engellenmesi şart. Ülkemize ayda ortalama 100.000 adet ithal muhabbet kuşu girişi var  tamamen ithalatı yasaklansa bu seferde yerli üretim talebi karşılamayacak en iyisi kontrollü veya limitli ithalat.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bu konu çok gündeme geldi fakat bizim insanlarımız ithal kuşlara değer verdikçe veya bazı üreticilerimiz yabancı üreticileri buralarda yüceltip göğe çıkardıkça bu hep böyle sürecek binbir özenle beslediğimiz kuşlarımız emeğimizin altına düşecek ve yavaş yavaş üretemez hale geleceğiz meydan avrupalılara kalıcak hani onları çok seviyoruz ya  dillerini bile evrensel kullanıyoruz zaten herşeyleri evrensel oldu kuşları bile .. :mad:

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
bu adeletsizlik benimde canımı sıkıyor o kadar emek harcıyoruz üretim yapmak çoçuk büyütmek kadar zor bir iş bebek büyütür gibi günde 2 defa mamalarını veriyorum her hafta adan z ye bütün kümes temizleniyor her gün yemlikler suluklar değişiyor bu kadar emek harcanıyor ondan sonra petşopçu benim üretiğim çiçek gibi kuşu ithal kuşla aynı kefeye koyuyor ucuza almak için fiyatını öldürüyor ben bundan sonra petşopa kuş satmıyorum perakente kapış kapış gidiyor zaten

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Abilerim, kerdeşlerim tabiki bu konu hepimizin canını sıkıyor.Ama bunu düzeltebilmemiz için birşeyler yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum.Ahmet abi ne güzel yazmış pet shoplara kuş vermiyorum diye eger petshoplara kuş vermeden bu olay düzelicekse bizde vermeyelim.Kendi aramızda ve bu güzel site üzerinden satış yapalım.Buna herkes evet derse ben bu site nin adını daha fazla duyurabilmek için elimden geleni yapacagıma söz veriyorum.Gerekirse afiş bastırıp Bursa kuş pazarında ve degişik yerlerde dagıttırabilirim bile.herkes düşüncelerini yazarsa iyi olur.Büyük çaplı üretici abilerimiz kardeşlerimiz bu konuya el atsınlar lütfen.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Pet shopları düşman görerek bir sonuç almaya çalışmak yersizdir.
Sen ben ayda 50-100 tl kira öderken onlar 600-1000 Tl kira ödüyor, sen ben vergi algı veteriner parası bilmezken onlar her ay 1000 tl onlara kazanıp sonra kendiler kazanıyor, bunlarıda düşünmek lazım

Kaç tane dernek var federasyon var bu adamlar birleşipte devletle direk temas edip, Bu italde kota için bir şeyler yapmazlarsa bir sonuç alınamaz.
Ve bir çok üretici pakistan kuşu gibi kuş üretiyor sonrada ithal kuşa suç buluyor senin üretiminle o kuş arasında bi fark olmazsa adam niye senden alsın.

Kendimiz satalım diyorsunuz; 100 çifti olan adam en kötü ayda 250-300 yavru çıkartır internete, orada burada perakende olarak satamaz.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
mavigemi' Alıntı:
Abilerim, kerdeşlerim tabiki bu konu hepimizin canını sıkıyor.Ama bunu düzeltebilmemiz için birşeyler yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum.Ahmet abi ne güzel yazmış pet shoplara kuş vermiyorum diye eger petshoplara kuş vermeden bu olay düzelicekse bizde vermeyelim.Kendi aramızda ve bu güzel site üzerinden satış yapalım.Buna herkes evet derse ben bu site nin adını daha fazla duyurabilmek için elimden geleni yapacagıma söz veriyorum.Gerekirse afiş bastırıp Bursa kuş pazarında ve degişik yerlerde dagıttırabilirim bile.herkes düşüncelerini yazarsa iyi olur.Büyük çaplı üretici abilerimiz kardeşlerimiz bu konuya el atsınlar lütfen.

Emrah bey size katılıyorum ben bu site sayesinde daha bugüne kadar para kazanamadım ama insan kazandım dostluk kazandım bundan memnunum fakat dikkat ettimde ilanlarım hep zayıf kaldı burda mesela benim ilan verdiğim takıma eş değer takımlar daha fazla miktara satılırken nedense ben satamadım ya kuşu başka ile gönderemediğim için yada çok dürüst olduğumuz içinmidir bilinmez aslına bakacak olunursa sitedeki bilinçli saygıdeğer petshopçu bir kaç abimiz hariç diyorum bu petshopçuları süründürmek lazım vermeyeceksin aslında pendikteki petshopta arkadaşlar bir gezsinler fiyatlara baksınlar bizim 35 tl dediğimiz kuşu adam 70-80 diyor fiyatı indiriyor 50 ye zor düşüyor ne yapıcaz böyle adamlar sırf lutino cinsi kuş diye 80 tl diyor geçen kafayı yiyecektim neyse ....!

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
malesef italatla  da bu sorun çözülmez bence.çünküyerli bazı üreticilerimizden de piyasayı bozanlar var...masraflarımızı çıkaramıyoruz diyerek 14-15 liraya yerli üretim mubiş satıyorlar.onlarıda anlıyorum gider var kazanç yok denecek kadar az mecbur kalıyorlar serbest piyasa şartları malesef.....

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Cihan AYTAN' Alıntı:
bu konu çok gündeme geldi fakat bizim insanlarımız ithal kuşlara değer verdikçe veya bazı üreticilerimiz yabancı üreticileri buralarda yüceltip göğe çıkardıkça bu hep böyle sürecek binbir özenle beslediğimiz kuşlarımız emeğimizin altına düşecek ve yavaş yavaş üretemez hale geleceğiz meydan avrupalılara kalıcak hani onları çok seviyoruz ya  dillerini bile evrensel kullanıyoruz zaten herşeyleri evrensel oldu kuşları bile .. :mad:
cihan beye katılıyorum...ağzınıza sağlık

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Ömer ADAM' Alıntı:
Sen ben ayda 50-100 tl kira öderken onlar 600-1000 Tl kira ödüyor, sen ben vergi algı veteriner parası bilmezken onlar her ay 1000 tl onlara kazanıp sonra kendiler kazanıyor, bunlarıda düşünmek lazım

Kaç tane dernek var federasyon var bu adamlar birleşipte devletle direk temas edip, Bu italde kota için bir şeyler yapmazlarsa bir sonuç alınamaz.
Ve bir çok üretici pakistan kuşu gibi kuş üretiyor sonrada ithal kuşa suç buluyor senin üretiminle o kuş arasında bi fark olmazsa adam niye senden alsın.

Kendimiz satalım diyorsunuz; 100 çifti olan adam en kötü ayda 250-300 yavru çıkartır internete, orada burada perakende olarak satamaz.
Ömer kardeşim benim petshopları düşman görmek gibi bir derdim yok.Tek derdim bu kadar zahmet verdigimiz kuşlarımızı degerinde fiyatlara satabilmek.Ben onun için bir çözüm aramaya çalışıyorum.Tabiki serbest piyasa herkes istedigi yerden alır herkes istedigi yere satar.Allah herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Birde bu işi iyi bilen kuştan anlayan abilerimiz en azından satılık ilanlarında ki fotolara bakarak bizleri satılan kuşların degerinde olup olmadıgı iyi ve kötü özellikleri hakkında bilgilendirirlerse iyi olur die düşünüyorum.İlanın altına alana satana hayırlı olsun demek tabiki gerekir ama bence yetmez.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Ömer ADAM' Alıntı:

Merak etmeyin yakında muhabbet kuşu üreten arkadaşlarda vergi ödeyecek bu konu hakkında çalışmalar başladı :(Ayrıca biz petshop a satmayalım demiyoruz her şeyin zam gördüğü yerde kuşun fiyatı aynı kalması sizce adil ise denecek söz yok.

gül pet shop

Yeni Üyemiz
Adı
gökhan
Soyadı
baş
Arkadaşlar bende petşopçuyum size katılmıyorum fiyatları asıl kıran arkadaşlar, kuş pazarında  crying tezgah kuran sansarlar, işyerimiz kira,elettirik,su,veteriner,muhasebe,vergi,diger masraflar,v.s bunlar inanınki çokzor.Birde müşteriyle uğraşmak dahadazor!!!!!!!!saygılarımla......

Yavuz DENÜZ

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
DENİZ
Serkan abinin de dediği gibi böyle gelmiş böyle gider. Başımızda ki Büyüklerimiz (!) bir yerlerden anlaşmalar yapmışlardır eminim, komisyonlarını yandaşları alıyor diye Türkiyede birçok ürünü kendi üreticisine sattıramıyor. Dışarıya bağımlı hale getiriyor bizleri. Keza Türkiye Ekonomisi Tamamiyle dışa bağımlı hale geldiği için kuş gibi küçük bir ekonomik değerin ( onlar için ekonomik değer ) burda üretilmesi veya yurtdışından gelmesi pek önemli değil onlar için.

Ne diyim. Allah BAŞımızdan Eksik Etmesin. ;)

EmreAKELÜ

Üyemiz
Web sitesi
www.derinokyanusakvaryum.com
Adı
Emre
Soyadı
AKELİ
Öncelikle Ben Pet shop çuyum Aynızamandada üreticiyim herkes aklına geleni yazmış haklı. Şimdi bazı arkadaşlar aradaki farkı yazmışlar
  1. sizin depolarınız 100-150-200-300 vb Bizde 750 tl den aşşa kira yok.
  2. Sizde vergi yok (ki) bu büyük avantaj ben geçen ay 1.670. tl vergi verdim.
  3.Siz Elektirik + su 100 tl verirken bizler 800 tl civarında ödüyoz.
  4.Yem mama bakım onları dükkanlarımızda bizde yapıyoz birileri gelip yemlerini mamalarını verip altlarını temizlemiyo bizde uğraşıyoz.
  5. Üretici olarak konuşuyorum. uğraşımızın hakkını alıyoruz + zaten kuşlara zam yapıldı Şu an 20 tl den aşşa pek kimse vermiyo Geneli 17.5 tl idi.

Son olarakta Lütfen arkadaşlar yaklaşık 10 seneden beri kuş üretiyom yetişkin bir kuşun günde ortalama yediği yem 35 gr civarındadır. üstüne mamasınıda koyun bakın yine söylüyorum bende üraticiyim bir kuşun satışa gelene kadar maliyeti yemi suyu vs 8 tl Bizlere kalan % 300 kaar oranı azmı. emeğe lafım yok hergün zor oluyo ama hakkımızı alıyoz.% 100 ticaret gözüyle bakan yapmasın biz gönül verdik yapıyoz saygılarımla

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
EmreAKELİ' Alıntı:
Öncelikle Ben Pet shop çuyum Aynızamandada üreticiyim herkes aklına geleni yazmış haklı. Şimdi bazı arkadaşlar aradaki farkı yazmışlar
  4.Yem mama bakım onları dükkanlarımızda bizde yapıyoz birileri gelip yemlerini mamalarını verip altlarını temizlemiyo bizde uğraşıyoz.
  5. Üretici olarak konuşuyorum. uğraşımızın hakkını alıyoruz + zaten kuşlara zam yapıldı Şu an 20 tl den aşşa pek kimse vermiyo Geneli 17.5 tl idi.

Son olarakta Lütfen arkadaşlar yaklaşık 10 seneden beri kuş üretiyom yetişkin bir kuşun günde ortalama yediği yem 35 gr civarındadır. üstüne mamasınıda koyun bakın yine söylüyorum bende üraticiyim bir kuşun satışa gelene kadar maliyeti yemi suyu vs 8 tl Bizlere kalan % 300 kaar oranı azmı. emeğe lafım yok hergün zor oluyo ama hakkımızı alıyoz.% 100 ticaret gözüyle bakan yapmasın biz gönül verdik yapıyoz saygılarımla

Bence çok haklısın Emre...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
EmreAKELİ' Alıntı:

Emre bey sonuna kadar haklısınız ama bizler üretenden yanayız zaten lafımız üretip satana değil sizde üreticisiniz...  Bizim bahsettiğimiz petshopçuları siz bilirsiniz lafımız meclisden dışarı zaten o petshopçular bu siteden bihaber kalacak kadar ilgisiz oldukları için burada yoklar siz buradasınız bizimlesiniz bizdensiniz  :)

nuse14

Uzman Üyemiz
merhaba  arkadaşlar  benim  üretimhanedede    yavrular  düşmeye  başladı  dün  2 tane  pet shop  gittim  üretici  oldugumu  isterse  devamlı  yavru  verebilecegimi  söyledim  ilk  gittigim  pet shop çu  abi  15  tlden  alıyorum  dedi ve  tefonumu  bıraktım  diger  pet  shop  çu  gittigimde  aynı  şekilde  üretici  oldugumu  söyledim  arkadaş  bana  12 tlden  alıyorum  dedi  bende  hemen  çıktım  ordan  2  pet  shop  ta  aynı  mühitte  fiyatlar  farklı  aslında  birazda  kendimiz  yapıyoruz  hiçbir  üretici  arkadaş  ucuz  kuş  vermese  ozaman  bak  piyasa  nasıl  olur

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
arkadaşlar boş yere bu konuyu irdelemeyin.

izmirden toptan muhabbet

bu ilan bizim sitede fiyat ise 17 tl.her ile, her ay düzenli diye yazmış.dahasıda adamlar 15 tl.den kuş satıyor.italde değil çünki büyük üretimhaneler var.çok yavru oluyor.elinden çıkarmak içinde o fiyattan veriyor.rekabet edemez ve fiyatı yükseltemezsin.yapacağınız kaliteli yavru yetiştirip kaliteli petshopla anlaşın.inanın kuşunuz sağılıklı olduğu sürece petshop istediğin parayı verecektir.çünki müşterisine oda kaliteli yavru vermek istiyor.ben öyle yapıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...