Kuş pisliğinin yeme karışması sorun yaratırmı?

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Arkadaşlar size bir sorum olacak eğer cevaplandırırsanız sevinirim: Benim kafeslerin tümünde akıllı yemlik bulunmaktadır yaklaşık 20 kafesteki ve hep aynı çiftler akıllı yemliğin içindeki tüm yemleri ayaklarıyla didikleyerek  kafes tabanına dökmektedirler, kafesin dibi komple yem oluyor haliyle pislikleriyle yemler karışıyor. Bu kafes diplerindeki yemleri ne yapmalıyım kuşlar kafes diplerinden pisliklerine karışmış olan yemden yerlerse her hangi bir hastalığa yol açarmı özellikle mantar hastalığına.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
tüm kuşlar yemliklerdeki yemleri dökerek boşaltıyorsa sıkıntı vardır zaten...
yakın bir zamanda yemmi değiştirdiniz? yani farklı bir yemmi verdmeye başladınız kuşlarınıza?

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benimde 1 çiftim inatla dağıtıyor. Sanırım ağız tadları farklı ve yem seçiyor resmen. Ben başedemedim Afedersiniz Eşek kuşumla. En sonunda günlük yem koyuyorum ister yesin ister döksün.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Hayır hep aynı cins ve tek yem veriyorum hani karışık versem tamam diyeceğim içinden en çok sevdiğini seçiyor ama tek çeşit yem veriyorum yaklaşık kefeslerin hemen hemen yarısında bu şekilde...

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Taban ızgarası kullanabilirsiniz diskili yem yememeleri  icin ama bu kadar cok kafeste sorun çıkıyorsa yemde bir problem olabilir.Normal yemlik kullandığınızda durum nedir?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
20 kafestede bu yaşanıyorsa
o halde başka bir sıkıntı vardır..
iyi gözlemleyin, yeme bakın bozulma, kurtlanma v.s.?
strese girmiş olabilirler
nedenini bulmanız lazım...