KUŞ ÜRETEN VE BESLEYEN LERE KÖPEK SAHİPLENDİRME YAPMIYORLAR

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Oldukça saçma bi düşünce ama herkes aynı değil. Kuş üretiminin bi sanat olduğunu anlayamayan, onları ticari mal gibi gördüğümüzü sanan, bakım ve şartlarına nasıl maddi manevi emek harcadığımızı anlayamayan insanlar bunlar.Ben petarkadaşta yöneticiyim arada böyle tartışmalar çıkıyor sitede yok kuşların özgürlüğünü kısıtlıyomuşuz satıyomuşuz.Serçe yada yabani güvercini, şahini, sığırcığı doğadan yakalayıp kafese hapsetmiyoruz ki. Ancak petshoplarda kedi köpekleri küçük cam bölmelere hapsetmek başka muhabbet kuşunu geniş kafeste gerekli bakımlarını yaparak beslemek başka.İkisinin ihtiyaçları aynı değil ki.Ben köpek üretiminin yasal çiftliklerde yapılmasında yanayım aynı şekildede balık istifi kuş satan petshopada karşıyım. Böyle yerlerede hayatta yavru vermem.Köpekler düzenli gezdirilmek isteyen, insanın daima yanında olmasını isteyen, toprağa günde en az ikikere basması gereken, gerekli egzersizleri eğitimi verilmesi gereken, insanla iletişimi en üst seviyeye getirmiş canlıdır.Barınaktan köpek sahiplenebilirsiniz ancak muhabbet kuşu barınağı yok zaten olamazda. Dışarı salsak bu kuşlar artık kafes kuşu olmuş yaşayamaz aklınca düz mantık bir düşünceyle duygusal hareket ediyorlar.5 Yaşında bi pug oğlum var Tayyar:) ve 30 a yakın kuşum var hepsinede layığıyla bakıyorum Allah a şükür.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bu hayvan sever diye gecinenler malesef sadece kedi köpek seviyorlar, coguda sevmiyor he sadece gösteris yapiyorlar buna emin olabilirsiniz.. hayvanları kısırlastiriyorlar, hangi hayvan sever Allahın yarattigi üreyen bir varlıgı kısırlastirir ki..

on35

Yeni Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
UTAŞ
köpekler cins oldumu ilk önce kendi yakın çevrelerine verirler yada başka hesapla satmaya çalışırlar parada istemezler kuru mama karşılığı derler verirsin kuru mamayı petshoplara satarlar yada böyle saçma  bahane bulurlar önüne at tası dök kuru mamayı yesin sabah akşam 5 dakka tur attır yaz akşamları gösteriş için süre 1 saate çıkar aşı zamanı veteriner çaksın aşıyı getir yarısından fazlasının hayvan besleme tarzı bu şekilde benim kuşlara harcadığım zamanın onda birini harcamazlar hayvan severlikten bahsederler