Oldukça saçma bi düşünce ama herkes aynı değil. Kuş üretiminin bi sanat olduğunu anlayamayan, onları ticari mal gibi gördüğümüzü sanan, bakım ve şartlarına nasıl maddi manevi emek harcadığımızı anlayamayan insanlar bunlar.Ben petarkadaşta yöneticiyim arada böyle tartışmalar çıkıyor sitede yok kuşların özgürlüğünü kısıtlıyomuşuz satıyomuşuz.Serçe yada yabani güvercini, şahini, sığırcığı doğadan yakalayıp kafese hapsetmiyoruz ki. Ancak petshoplarda kedi köpekleri küçük cam bölmelere hapsetmek başka muhabbet kuşunu geniş kafeste gerekli bakımlarını yaparak beslemek başka.İkisinin ihtiyaçları aynı değil ki.Ben köpek üretiminin yasal çiftliklerde yapılmasında yanayım aynı şekildede balık istifi kuş satan petshopada karşıyım. Böyle yerlerede hayatta yavru vermem.Köpekler düzenli gezdirilmek isteyen, insanın daima yanında olmasını isteyen, toprağa günde en az ikikere basması gereken, gerekli egzersizleri eğitimi verilmesi gereken, insanla iletişimi en üst seviyeye getirmiş canlıdır.Barınaktan köpek sahiplenebilirsiniz ancak muhabbet kuşu barınağı yok zaten olamazda. Dışarı salsak bu kuşlar artık kafes kuşu olmuş yaşayamaz aklınca düz mantık bir düşünceyle duygusal hareket ediyorlar.5 Yaşında bi pug oğlum var Tayyar

ve 30 a yakın kuşum var hepsinede layığıyla bakıyorum Allah a şükür.