Elbette bu forumda hepimiz bir takım bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar arayıp bulamadığım ya da sorup da yanıt alamadığım bir konu olmadı. Bu noktada bütün forum üyelerine teşekkürü borç bilirim.
Fahri Bey kendi gözlemlerimden yola çıkarak sorunuzu yanıtlamak isterim. Ancak en başta şunu söylemeliyim. Benim kuşlardan anladığım şudur: Bu işin bir takım idealleri var, yan uygulamaları var ve istisnaları var. Aynı çocuk yetiştirme gibi. Yapılması gereken şeyler net ve kesin olsa bile onu uyguladığınızda sonuç alamayabiliyorsunuz.
Kuşların birbirini görmesi konusunda ise bir çok insandan tam olarak görmemesi gerektiğini duydum. Bildiğiniz gibi birbirlerini görmelerinin ve duymalarının kızışmayı arttırdığını söyleyenler de var. Ki genel olarak doğru kabul edilen ve ideal olan budur anladığım kadarıyla. Ancak ben her kuşun ayrı bir karakteri olduğuna ve bazen genel kuralların işlemediğine inanıyorum.
Küçük bir örnekle bitiriyorum. Çok kızgın bir yerli çiftim ve bir de ingiliz çiftim vardı. Bunları yan yana koyduktan sonra, yani yerli dişi ingiliz erkeği gördükten sonra, yerlilerin saadeti bozuldu.
Bunu farkedip kafesleri uzağa koyduktan sonra da yerli dişi iflah olmadı ve sürekli kafasını döndürmeye, ingilizin sesini duyunca garip hareketler yapmaya ve yerli erkeğin yüzüne bakmamaya başladı.
Kafesler arası böyle imkansız aşklar da yaşanabiliyor anlayacağınız.
Saygılar.