Kuşlar birbirini görmelimi

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Arkadaşlar 2 takım kuşum var.
Kafesler dib dibe.Ancak aralarına karton koydum.
Bilginizden faydalanarak sizce karton ortada durmalımı yoksa kuşlar birbirini görmelimi.
Bunu şu açıdan soruyorum.
Kuşlar diğer kuşları görüp eşini beğenmeme gibi bir durum olabilirmi yoksa,tam tersine diğer kuşları kıskanıp yavru almam dahamı kolay olur.

heval

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özcan
kusların birbirini gormesi daha iyi olacaktır

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Fahri ÖZÇELİK' Alıntı:
abi yokmu forumda tecrübeli abilermizden bi cevap
Kardeşim, yeni üye yazıyor, az cevap yazmış diye tecrübesiz sanma. Hakaret gibi oluyor yazdığın. niyetinin kötü olmadığını biliyorum, ama biraz dikkat lütfen. Ayrıca kolaya kaçma; bu sitede arayıpta bulamayacağın hiçbirşey yok. Üretim bölümünü olursan tüm cevapları bulur, işkembeden sallanmadığını görürsün. İyi forumlar

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Dikkat ettiysen forumda tecrübeli yazmışım.Amacımız hakaret etmek değil.
Ki ayrıca forumu araştırmadığımı nerden çıkarttın.Forumu araştırdığımda kapat diyende var kapatma diyende.Ancak genel bir kanı oluşturmak için açtım bu konuyu
Orada 2. seçenekten kastını sormuşum ona bile cevap vermeden başkalrından yardım istemem gocunuyorsun.
Şu burnu havada edalarını lütfen bırakalım artık.
Forum sitesinin amacı doğru bilinen yanlışları düzeltmektir.
2 kişi bir şeye evet dediyse onun doğru olduğu anlamınamı gelir.
Lütfen farkındaysan Senin yorumdan sonra ali beye teşekkürümü etmişim.
Amacım hakaret etmek değil doğru bilgiye ulaşmak

emeget

Yeni Üyemiz
Adı
savaş
Soyadı
şen
Elbette bu forumda hepimiz bir takım bilgilere ulaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar arayıp bulamadığım ya da sorup da yanıt alamadığım bir konu olmadı. Bu noktada bütün forum üyelerine teşekkürü borç bilirim.

Fahri Bey kendi gözlemlerimden yola çıkarak sorunuzu yanıtlamak isterim. Ancak en başta şunu söylemeliyim. Benim kuşlardan anladığım şudur: Bu işin bir takım idealleri var, yan uygulamaları var ve istisnaları var. Aynı çocuk yetiştirme gibi. Yapılması gereken şeyler net ve kesin olsa bile onu uyguladığınızda sonuç alamayabiliyorsunuz.

Kuşların birbirini görmesi konusunda ise bir çok insandan tam olarak görmemesi gerektiğini duydum. Bildiğiniz gibi birbirlerini görmelerinin ve duymalarının kızışmayı arttırdığını söyleyenler de var. Ki genel olarak doğru kabul edilen ve ideal olan budur anladığım kadarıyla. Ancak ben her kuşun ayrı bir karakteri olduğuna ve bazen genel kuralların işlemediğine inanıyorum.

Küçük bir örnekle bitiriyorum. Çok kızgın bir yerli çiftim ve bir de ingiliz çiftim vardı. Bunları yan yana koyduktan sonra, yani yerli dişi ingiliz erkeği gördükten sonra, yerlilerin saadeti bozuldu. 
Bunu farkedip kafesleri uzağa koyduktan sonra da yerli dişi iflah olmadı ve sürekli kafasını döndürmeye, ingilizin sesini duyunca garip hareketler yapmaya ve yerli erkeğin yüzüne bakmamaya başladı.

Kafesler arası böyle imkansız aşklar da yaşanabiliyor anlayacağınız.

Saygılar.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
benim gözlemim box tarzı birbirini göremedikleri kafeslerdeki kuşlar pek bi hareketsiz,uyuşuk...o yüzden iki adet 8 li ve 10 lu box'ı boş tutuyorum.ben çifthane ve 4 katlı tel üretim kafeslerinden daha çok verim aldım.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Coşkun TIKIZ' Alıntı:
benim gözlemim box tarzı birbirini göremedikleri kafeslerdeki kuşlar pek bi hareketsiz,uyuşuk...o yüzden iki adet 8 li ve 10 lu box'ı boş tutuyorum.ben çifthane ve 4 katlı tel üretim kafeslerinden daha çok verim aldım.
çok teşekkürler