KUŞLARA VERİLEBİLECEK TOHUMLAR

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.İzmirde bir üretici abimiz kuşlarına çeşitli bitki tohumları veriyor (Şalgam,marul,keten vs tohumları).Ve kuşların daha sağlıklı ve verimli olduğunu söylüyor.Kuşların beslenme yelpazesini genişletmek ve daha sağlıklı damızlıklar ve yavrulara sahip olmak için hangi tohumları tercih etmeliyiz ? Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını ve önerilerini bekliyorum.Ben araştırdım ama bulamadım.Hem bu sayede üretici arkadaşlarımız kuşlarından maksimum verimi alabilirler.

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
kuşları kızıştırmak için nijer tohumu veriliyor fakat diğer tohumlar hakkında bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuşlara verilebilecek birçok tohum çeşiti var ama kuşların severek yediği sadece ak darı ve aspur çoğu kuş diğer tohumların yüzüne bile bakmıyor

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ben karışı kendim yapıyorum beyaz darı sarı darı kızıl darı keten toğumu yulaf nijer aspur kenevir

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
arkadaşların dediği gibi nijer verebilirsiniz yada buğday çimlenmesi uygun olur

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Kullandığım karışık yemin içinde aspur ve kenevir var, ayrı bir yemliğide ak darı ile dolduruyorum yemden daha çok seviyorlar. Mama yaptığım zaman içine biraz nijer ekliyorum.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bazı arkadaşlar ak darı ve kum darıyı birbirine karıştırmış. Kumdarı küçük olan ak darıda büyük ve çok serttir. Papağan için ideal olabilir ama muhabbetlerde kullanılmaz diye biliyorum.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Ak darı diye alıyorum ama kum darı ile farkını bilmiyorum. Bir dönem ben darı yerine ayrı bi yemlikte arpa veriyordum onuda çok seviyorlardı. Ama şişmanlayan bir çiftim var ve sorduğum kişiler arpanın fazla verilmesinin yağlanma yaptığını söylediler bende çok nadir vermeye başladım. Arpa yağlanma yapar mı sahiden?

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bende en çok aspur birazda akdarı die alıoruz ama kum darı mehmet abini dediği gibi ben biraz da yulaf içi veriorum bide kızıştırmak içinde mavi haşhaş duymuştum yeni kullanmaya başladım işe yarıop gibi

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Arkadaşlar kusura bakmayın bilgisayarımdaki problem yüzünden kendi açtığım konuya cevap yazamadım.Arkadaşlar ben zaten aspur ve kum darı veriyorum.Bize tavsiyede bulunan abimiz perilla,keten,şalgam,nijer vs tohumlardan bir karışım yapıp haftanın bir kaç günü mamalıklarına bir tatlı kaşığı veriyormuş.Kuşların hem daha verimli hemde daha sağlıklı olduğunu sağlıyormuş.Bunları yada daha değişik tohumları deneyen arkadaşlar varsa bilgilerini bizlerle paylaşırlarsa sevinirim.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
İLYAS MERDİN' Alıntı:
bende en çok aspur birazda akdarı die alıoruz ama kum darı mehmet abini dediği gibi ben biraz da yulaf içi veriorum bide kızıştırmak içinde mavi haşhaş duymuştum yeni kullanmaya başladım işe yarıop gibi
  MAVİ HAŞHAŞ TOHUMU benim bildigim ishal olan kuşlarda kulanılır.hasta olmayan kuşta etkisi nasıl olur bilemem ama kızıştırıcı oldugunu sanmıyorum.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Dün internetten bikaç sipariş verdim sanırım yarın elime geçer. Vitakraft marka karışık tohumlardan üretilmiş bir yem aldım. Bu yem tıpkı mama gibi üreme döneminde veriliyormuş diğer dönemlerde haftada 3 kez 1 kuş için bir çay kaşığı kadar verilmesi öneriliyordu. Elime ulaştığında yem hakkında daha fazla bilgi verebilirim.

Birde kuşlarına arpa veren bitek ben değilimdir heralde :) arpa hakkında çok bilgim yok bilgisi olanların paylaşımlarını merak ediyorum.

E

elaziz2316

Guest
Onur Tunç' Alıntı:
Dün internetten bikaç sipariş verdim sanırım yarın elime geçer. Vitakraft marka karışık tohumlardan üretilmiş bir yem aldım. Bu yem tıpkı mama gibi üreme döneminde veriliyormuş diğer dönemlerde haftada 3 kez 1 kuş için bir çay kaşığı kadar verilmesi öneriliyordu. Elime ulaştığında yem hakkında daha fazla bilgi verebilirim.
    Neticeyi bekliyoruz.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Onur Tunç' Alıntı:

Birde kuşlarına arpa veren bitek ben değilimdir heralde :) arpa hakkında çok bilgim yok bilgisi olanların paylaşımlarını merak ediyorum.
Onur arpa büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda et oluşumunu artırmak için kullanılır.Kesinlikle yağlandırıcı bir etkisi yoktur.Kuşlarda da güvenle kullanabilirsin.Fakat bütün olarak yiyebilirlermi bilmiyorum.Arpa kırması muhabbetler için daha kolay yenilebilecek bir besindir.Ayrıca arpa ezmesininde hayvanları kızıştırıcı özelliği vardır.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Kullandığım arpa tıpkı bu resimdeki gibiydi Mustafa abi. Kuşlar çok seviyolar bunun kabuğunu açmaları biraz uzun sürüyor ama açabiliyorlar. Sırf yağlanma yapar diye vermiyordum. Bundan sonra vermeye devam ederim. Hatta bunun çimlenmiş halini versek heralde tatından yenmez :)

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Neticeyi bekliyoruz.
Yem geldi denedim. Ama pek beklediğim gibi çıkmadı. İçerisinde bikaç çeşit darı, kanarya yemi, biraz arpa, kurutulmuş yumurta ve etimek parçaları gibi şeyler var. Benim kuşlara uyguladığım normal beslenme programında zaten bunların hepsi var. Denemek için aldım ama istediğim gibi çıkmadı. Yeni yeme düşmüş yavrular için ideal bir karışım olabilir ama çiftler için gereksiz bence.
Denemek isteyen olursa yemin markası Vitakraft Premium Menü.