Kuşlarım Ayrı mı Birlikte mi olmalılar?Yardımlarınızı bekliyorum...

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
bir petshopa gittiğinizde zaten görürsünüz bonnie vit molen vitakraft vivivd bravo vs. keçi tozu aktarda rahatlıkla bulunabilir

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi keçiboynuzunu yeme değil mamaya serpeceksin kuşlar birbirini görmese daha iyi olur seslerini duysunlar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
birbirlerinin seslerini duymaları üretim için daha iyi olur. çiftleşme için mamaya keçiboynuzu tozu serpende var. ben yaptım bir aydır daha pek faydasını görmedim. yeşilliğin fazlası ishal yapar. kuşlar pek sever ama siz yine de haftada bir- iki verin. yemi kabuklu kabuksuz diye ayırmayın sonuçta yavru değil bunlar. 2 çiftiniz var. en iyi markayı alsanızda pek ücret tutmaz
abi keçiboynuzu yeme değil yumurta mamasına katılırsa etkili olur

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tolga ALTINTAŞ' Alıntı:
60 cm boy
40 cm yükseklik
30 cm en
bu ölçüler ortadan 2ye bölündüğünde çok küçük dediğim gibi bu kafesin ortasındaki teli çıkarın 1 çift bunda kalsın başka bir kafese diğer çifti koyun

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Yumurta mamasına direk keçi boynuzunu mu katıyım toz halıne getırıyım mı? Ayrıca yumurta maması tarifi alabilir miyim?Dediğiniz yem markalarını kullanacam artık.Birde ortasını kartonla kapatsam olur heralde dımı goremezler bırbırlerını oyle

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Bakalım yeni bir kafese suan ımkanım yok fakat suan boyle ıdare etmek zorundayım  artık ortasına bırsey koyup bırbırlerını gormemelerını saglamalıyım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kartonu kemirirler abi ama bnce o kafes çok küçük ortadakş teli kaldırın 1 çifti onda bakın
yumurta maması:
mısır unu
pirinç unu
irmik
toz haline getirilmiş bebe bisküvisi (6-7 tane ) bunları karıştırın 1 kavonoza koyun (bunu 1 kavanoz kadar yapın bzulmadan uzun süre saklanabilir kavanozda)
sonra kullanacağınız kadar her mama yaptığınızda bu karışımdan 2-3 çay kaşığı alın haşlanmış yumurtanın çeyreğinden ve (havuç,brokoli,kabak) gibi sebzeleden birinin çeyreğinden daha azını alın ve rendeleyin o karışıma katın kuşlara verin her zaman kullanacağınız kadar yapın

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tolga ALTINTAŞ' Alıntı:
Bakalım yeni bir kafese suan ımkanım yok fakat suan boyle ıdare etmek zorundayım  artık ortasına bırsey koyup bırbırlerını gormemelerını saglamalıyım
o zaman ince bir tahta falan bulun yada tabelalarda kullanılan plastik gibi şeylerden kestirin o ölçüye göre.sonra araya yerleştirin

tolgaaltintas

Takipçi Üyemiz
Adı
tolga
Anladım fakat şuan kaefes olmadığı için diğer çiftimi verememki kimseye onun için biraz daha sabır.Söylediğiniz mamayı ayrıca bir kaba koyuyum dimi?Normal yemle karıştırmayacağım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
tamam abi ben sana ver demedim o kafesle idare ederiz dedim
söylediğim mamaya yumurtayı ve sebzeleri koymadan saklayabilirsiniz uzun süre . vereceğnz zamn da içine yumurta ve sebze katacaksınız bnm verdiğim tarifi yaparsanız hazır mamaya gerek yok