Kuşlarım çiftleşmiyor ?

ferdi_75

Yeni Üyemiz
Adı
ferdi
Soyadı
yıldız
Merhaba arkadaşlar. Bundan 2 hafta önce erkek kuşumu üretimhaneye götürüp bir tanıdık vasıtasıyla bir eş aldım. Bir hafta birbirlerine alışmalarını bekledim. 1. haftadan sonra yuvalığı taktım. Şimdi bir hafta daha geçti ve ben çiftleştiklerini göremedim. Birbirlerine kur yapıyorlar. Erkek çok yapıyor ama dişi pek yüz vermiyor. Ama genel olarak araları iyi çok şükür. Şimdi size sorum bunlar çiftleşirler mi ? Ben mi acele ediyorum ? Yoksa şimdiye kadar olması gerekiyor muydu ?

Okuyan cevaplayan herkese çok teşekkür ederim...

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
benim ilk aldığım takım kuşlarım 1 sene çiftleşecek diye bekledim erkek öldü sonra onun yerine bir erkek aldım kafese attığım gibi 5 dk sonra çiftleştiler yani kısacası sabir sabir sabir

ferdi_75

Yeni Üyemiz
Adı
ferdi
Soyadı
yıldız
Samet HOCAOĞLU' Alıntı:
benim ilk aldığım takım kuşlarım 1 sene çiftleşecek diye bekledim erkek öldü sonra onun yerine bir erkek aldım kafese attığım gibi 5 dk sonra çiftleştiler yani kısacası sabir sabir sabir
Maşallah ne mutlu size  :) Evet biraz daha sabretsek iyi sonuçlara varırız inşallah. Çok teşekkürler...

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
allah razı olsun darısı başınıza inş. sizde güzel güzel yavru almaya başlarsınız en kısa zamanda

ferdi_75

Yeni Üyemiz
Adı
ferdi
Soyadı
yıldız
Samet HOCAOĞLU' Alıntı:
allah razı olsun darısı başınıza inş. sizde güzel güzel yavru almaya başlarsınız en kısa zamanda
Sizden de Allah razı olsun. İnşallah çok teşekkür ederim...

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ferdi YILDIZ' Alıntı:
Neden normal yeni oldukları için mi ?  :)
Aynen öyle söylediğinize göre 2 hafta olmuş hadi 1 ay olsun bu bile erken.

Kuşlar ne zaman kendilerini hazır hissederlerse o zaman olacak bu olay.Gerekli bakım vs yaptığınızı varsayarsak,belki yarına bile olabilir belki'de 1 sene sonrada olabilir...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Normal bişey oldukları hemen kusları getırıp keske çiftleşseler ama nafile cıftlesen olanıda var kusa göre degısıyor ama daha yenıler yani ama inlşallah hayırlısıyla çiftlşirler yavru alırsınız

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
bende yeme yeni düşmüşken aldığım bir çift var şimdi 7 aylık oldular dişi 5.5 aylıkken kızışmaya başlamıştı uzun süredir ceresi de koyu kahve :) ama hala bir şey yok bu iş beklemek bakımları tam dişiyi bekliyoruz. bunu anlatmamın nedeni her şeyin kuşlarda bittiği onlar hazır olduklarında çiftleşirler.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Biz aylardır bekliyoruz siz çok acelecisiniz bu kadar aceleci olmayın ben 6 aydır bekliyorum daha çok bekleyen arkadaşlarda var burada.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Selamunaleyküm,

iyi niyetinize diyecek yok, ... fakat, ...

SIZ ona gidip e$ almi$iniz !!!

O begenemedi !!!

Yani belki sari$in meraklisi, siz ona zenciyi diktiniz kafesin icine, belki öngürüp kusasi geliyorda, siz, biz, bilmiyoruz, ...  rotfl

Onlarinda az cok kafalarinda profil denen bir$ey vardir, sevdigi ve ho$landigi durumlar vardir, kar$isindakinde aradigi kriterler vardir, yani vardirda vardir, ... bilmiyorum anlatabiliyormuyum, ve üstelik 6 ay bekliyen, hatda 1 yil bekliyen, ardindan erkegin öldügünü yazan oldu, ... bekledilerde ne oldu ?!? Hüsran, ...

Ku$culuk sabir ugra$idir, bunu herzaman derim, ol demeyle olmuyor bazi durumlar, ... dedigim gibi, aralarinda elektrik olu$mami$tir, ama bir bakarsiniz, di$i yuvaliktan cikmaz, ... günlük kontrol edinde öldümü kaldimi diye, ... hem günlük kontrollere böylelikle ali$ir, yavru oldugunda stressede girmez, ne istiyor bu yine gibisinden, sonucta yemi veren siz, suyu veren siz, her imkàni sunan siz, yani asil baba sizsiniz  ;D

Aceleci olmayin, bekleyin, zaten cogu olumsuzluklar insanoglunun sabirsizligindan kaynaklaniyor, dilinide bilmiyoruzki, ... ve belki tam birbirlerinden elektrik aldigi an, sizin caniniza tak eder, inat edip ayirirsiniz, gidip yeni e$ alirsiniz, ... ve her$eyi o an ba$tan ya$amayi göze almalisiniz, olan size, ömrünüze, size olacaktir o an, ... sonrada kafayi böyle  icon_wall vurmak istersiniz, de, belki duvar bulamazsiniz  ;D

Aceleci davranmayin, neye ihtiyac duyarlar onlari ögrenin, uygulayin, elinizden gelen en iyi $ekilde, hatalarda bizim icin, yeterki ders alalim bunlardan, ...

Kolay gelir in$allah, ... Allah gönlünüze göre verir in$allah  ;)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşun beğenmesi de önemli tabi ama Murat abi senin dediğin kadar kapsamlı bir beğenme yok ortada. Hayvan hareketlerinden sesinden vs. şeylerden dolayı eşini seçer. Çoğunlukla da yanına koyduğunuz eşi kabullenir. Eş seçtirilirse bu kabullenme daha kısa sürede olur. Sabredin ve bakımlarını yapın. Yapacak başka bir şey yok. SABIR SABIR SABIR...

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Murat bey baya muhabbet kuşuuna seçiçi konuşmuş :D aslında o kadar degıl , kuşlar karsı cınsın sesinden,  parlak tuylerinden vb etkilenir siz bakımını yapın gerısı ilahi taktir

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Vallahi ben erkegimi atiyorum 10 kizi$mi$ di$i arasina, tabi sectiklerim bunlar, ... oda birini begeniyor, ... di$i gel al beni demez, erkek secer, ... onun secimi bana uymaya bilirde, fakat uyumlu ve en az problemli cözüm budur, kaybolan onlari bekledigim zaman olsun, ... her$ey nasip, ... fakat benim mesela uygun gördümün yüzüne dahi bakmaz ise vardir demekki onunda kriterleri, ... kar$ima alip, oglum, bak, diyecek halimiz yokya, ... zorla olan birliktelikleri ve severek olanlarin en azindan ba$ini dü$ünün, ... o hesap yani, ...  ::) sonu zaten cogu zaman aynida, oda ayri bir konu, ...  :D

Zamani gelirse oda olur, demekki zamani degil henüz, ... Allah gönlünüze göre versin  ;)

ferdi_75

Yeni Üyemiz
Adı
ferdi
Soyadı
yıldız
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar  :) Murat abi döktürmüşsün ya evet sonuna kadar haklısın  ;D bu işin sonu sabırla gelecek anladım :) ben bir an önce torun almanın derdinde olduğum için sabırsızlanıyorum eee malum ilk torunlarım  smileki o zaman en kısa zamanda alırım inşallah diyeyim.

Tekrardan hepinize çok teşekkürler... Allah yavrusu olanlara sağlık, yavru bekleyenlere de sağlıklı yavrular versin inşallah :)