Kuşlarım çiftleşmiyor...

Orkun TUTAR

Takipçi Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
TUTAR
İyi günler kuşlarım 2 ay önce eşe geldi şuanda erkek 9 dişi 7 aylık 2 aydır kur yapıyolar birbirlerine ama 2 haftadır hergün kavga ediyorlar ve yavruluğun yüzüne bile bakmıyolar ne yapmamı öneririsiniz

E

elaziz2316

Guest
      Bunun birçok sebebi olabilir. Kuşların ve kafeslerinin fotoğrafını da ekleseydin daha sağlıklı olurdu.

Stres durumları, bulundukları ortam, sağlık durumları vs. vs. Yok herşey dört dörtlük diyorsan o zaman gerisi kuşların keyfine kalmış. Birbirlerini beğenmemiş olabilirler. Ev ortamında 1 çift olarak bakılan kuşlarda çiftleşme bazen oldukça geç olabiliyor. Buğday çimlendirip vermen faydalı olacaktır.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
      Bunun birçok sebebi olabilir. Kuşların ve kafeslerinin fotoğrafını da ekleseydin daha sağlıklı olurdu.

Stres durumları, bulundukları ortam, sağlık durumları vs. vs. Yok herşey dört dörtlük diyorsan o zaman gerisi kuşların keyfine kalmış. Birbirlerini beğenmemiş olabilirler. Ev ortamında 1 çift olarak bakılan kuşlarda çiftleşme bazen oldukça geç olabiliyor. Buğday çimlendirip vermen faydalı olacaktır.
+1

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Dişi kuş bana biraz küçük gibi geldi ve kızışmamış henüz.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
resimlere bakılırsa dişi kuşundaha hazır deyil artı biraz zayıf yuvalıgı sök derim ve kuşlarına mamanın içine nijer kat ve o şekilde biraz bakım uygula derim

E

elaziz2316

Guest
Umut GENÇ' Alıntı:
Dişi kuş bana biraz küçük gibi geldi ve kızışmamış henüz.
    Haklısın. Aynı zamanda dişi kuş biraz da hasta gibi duruyor. Kafesi hava akımından (cereyandan) koruman önemli. Ani ısı değişimlerine de dikkat etmen gerekiyor.

Kafesin de biraz küçük. Kuş tünekte durduğu zaman kuyruğu kafes tellerine değmemeli. O yüzden tavsiyem kafese tek tünek takman. Tüneği ortalı bir şekilde ön tarafa paralel olarak takman uygun olur. Şu anki şekilde ortala tak dersem kapıya denk gelir. o yüzden yanlamasına tak.

Orkun TUTAR

Takipçi Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
TUTAR
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için yavruluğu çıkardım kuşlar biraz daha büyüsünler.Dişi kuşun hasta olduğunu sanmıyorum kendimden iyi bakıyorum onlara :)

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
dişi kuşunuz bira rahatsız gibi duruyor bu haldeyken zaten yavru almanız mümkün değil :(

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Dişiniz sorunlu bu kuşun 7 aylık olduğuna eminmisiniz.Kuş yavru tüyünde gibi duruyor.

Orkun TUTAR

Takipçi Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
TUTAR
Dişi kuşum biraz halsiz bu aralar ishal oldugundan dolayı dusunuyorum erkekte sorun yok ama değilmi ?

ayata

Yeni Üyemiz
Adı
erdal
Soyadı
ünsever
dişi kuş küçük gibi görünüyor..ayrıca fotograflarda arka planda tv gördum..ani sesler ve ışıklardan hoşlanmazlar eş olanlar..