Kuşlarım neden yumurtlamiyor...????

tossbaa

Üyemiz
Herkese Hayırlı Günler..

Tam 30 gün önce Bugün 21 Takım alarak Üretime başladım. Üretim adına ne okuduysam buradan ne gördüysem uygulamaya çalıştım. Lakin zannederim bir şeyleri eksik yapıyorum.

Diyeceksiniz ki daha 1 ay olmuş sabır edin. BUnu yazmamın amacı sabırsızlık değil eğer bir hatam varsa bunu görmektir.

21 takımdaki kuşlarımın hepsi eşleri ile çok iyi anlaşmaktadır. Birbirlerini beslerler, Kaşırlar ve iyi bir görüntü ne varsa görmeniz mümkün fakat gelin görün henüz hiç birinde tık yok.

Erkekler ayaklarını dişinin sırtına atmak istiyorlar fakat dişiler kaçıyor, Ve hatta erkeği kovalıyor.... Ceresi beyaz olan dişide aynı kahverengi olanda aynı mavi burun deliklerinin etrafı beyaz olanda aynı.... Kızışmamışlar diyeceğim mama bir dişim neredeyse kahverengiden siyaha dönecek ceresi o da aynı...

erkekler den 8-9 tanesi artık istiyor belli dişinin etrafında 4 dönüyor ve ayaklarını dişinin sırtına koyuyor ama dişiler istemiyor.

dişilerden yuvaya girip çıkanlar yuvanın girişini aşındıranlar var.

kuşlarım genç 9 aylıkla 1 yaş arası daha önce hiç eş tutmamış, eşe gitmemiş kuşlar. bizde eşleyeli tam 1 ay oldu..

Biliyorum Allah'ın izni ile eninde sonun da olacak ama acaba ben mi eksik bir şeyler yapıyorum ....

Mama OLarak
yumurta + havuç + hazır mama + dyazem + fındık fıstık keçi boynuzu ve bir kaç şeyin karışımı + brokoli kullanıyorum....

sıkıntı görürsem süpervit + Avit K ve sulphamezhaphin kullanıyorum.. gerçi hepsinden birer kere verdim ama hazırda bekliyorlar. 

sularını 2 günde bir değiştiriyorum Altlarını 3-4 günde bir alıyorum.

Müzik var Seymen Fm açıyorum neşeleri de yerinde görünüyor...

Tek sorunum ısıyı düşüremiyorum 27-28 derecelerde...

Klima aldım kuşları çarpar dediler onuda taktıramadım. klima kullansam ve havayı yere versem çarparmı ?

Günde 2-3 kere çıkıp odayı da havalandırıyorum... camı açsam da ısı düşmüyor... Pervane taktım oda 28 dereceden 27 ye düşürüyor fazlası yok...

Acaba bir salma yapıp kendi eşlerini seçmelerini mi beklesem. yada bu şekilde ne kadar bekleyip olmazsa salmayı denemeliyim.

Valla her şeyi yazdım artık görüdüğünüz eksikleri yazarsanız sevinirim.

İlginiz için teşekkürler..

Rabbim bol üretimler versin

Kuşların Videosu 

Üretim Hanemde ki kuşlar

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Öncelikle kuşlarınızın tüyleri kadar yavru almanızı RABBİM nasip eder inşallah. Klima kullanmanızı önermiyorum .Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız.Kalamar kemiğini eksik etmeyin.Ve sabır sabır sabır.Hani bü süre zarfı bir günde sürer bir ay da sürer bir kaç ayda..

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
1 ay kısa süre bence beklemende fayda var. yazdıklarınıza göre siz yapacağınızı yapmışınız. Gerisi kuşlara kalmış. sabrın sonu iyi olur İnşAllah

tossbaa

Üyemiz
Mahmut VARLI' Alıntı:
Öncelikle kuşlarınızın tüyleri kadar yavru almanızı RABBİM nasip eder inşallah. Klima kullanmanızı önermiyorum .Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız.Kalamar kemiğini eksik etmeyin.Ve sabır sabır sabır.Hani bü süre zarfı bir günde sürer bir ay da sürer bir kaç ayda..
Amin allahim razi olsun....

Kalamar kemigide koydum var....

Peki sıcaklik cok buyuk etkenmidir....
Yani illa şu dereceyi gecmesin yada yo kardesim sorun olmaz diyebileceginiz bir etkenmidir...

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Öncelikle Hayırlı olsun. Yedikleri yem kadar yavru almanızı dilerim. Öncelikle siz herşeyi fazlasıyla yapmışsınız. Alıştıkları zaman  mutlaka yapacaklardır . Kolay gelsin

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Turgay bey gayet güzel bir şekilde kuşlarınızla ve üretimhaneniz ile ilgileniyorsunuz. bize anlattığınız kadarıyla. Allah gönlünüze göre versin .

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Turgay bey şu anki mevcut olan üretimhanenizin kuşlarınızın şöyle bir kaç foto çekebilirmisniz . üretici arkadaşlarımızdan Belki daha farklı yorumlar gelebilir.

tossbaa

Üyemiz
Habil TANTA' Alıntı:
Turgay bey şu anki mevcut olan üretimhanenizin kuşlarınızın şöyle bir kaç foto çekebilirmisniz . üretici arkadaşlarımızdan Belki daha farklı yorumlar gelebilir.
Tabi tabi aksam yakindan birkac fotograf cekip yuklerim....

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:
Herkese Hayırlı Günler..

Tam 30 gün önce Bugün 21 Takım alarak Üretime başladım. Üretim adına ne okuduysam buradan ne gördüysem uygulamaya çalıştım. Lakin zannederim bir şeyleri eksik yapıyorum.

Diyeceksiniz ki daha 1 ay olmuş sabır edin. BUnu yazmamın amacı sabırsızlık değil eğer bir hatam varsa bunu görmektir.

21 takımdaki kuşlarımın hepsi eşleri ile çok iyi anlaşmaktadır. Birbirlerini beslerler, Kaşırlar ve iyi bir görüntü ne varsa görmeniz mümkün fakat gelin görün henüz hiç birinde tık yok.

Erkekler ayaklarını dişinin sırtına atmak istiyorlar fakat dişiler kaçıyor, Ve hatta erkeği kovalıyor.... Ceresi beyaz olan dişide aynı kahverengi olanda aynı mavi burun deliklerinin etrafı beyaz olanda aynı.... Kızışmamışlar diyeceğim mama bir dişim neredeyse kahverengiden siyaha dönecek ceresi o da aynı...

erkekler den 8-9 tanesi artık istiyor belli dişinin etrafında 4 dönüyor ve ayaklarını dişinin sırtına koyuyor ama dişiler istemiyor.

dişilerden yuvaya girip çıkanlar yuvanın girişini aşındıranlar var.

kuşlarım genç 9 aylıkla 1 yaş arası daha önce hiç eş tutmamış, eşe gitmemiş kuşlar. bizde eşleyeli tam 1 ay oldu..

Biliyorum Allah'ın izni ile eninde sonun da olacak ama acaba ben mi eksik bir şeyler yapıyorum ....

Mama OLarak
yumurta + havuç + hazır mama + dyazem + fındık fıstık keçi boynuzu ve bir kaç şeyin karışımı + brokoli kullanıyorum....

sıkıntı görürsem süpervit + Avit K ve sulphamezhaphin kullanıyorum.. gerçi hepsinden birer kere verdim ama hazırda bekliyorlar. 

sularını 2 günde bir değiştiriyorum Altlarını 3-4 günde bir alıyorum.

Müzik var Seymen Fm açıyorum neşeleri de yerinde görünüyor...

Tek sorunum ısıyı düşüremiyorum 27-28 derecelerde...

Klima aldım kuşları çarpar dediler onuda taktıramadım. klima kullansam ve havayı yere versem çarparmı ?

Günde 2-3 kere çıkıp odayı da havalandırıyorum... camı açsam da ısı düşmüyor... Pervane taktım oda 28 dereceden 27 ye düşürüyor fazlası yok...

Acaba bir salma yapıp kendi eşlerini seçmelerini mi beklesem. yada bu şekilde ne kadar bekleyip olmazsa salmayı denemeliyim.

Valla her şeyi yazdım artık görüdüğünüz eksikleri yazarsanız sevinirim.

İlginiz için teşekkürler..

Rabbim bol üretimler versin
  Turgay kardeşim, en önemlisini söyleyeyim sana her okuduguna inanma......(maalesef daha 3-5 ay veya 1 sene önce siteye üye oldugunda  kuşunun erkekmi dişimi oldugunu bile ayıramayan arkadaşlar şimdi insanlara akıl verip,fotograftan kuşların hastalıgını teşhis etmekte ,hastalıklara ilaçlar tavsiye etmekteler).kılavuzunu dogru şeçersen her şey yoluna girer ama o böyle dedi bir deniyeyim bu böyle dedi onuda bir deniyeyim yolunu seçersen Allah yardımcın olsun.(üretimhanende pervane,vantilatör veya benzeri şeyler kullanma,daha önemlisi mayıs ayında sıçaklık 28 derece ise temmuz agustos ayında ne yapacaksın).iyi akşamlar.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ HAYIRLISI OLSUN ÖNCE KUŞ EŞLERKEN SALMADA BAKACAN ANLAŞANI AYIRIP BOXLARA ATACAN YINE BAKACAN İYİYEMİ KOTUYEMİ OLMADIYSA DEĞİŞTİRECEN İLLAKİ ANLAŞIYORLARSA EŞLEŞTİKLERİNİ GÖRMEN ŞART DEĞİL ONLAR İŞİNİ BİLİR SLM YALNIZ ERKEĞİ ERKEĞE DİŞİYİ DİŞİYE ATMA YETER SLM

tossbaa

Üyemiz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ HAYIRLISI OLSUN ÖNCE KUŞ EŞLERKEN SALMADA BAKACAN ANLAŞANI AYIRIP BOXLARA ATACAN YINE BAKACAN İYİYEMİ KOTUYEMİ OLMADIYSA DEĞİŞTİRECEN İLLAKİ ANLAŞIYORLARSA EŞLEŞTİKLERİNİ GÖRMEN ŞART DEĞİL ONLAR İŞİNİ BİLİR SLM YALNIZ ERKEĞİ ERKEĞE DİŞİYİ DİŞİYE ATMA YETER SLM

Ehehe eyvallah saol....

Benim icin bazilarini ayirt etmek simdilik dusundurucu olabiliyor...  Bir sure daha bekleyip olmazsa salma yontemine bakicam....

tossbaa

Üyemiz
Bora DERİCİ' Alıntı:
  Turgay kardeşim, en önemlisini söyleyeyim sana her okuduguna inanma......(maalesef daha 3-5 ay veya 1 sene önce siteye üye oldugunda  kuşunun erkekmi dişimi oldugunu bile ayıramayan arkadaşlar şimdi insanlara akıl verip,fotograftan kuşların hastalıgını teşhis etmekte ,hastalıklara ilaçlar tavsiye etmekteler).kılavuzunu dogru şeçersen her şey yoluna girer ama o böyle dedi bir deniyeyim bu böyle dedi onuda bir deniyeyim yolunu seçersen Allah yardımcın olsun.(üretimhanende pervane,vantilatör veya benzeri şeyler kullanma,daha önemlisi mayıs ayında sıçaklık 28 derece ise temmuz agustos ayında ne yapacaksın).iyi akşamlar.

Kardrsim tavsiyen icin tesekkurler...

Ben her okudugumu denemek yerie yorumuna deger verdigim birkac kisiye danisarak yapmayi tercih ediyorum.... Kisi bilmediginin cahilidir. Bende simdilik bu isin cahiliyim.. Mesela bisey varsa habil kardesime mesaj atiyorum o yapilip yapilmamasini soyliyor..

Ama yinede herkes her sorunla karsilasmamis olabiliyor bunun icinde genele yaziyorumki problemi biri cozemezse baskasi yardimci olabilir....

Sicaklik isine gelince henuz hic bir cozum bulamadim....bende kara kara temmuz agustosu dusunuyorum ne yapicam diye.....

Neyse bukucaz biseyler insallah

Allaha emanet olun....

tossbaa

Üyemiz
Habil TANTA' Alıntı:

Habil bey fotğraflar güzel çıkmadı bende video çektim....

Bakarsanız sevinirim...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
sularına 3 gun boyunca evitse koyun 1 litreye 1 cay kasigi.. ve mamalarına nijer karistirin 2 gunde bir mamayı az olması kaydıyla verin.. ısı ve ışık ta yolundaysa kısa sürede yumurtalar gelecektir.. hayırlı olsun

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
sularına 3 gun boyunca evitse koyun 1 litreye 1 cay kasigi.. ve mamalarına nijer karistirin 2 gunde bir mamayı az olması kaydıyla verin.. ısı ve ışık ta yolundaysa kısa sürede yumurtalar gelecektir.. hayırlı olsun
en kısa şekilde yapılabilecekleri sölemiş behsat kardeşim hayırlı üretimler

cetinky

Uzman Üyemiz
Adı
Çetin
Soyadı
KAYA
Öncelikle Hayırlı olsun. Yedikleri yem kadar yavru almanızı dilerim. Öncelikle siz herşeyi fazlasıyla yapmışsınız. Alıştıkları zaman  mutlaka yapacaklardır . Kolay gelsin...bol üretimler..

tossbaa

Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:

Behzat kardesim Evitse nedir ne değildir ? kısaca anlatmanız mümkün olur mu ?

İlginiz için teşekkürler...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
TURGAY BEY.BUĞDAY ÇİMİ BENİM KUŞLARIMI ÇOK GÜZEL KIZIŞTIRIYOR VE ÇOKTA FAYDALI BİR BESİN.BEN NİJER TOHUMUNU KULLANMAYI BIRAKALI ÇOK OLDU.SİZE TAVSİYEM BUĞDAY ÇİMİNİ UYGULAMANIZ.GENE OLMAZSA EŞTE DEĞİŞTİRİP DENEYEBİLİRSİNİZ.SALMAYA ATIP KENDİLERİNİN EŞ TUTMASINIDA BEKLEYEBİLİRSİNİZ.KARAR SİZE KALMIŞ.HAYIRLI BOL VERİMLİ ÜRETİMLER OLUR İNŞALLAH.ALLAH C.C GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN..

emreburan

Yeni Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Buran
birşeyi merak ettim acaba kuşlarınızı salma kafesten mi seçip aldınız yoksa box kafesten mi?

tossbaa

Üyemiz
Ahmet ÇETİN' Alıntı:
TURGAY BEY.BUĞDAY ÇİMİ BENİM KUŞLARIMI ÇOK GÜZEL KIZIŞTIRIYOR VE ÇOKTA FAYDALI BİR BESİN.BEN NİJER TOHUMUNU KULLANMAYI BIRAKALI ÇOK OLDU.SİZE TAVSİYEM BUĞDAY ÇİMİNİ UYGULAMANIZ.GENE OLMAZSA EŞTE DEĞİŞTİRİP DENEYEBİLİRSİNİZ.SALMAYA ATIP KENDİLERİNİN EŞ TUTMASINIDA BEKLEYEBİLİRSİNİZ.KARAR SİZE KALMIŞ.HAYIRLI BOL VERİMLİ ÜRETİMLER OLUR İNŞALLAH.ALLAH C.C GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN..

Allah razi olsun kardesim...

Bu buğday cimleme isini habil kardesimden okumustum ama bugday bulamadim... İslenmemis Olacak dediler fakat kime sorduyasam bilmiyoruz islenmis olabilir dediler.... Bu bugdayin bir ismi varmidir? Örnegin pilavlik bulgur yada çiğ köftelik bulgur gibi bir ismi yada ayrimi yokmudur....yada kimler satar marketlerde yada aktarlarda....

Bilgi verirseniz sevinirim.....