kuşlarım (renk,görünüş olarak) hangi kategoriye giriyor? fotolu

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
http://s1305.hizliresim.com/19/y/nlymq.jpg
http://m1305.hizliresim.com/19/y/nlytr.jpg
http://s1305.hizliresim.com/19/y/nlyuz.jpg
http://r1305.hizliresim.com/19/y/nlyxx.jpg
http://o1305.hizliresim.com/19/y/nlyz2.jpg

selamunaleykum
ben bu işte ve sitede yeniyim herkese merhabalar. bir çift yumurtalı muhabbet kuşu aldım. kuşlar sipariş üzerine üretici tarafından seçilip getirildi. ben renk olarak birbirinden farklı olsun yeter demiştim o da fotodaki çifti getirdi.
şimdi izninizle bu konu başlığı altında bir kaç sorum olacak.

kuşların fotoları yukardaki linklerde mevcut.
1-) kuşlarım hangi kategoriye giriyor renk, görünüş bakımından?
2-) tek yumurtalı olarak gelen dişi yuvalıktan çıkmıyor ama kuluçkaya da nadiren yatıyor sizce neden?
3-) dişi ishal sizce normal mi ne yapmalıyım?
4-) erkek çok uyuşuk duruyor ve genelde uyuklama halinde?
5-) yumurtalı bir çifti günde 4-5 defa başlarına gelip izlemem kafesi bir kaç kere oynamış olmam olumsuz etkiler mi? nasıl davranmalıyım?
6-) ben kuşların farklı renklerde olmasını yavruların da değişik renklerde olması içindi. bu benzer renklerden nasıl yavrular olur sizce?
7-) yaşları kaçtır sizce? gençler mi?
:cool: kuşların öttüğünü henüz bir kez duydum o da çok cılızdı nedendir acaba?

şimdilik aklıma gelen bunlar ::) :)

saygılar. teşekkürler...

not: dişi olan fotolarda göründüğünden daha yeşilimsi görünüyor çıplak gözle....

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Selamlar, ...

hata 1 = Görmeden ku$ aliyorsunuz, ... parayi veren siz, adam belki size cöpünü veriyor, ballandira ballandira, ... hani madem parayi veriyorsunuz, istediginiz ku$uda siz secin bari o an, ...

hata 2 = niyetinize kesinlikle lafim olmaz, bizde bu i$in, ugra$in a$ikàriyiz, ... fakat hic bilgi olmadan hemende yavruya giri$ilmezki !!!

...

Ku$larin gri olani Opal, digeri Avustralyada bulunan dogal ye$il olanina benziyor, ... bol Ye$illi, Opal, hatda Spangle bile cikar bunlardan, ... bakalim 1 tane cikacakmi, oda var, ... ne aldiniz bilmiyorsunuzki, ...

Ku$lar ordan oraya getirilmi$, götürülmü$, ... yani ne oluyor diyorlar, Stresse girmeleri normal, ishal ondanda olabilir, havalar nasil sizin orada bilmiyorum, cokta su icmekten olabilir, ... 3 - 5 gün gözlemlemelisiniz, ... cogu zaman geldigi gibi giderde, ...

Di$i icerde, yani yuvada, erkekte tek ba$ina, kimsede yokki bir el pi$ti atsin, ... uyumayip ne yapsin, ... fakat yine diyorum, belki hasta ku$ verdiler, veya gözden cikardiklari ku$lari, ... bunu dü$ünmemek elde degil, ... haaa, ku$lar bebek fabrikasi cikar, veya ta$ gibi olur, o zaman kimsede bir$ey demez, ben satana bir$ey demiyorum, hani olabilecekleri söylüyorum sadece, ... uyarma amacli, ... madem sorunuz cok, ...

1 - 2 ya$inda gibi duruyorlar, ...

Onlar nerde nasil öteceklerini bilir, ... siz onlari rahatsiz etmeyin, yem ile su verirken birden kar$ilarina cikmayin, usul usul yana$in, ... ve gereken ne var ise yapin, ... ne ekerseniz onu bicersiniz, ... vaktiniz bol olur isede, burayi didik didik gezin, arayin, okuyun, ...

Saglikli beslemeler dilerim, hàyrini görün i$allah

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
murat kardes oncelikle tesekkurler yorumlarin icin.. bahsettigin hatalarin farkindayim ama öyle gerekti öyle yaptim yoksa ben de kendim secmek isterdim elbette. secersem de sadece rengini secebilirdim baska saglikli olup olmadigini anlama gibi bilgim ve tecrubem yok.  o nedenle tanidigim ve bildigim bir ureticiden istedim o da bana en uygun kusu secebilmek icin bir kac ay bekledi ama yavrulari surekli hasta oldugu icin vermedi baska tanidigina yonlendirdi. adam da bana bunlari getirdi. olaylar pek de istedigim gibi gelismedi yani. ama kuslarda sıkıntı olursa gereken yapilacak. sizlere biraz da bu niyetle danisiyorum.

neyse baska yorumlarda bekliyorum...

ben disinin "kivrik gagalilar derneginin" yarisma kategorilerini gosteren dokumanina bakarak "pastel" olarak tespit ettim yanlis mi yoksa opal de o anlamami geliyor..

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
guncel olsun.. bi iki gorus daha slayim yaa.. en azindan yavrulari nasil olur sizce..?

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
gözüm kapalı kuş alabılecegım kişiler var eger sızde guvendıgınız bırısınden aldıysanız sorun yok dişi daha kızışmamış biraz beklemeniz gerekicek onlar hazır olunca ciftleşir siz bakımını yapın cok rahatsız etmeyın yeter

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1.Erkek standart yeşil, dişi ise sarı yüzlü gri opal.
2. Kuşlar kuluçkaya yatmaya 2. yumurtadan sonra başlar. 2 yumurta var mı kuşta? Belirtileri: Popo kısmında şişme, dışkıda büyüme, kemirmekte artış, kalsiyum içerikli besinleri aşırı tüketme vs.
3. İshal konusunda cevap yazmaktan bıktık. Forumda arayın ishal diye karşınıza 100lerce çözüm yolu çıkar.
4. Hasta olabilir. Keşke petshopa sipariş vereceğinize gidip kendiniz sağlıklı ve gönlünüze hoş görünen kuşları alsaydınız.
5.Kuşlar yumurtalı olmasa bile 4-5 kere izlemeye gerek yok. Yemlerini sularını tazeleyin, 1-2 kez kontrol edin yeter. Kafesi kurcalamanız daha da kötü sonuçlara yol açar.
6.Onu biz bilemeyiz. Ama bu düşünce pek doğru değil. 2 kuş aynı renk olsa bile kanlarında olan farklı renklerden yavru verebilirler. Sıkıntı yok. Bunların yavruları ya annenin, ya babanın ya da anne babanın atalarından birinin renginde olur. Her renk çıkabilir.
7. Dişi 9-10 aydan fazla erkek de öyle.
8. Yeni bir ortama geldikleri için.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Batuhan SEVİNÇ' Alıntı:
gözüm kapalı kuş alabılecegım kişiler var eger sızde guvendıgınız bırısınden aldıysanız sorun yok dişi daha kızışmamış biraz beklemeniz gerekicek onlar hazır olunca ciftleşir siz bakımını yapın cok rahatsız etmeyın yeter
Dişi kızışmamış mı? Abi dişi kızışmış halde ceresinin durumuna baksana.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Son derece kızışmış bir dişi. Renk o fotoda öyle çıkmış. Kopkoyu kahverengi olacak diye bir kaide yok. Göründüğü gibi kabuklaşmaya ve kahverengileşmeye başlamış. Tam olarak olmasa da kuş bayağı kızışmış. Tamamen kızışması çok kısa sürer ( iyi bakılırsa )

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Son derece kızışmış bir dişi. Renk o fotoda öyle çıkmış. Kopkoyu kahverengi olacak diye bir kaide yok. Göründüğü gibi kabuklaşmaya ve kahverengileşmeye başlamış. Tam olarak olmasa da kuş bayağı kızışmış. Tamamen kızışması çok kısa sürer ( iyi bakılırsa )
sen öyle diyosan oyledır efekancım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu arada kafes 1 çift kuş için yeterli değil değiştirilmesi gerekiyor.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Renk olayına fazla takılmayın.Seceresini çoğumuz bilmiyoruz süpriz renkler çıkabilir.Soy,kan meselesi...

Günde 2 kere kontrol yeterli önlerine geçip dikizlemenin anlamı yok.

Yer değişikliği olan kuşlarda ishal ,durgunluk vs olabilir sitedeki arama kısmını kullanın...

Yaş olarak 1 yaşına yakındır...

R.Efekan ALTUN.' Alıntı:

Ayrıca

Bravo diyorum thumbsupbo

Şu cerenin NET olarak bir fotoğrafını koyarsanız açıklığa kavuşur konu.

Son derece kızışmış bir dişi. X Tamamen kızışması çok kısa sürer ...

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
herkese tesekkurler..
foto cekmem rahatsiz etmem gerekir yuvadsn cikmadi icin rahat birskmak istiyorum artik.
tek yumurtali olarak 28 mayis aksami eve geldiler. arka kismi hala siskin yani yumurtlayacak heralde ama 3 hun oldu yumurtlamadi. yumurtalar arasi 4 gunu bulabiliyormus. beklemedeyiz..

yumurtlamaya baslayan disi zaten kizismis durumda olmasi gerekmiyor mu? ya da is bitmis zaten kizismasi gereksiz degilmi?

renk durumuna gelince fotoda tam gri cikiyor ama górûnûşde yesilin soluk bir tonu gibi geliyor bana ve yavrularinda yesilden baska pek olmaz diye dusunuyorum ne dersiniz?

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
telin klavyesi yazmayi zorlastiriyor yanlis yaziyorum kusura bakmayin

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
guncel..

disi kusumun rengi sizce mavi renk gri faktoruyle mi olusmus yoksa yesil rengin gri faktörüyle mi olusmus?

sari yuz - opal - gri faktor genleri var disi kusta anladigim kadariyla dogru mu?

bu ciftlerden mavirenk beyaz gibi renkli yavru elde edilebilir mi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ufuk UMUT' Alıntı:
guncel..

disi kusumun rengi sizce mavi renk gri faktoruyle mi olusmus yoksa yesil rengin gri faktörüyle mi olusmus?

sari yuz - opal - gri faktor genleri var disi kusta anladigim kadariyla dogru mu?

bu ciftlerden mavirenk beyaz gibi renkli yavru elde edilebilir mi?
Her renk çıkabilir ailesinin renkleri de yavrularda etkilidir.