kuşlarım

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Kuşlarının maşallahı var.. Allah bol yavrularını göstersin.. Kuşlarının yaşı varsa ve daha önce yavru alınmışsa, anlaşıpta yumurtlamayan kuşlar böle box lardan kaynaklanabiliyor. Kuş daha önce kafeste bakıldıysa bazen yadırgıyorlar. Boxta 5 ay yumurtlamayıp kafese aldığımda 20 günde yumurtlayan çiftim oldu. Saygılar..

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Gürhun Ayaz' Alıntı:
Kuşlarının maşallahı var.. Allah bol yavrularını göstersin.. Kuşlarının yaşı varsa ve daha önce yavru alınmışsa, anlaşıpta yumurtlamayan kuşlar böle box lardan kaynaklanabiliyor. Kuş daha önce kafeste bakıldıysa bazen yadırgıyorlar. Boxta 5 ay yumurtlamayıp kafese aldığımda 20 günde yumurtlayan çiftim oldu. Saygılar..
teşekkürler, bakalım bahsettiğim çiftin dişisi yuvaya girmye başlamış sanırım, yuva eşelenmiş inşallah onun da yakındır yumurtası

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
ilk çiftim yumurtlamaya devam ediyor :) bugün altıncı yumurtayı yumurtladı, fakat aklıma takılan bişey var? ben bişeyleri abartmış olabilir miyim acaba, ilk yumurtası ve 6 tane yaptı daha da yapar mı bilmiyorum. vitamin olarak vitaform veriyorum, mamayla bazen breedmax, bazen keçiboynuzu (pekmez  ve ya toz olarak) bazen çimlenmiş buğday veriyorum, yumurtayı az koyuyorum, havuç veya meyve yada salatalık koyuyorum. nedir abarttığım. kuşları yormamak lazım zorlamamak lazım diye soruyorum kuşlar yumurtlasın istiyoruz ama onların salıklı olması da önemli. ve tabi az olsa da yavrunun vasıflı olması.
bu arada üçüncü çiftimde yuvay eşelemeye başlamaş talaşları dağıtmışlar sağa sola bakalım onlar neler yapacak.

tuncay-kara

Üyemiz
Adı
tuncay
Soyadı
kara
masallah guzel kuslar allah nazardan saklasın

gorebildigim kadarı ile 3. resimdeki erkek tuy patlatmıs gibi ustatlar daha iyi bilir ama ben ole  gordum sabretmen gerekli yakında ciftlesirler insaallah :)