Kuşlarımdan birkaç resim | Günay Dönmez

Yavuz Kotan

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
Kotan
Maşallah Günay Abi, Allah nazarlardan korusun. Herkesin sahip olmak isteyeceği pırıl pırıl çok güzel bir üretimhaneniz var. Hayırlı bol üretimler.

sunrise

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kafesciler.com
Adı
M.Murat
Soyadı
Baysal
Günay kardeşim çatı katı bu kadar güzel üretimhane olur. Ellerine sağlık kuşlarında Maşallah çok güzel.Yuvalıklarını göremedik.
Birde resimleri nasıl yüklediğini yazarsan diğer üyelerin resimleri benim bilgisayarda açılmıyor.Senin yüklediğin şekilde yüklerlerse resimleri görebiliriz.
Hayırlı ve bereketli üretimler.
Sağlıcakla kal.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yorumlarınız için hepinize ayrı-ayrı teşekür ederim. Biraz eksiklerimiz var, yeni üretim sezonu girmeden yerleri bio-epoksi kaplama yapmak istiyoruz. Onun dışında mevcut havalandırmamız yetersiz bulduğumuz için endüstriyel tarzı profesyonel bir havalandırma kurmak istiyoruz...bakalım hayırlısı ile bunları da tamamlayabilriz inşallah.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat BAYSAL' Alıntı:
Günay kardeşim çatı katı bu kadar güzel üretimhane olur. Ellerine sağlık kuşlarında Maşallah çok güzel.Yuvalıklarını göremedik.
Birde resimleri nasıl yüklediğini yazarsan diğer üyelerin resimleri benim bilgisayarda açılmıyor.Senin yüklediğin şekilde yüklerlerse resimleri görebiliriz.
Hayırlı ve bereketli üretimler.
Sağlıcakla kal.
Teşekür ederim Murat abi, yuvalıkların büyük bir bölümünü mayıs ayı sonunda çıkardık, malum havalar ısındı, geriye kalan birkaç yuvalık da bundan 2 hafta önce çıkarıldı. Kısmet olursa yuvalıklı fotoğraflar da buraya eklerim.

Resim ekleme konusuna gelince, abi resimleri kendi web sunucuma yükledim, resim sitelerine resim yükleyince dediğin gibi bazen resimlerin gösterilmesinde sorun oluyor...o yüzden kendi sunucuma yüklemeyi tercih ettim. Zannedersem içlerinde yine en iyi http://www.hizliresim.com/ var, daha önceleri resişmleri oraya yüklüyordum ve pek sorun olurmuyordu.

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Günay Bey merhaba merak ettiğim için soruyrum siz üretim fazlası yavrularınızı nasıl elden çıkarıyorsunuz nerede satıyorsunuz ? Bir de mevcut havalandırma sisteminiz nedir çatı katı şu anda yaklaşık kaç derece ? Ben de çatıda kuş beslemek istesem herhangi bir yerden izin almak vesaire gerekir mi?
Teşekkürler

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ali KEMAL' Alıntı:
Günay Bey merhaba merak ettiğim için soruyrum siz üretim fazlası yavrularınızı nasıl elden çıkarıyorsunuz nerede satıyorsunuz ? Bir de mevcut havalandırma sisteminiz nedir çatı katı şu anda yaklaşık kaç derece ? Ben de çatıda kuş beslemek istesem herhangi bir yerden izin almak vesaire gerekir mi?
Teşekkürler
Ali bey üretim fazlası yavruları Alanya yerel petşop işletmecileri alıyor. Mevcut havalandırma mız 2 adet 25 cmlik pencere tipi aspiratörden ve 1 baca çıkışına takılmış mazgaldan oluşuyor. Aspiratörlerin birtanesi çift yönlü çalışma özelliğine sahip, yani dilendiği zaman dışarıdan taze hava pompalayabilir veya içerideki kirli havayı dışarı atar. Diğer aspiratör sabit, dışarıdan taze hava popmalıyor. Bacadaki mazgallı çıkış da içerideki kirli havayı dışarı atıyor ama pek iyi şalışmıyor sanırım, randıman alamıyoruz. Prensip olarak doğru bir sistem sadece tek eksiğimiz bunu yaparken mekanın büyüklüğünü hesaba katmamamız oldu  :) ...bu nedenle havalandırmamız yetersiz ve yanlış uygulanmış şekilde, bu hatamızı düzeltmek istiyoruz.

Antalya gibi sıcak bir memlekette çatı katında üretim yapmak pek akıl kyarı iş değil aslında. Çatıyı kuşlara yaşamak için kabul edilebilir bir yer yapmak için bayağı uğraştık. En büyük sıkıntı sıcaklık ve nem, bu sorunu ısı izolasyonu ile bir nebze de olsa sorun olmaktan çıkardık. Isı izolaysonu yapılmadan önce çatının altındaki sıcaklık bu mevsimde yaklaşık 41-47 derece oluyordu ve nem 70 lerde seyrediyordu. Isı izolasyonu uyguladıktan sonra ısıyı 10-15 derece düşürdük. Şu an ısı 30 ila 32 arası değişiyor ve nem 50yi geçmiyor. Isı izolasyon malzemesi olarak 5 cm kalınlığında XPS strafor levha tercih ettik. Çatı döşemesi olarak kullanılan OSB levha ile XPS strafor arasında yine 7-8 cmlik bir hava boşluğu bulunuyor, yani strafor OSBye doğrudan temas etmiyor...aralarında hapsolan hava aslında ısı izolasyonunu sağlıyor.

İzin konusuna gelince, çu an öyle bir mecburiyet yok, fakat 2013 yılı itibarı ile yeni müfredatın üyrülüğe girmesi ile sanırım birçok şey değişecek. Tam olarak emin olmamakla birlikte, mesken olan mekanların bodrum ve çatı katlarında (veya daire gibi mekanlarda) üretime izin verilmeyecek. Yeni müfredata göre resmi üretimhane kurarken bir çok şart aranacak ve bunlardan birisi öncelikle mekanın üretimhane kurmaya müsait olması. Üretimhane kurmadan tabii ki öncelikle üretim izni alınması gerekecek.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
maşallah allah bol bol yavru almayı nasip etsin

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Maşallah Çok güzel bir üretimhaneniz var tertemiz. Kuşlarınızda mükemmel allah nazardan saklasın.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
günay abim eline emeği,ne sağlık harkulade temiz hijyen on numara kümes hayalet üreticiliktende yırttın buarada hadi gözün aydın rotfl
Sağol Cihadım  :), biliyorsun, daha geçen yıldan beri kuşlarına hep imreniyorum, foruma neredeyse her girdiğimde senin kuşların resimlerine bakarım  :)