Kuşlarımı soğuktan korumak için yaptığım yer :)

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
teşekkürler :) . Sitemiz ustalarının fikirleri sayesinde yaptım onlara teşekkür etmek lazım :) Ayrıca babama ve kardeşimede teşekkür etmek lazım beraber yaptık :)

E

elaziz2316

Guest
    Furkan güzel olmuş. Ama kullanışlı olmamış gibi,

Işık sürekli yanıyor mu? Cevabın;

-"EVET" ise: Kuşların da karanlık ortama ihtiyacı olduğunu unutmamak lazım. 24 saat yanan bir ışık kuşlarda başta stres olmak üzere türlü türlü sıkıntılara yol açar.
          -"HAYIR" ise: Demek oluyor ki arada sırada ya da gece veya gündür lambayı söndüryorsundur demek. Bu da ısıdaki değişikliğe sebebiyet vereceğinden kuşta sağlık problemlerine yol açabilir.

Benim sana tavsiyem elektrik battaniyesi kablosu alıp, yapmış olduğun kutunun içerisine sarmal bir şekilde dolandırman ve bir de araya bir tane termostat koyman. Bu şekilde hem ısı sabit olur. Hem de elektrik tüketimiz az olur. Aşağıda biraz çizmeye çalıştım.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
İsmail abi lambayı gündüz  hava biraz daha ılık olduğu için kapatıyorum kutunun açık olan kısmınıda kapatıyorum içerinin karanlık olmasını böylece sağlamış oluyorum yani geceyi gündüz gündüzüde gece olarak kullanıyorum :) çizim için ve bu güzel açıklama için ayrıca teşekkür ederim :)