yeni resim ekledim bu daha iyiiKemal SOYLU' Alıntı:Anıl kardeşim kafesin yerini genel olarak göremiyoruz, sadece duvarda asılı olduğunu görüyoruz, genl bir fotoğraf çekebilirsin. Sağında solun öününde ne var ne yok!
Genel olarak anlatmak gerekirse çiftleşecek kuşların gözlerden biraz uzak olmasında fayda vardır. Rahatsız edilmeyecekleri yerde olmaları lazım.
Çiftleşme olayı yok ise sizin oturduğunuz odada bulunabilirler. Muhabbet kuşları sosyal yaratıklardır o yüzden birlikte yakın olabilirsiniz. Çok soğuk ortamı sevmezler. Çok sıcakta da olmasınlar. Zamansız tüy dökümüne girebilirler. Yüksekte tutmanız güzel. Kuşlar yüksek yerleri severler. Şimdilik bu kadarkolay gelsin.
Çiftleşmeleri için kafes çok küçük yeterli mama takviyesi yapmanız gerekiyor.Anıl ER' Alıntı:yeni resim ekledim bu daha iyiibu arada ciftlestrmk icin ugrasiyorummm
![]()
mama takviyesi drken detayli yazarmisiz acemym pek bilmiyorummR.Efekan ALTUN.' Alıntı:Çiftleşmeleri için kafes çok küçük yeterli mama takviyesi yapmanız gerekiyor.
suanda yeni bir kafes alcak durumum yokR.Efekan ALTUN.' Alıntı:Yumurta maması
İrmik
Mısır unu
Pirinç unu
Ezilmiş bebe bisküvisi
Rendelenmiş haşlanmış yumurta
Karıştırıp bir mama kabında kuşlara verin ve kuşların kafeslerini değiştirin daha büyük bir kafes alın
tesekkur bu arada ureticimisinizR.Efekan ALTUN.' Alıntı:Doğrudur friend
hobi amaçlı ve 13 yaşındayımAnıl ER' Alıntı:tesekkur bu arada ureticimisiniz
haklısın abi yavru alınır ama kuşlara günah değil mi onlar da strese giriyor. Biz onlara elimizden geldiğince en iyi şartları sunmak zorundayız. Yoksa onları zorla üremeye zorluyor gibi bir şey olur günah en önemlisi bu işin içinde kuşlara doğal ortamındaki bakıma yakın bir bakım göstermekMertcan YILMAZ' Alıntı:efekan kardeşim kimi üreticiler diyolar ben küçük kafesTe De yavru alırım diye tanıdıgım bi abi tek kapılı kafeste yavru alıyodu ... ne diyicez ? yarumların iyi ona bişe demiyorum bak .
YağhanelerMertcan YILMAZ' Alıntı:haklısın koçumda o üreticiye kalmış kafes işi . izmir nerdesindensin ?
Yağlanan kuş yavrulayamaz mı diye bir soru bile az gelir. YAĞLANAN KUŞ YAVRULAYAMAZOğuzhan KOBACIK' Alıntı:Kafes konusun da şöyle bir açıklama dile getiriyim zaten hayvanları kafese koymak özgürlüklerini kısıtlıyoruz ve bu yüzden de kafes biraz daha büyük olsa en azından onlar için kafeste bir özgürlük ortamı doğar çok az da olsa ... Hem muhabbet kuşları yatay biçimde uçar yani kafesin küçük olması kuşun kafeste uçamaması dememktir bu yüzden kuş yağlanacaktır.. Yağlanan kuş zor yavrulamaz mı .. ? Bu yüzden kafes üretim kafeslerine ideal ölçülerde olmalı bence..
Mertcan YILMAZ' Alıntı:Anıl karşıcan Çekilmiş Bir Fotograf koyarsan iyi olur ?