KUŞLARIMIZA KEK TARİFİ RESİMLİ ANLATIM

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Murat KARAYEL' Alıntı:
BU TARİF BOZULMADAN KAÇ GÜN DURUR
Abi kurutursan 1-2 aydan fazla durur bence. Ben de bugün yaptım. Evde kuşların eski tarifimden kalma mamaları vardı. Un yerine o karışımı koydum. Güzel oldu. Toz haline getirdim. Köyde civcivlere vereceğim. Kuşların zaten kendi hazır mamaları var. Civcivlere bakarken kolaylık olur bu mama.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yaptığım kek:
Mısır unu,(1,5-2 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Pirinç unu,(1,5-2 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Bebe bisküvisi,(6-7 tane toz haline getirilmiş)
İrmik,(2-2.5 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Keçiboynuzu tozu, (1-1.5 çay kaşığı)
Tarçın, (1-2 çay kaşığı)
Pulbiber, (2-3 çay kaşığı)
Günay abimim gönderdiği bazı kurutulmuş doğal otların kekik kıvamına getirilmiş hali (2-3 çay kaşığı)
Kalamar kemiğini toz haline getirilmiş hali ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı )
Eskiden yaptığım mamadan kalan bu toza toza 1 paket kabartma tozu ekledim.
Ayrı bir kapta 2 yumurtayı çırptım. İçine biraz çiçek yağı koydum.
Sonra yumurtayı ve tozu karıştırdım. İçine de 1.5 çay kaşığı su koydum güzel bir un oldu. Kıvamı biraz katı oldu ama olsun daha iyi oluyor.
Sonra bunu 15 dakika pişirdim 200 derecede. Süper oldu dilimleyip elimle ufaladım ( evde rondo olmadığı için :) ). Kuşların maması var ama bunu civcivlere vereceğim. Bence çok besleyici mama yapmak isteyenler bunu kuşlarına da verebilir. Bunlar da resimler:

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bu yukarıdaki tarif hem çok olmuyor. Bence bu tarif 1-2 çifti olanlara uygun. Selahattin abinin tarifi birazcık üretimhane boyu :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi malum yaz geldi yarın köye gideceğim. Evde kuşlardan kalma üstteki karışım vardı. Bu tarif aklıma gelince o karışım un gibi olduğu için un yerine onu koydum. Zaten içinde bir miktar mısır unu pirinç unu normal un falan da var. Keki yapıp ufaladım. Keşke eskiden kuşlara verirken de böyle yapsaydım. Civcivlere nasip olacak.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
1 2 çift besleyenler bunu hiç yapmasına gerek yok. Bakkal ve marketlerde satılan 0,25 Krş.a dilim kekler var. Sadelerinden alıp iyice ufalayıp verebilirsiniz. Ben birkaç kez verdim, rahat yiyorlar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Müslüm GÖYCE' Alıntı:
1 2 çift besleyenler bunu hiç yapmasına gerek yok. Bakkal ve marketlerde satılan 0,25 Krş.a dilim kekler var. Sadelerinden alıp iyice ufalayıp verebilirsiniz. Ben birkaç kez verdim, rahat yiyorlar
hazır kekler çok fazla koruyucu madde içeriyor bu yüzden çok sık vermemek gerek. Ben bu hataya 3 yıl önce düştüm ve anaçların neredeyse tamamını telef ediyordum. Hazır mamayı çoğaltmak için içine hazır kek ilave etmiştim ve bu büyük bir hata oldu...o yüzden ben şahsen tavsiye etmem. Bunun yerine evde kendiniz kek yapıp vermeniz daha doğru olur.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yaptığım kek:
Mısır unu,(1,5-2 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Pirinç unu,(1,5-2 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Bebe bisküvisi,(6-7 tane toz haline getirilmiş)
İrmik,(2-2.5 yemek kaşığı tepeleme dolacak şekilde)
Keçiboynuzu tozu, (1-1.5 çay kaşığı)
Tarçın, (1-2 çay kaşığı)
Pulbiber, (2-3 çay kaşığı)
Günay abimim gönderdiği bazı kurutulmuş doğal otların kekik kıvamına getirilmiş hali (2-3 çay kaşığı)
Kalamar kemiğini toz haline getirilmiş hali ( yaklaşık 1 tatlı kaşığı )
Eskiden yaptığım mamadan kalan bu toza toza 1 paket kabartma tozu ekledim.
Ayrı bir kapta 2 yumurtayı çırptım. İçine biraz çiçek yağı koydum.
Sonra yumurtayı ve tozu karıştırdım. İçine de 1.5 çay kaşığı su koydum güzel bir un oldu. Kıvamı biraz katı oldu ama olsun daha iyi oluyor.
Sonra bunu 15 dakika pişirdim 200 derecede. Süper oldu dilimleyip elimle ufaladım ( evde rondo olmadığı için :) ). Kuşların maması var ama bunu civcivlere vereceğim. Bence çok besleyici mama yapmak isteyenler bunu kuşlarına da verebilir. Bunlar da resimler:
Efekan şu keçi boynuzu tozunu mamadan çıkarmanın vakti artık çoktan geldi...keçi boynuzu tozu zaten tehlikeli, yaz aylarında kan dolaşımını iyice hızlandırdığı için iyice tehlikeli oluyor haberin olsun. Senin yerinde olsam keçi boynuzu tozunu veya pekmezini kuşların diyetinden tamamen çıkarırdım.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
hazır kekler çok fazla koruyucu madde içeriyor bu yüzden çok sık vermemek gerek. Ben bu hataya 3 yıl önce düştüm ve anaçların neredeyse tamamını telef ediyordum. Hazır mamayı çoğaltmak için içine hazır kek ilave etmiştim ve bu büyük bir hata oldu...o yüzden ben şahsen tavsiye etmem. Bunun yerine evde kendiniz kek yapıp vermeniz daha doğru olur.
üstad ben bebe bisküvisi alıyorum hazır onu rondodan geçirip veriyorum. haşlanmış yumurta(daha çok sarısı) mısır unu irmik bide havuç rendeliyorum masallah ne güzel yiyorlar. yani burdaki mama tarifi yerine bebe bisküvisi koyuyorum hazırdan uzak dur demişsin. bebe bisküviside bu dediklerinin içindemi acaba?

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
başkanım merakımı mazur görün konu açılalı çok olmuş ama bunun içine extra başka bişe koymaya gerek varmı havuç yumurta vs.yoksa sadece kekin rondoda çekilmiş halinimi veriyoruz.tşk kolay gelsin