KUŞLARIMIZIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖREMİ TÜNEK SEÇMELİYİZ

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Farklı çap ve farklı sertlikte Tünek kullanılmasını öneririm. Ayrıca doğal olan budur; Doğada kondukları her ağaç dalı aynı kalınlıkta değil.

Kemal bey, güzel bir konuya değinmişsiniz.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Farklı çap ve farklı sertlikte Tünek kullanılmasını öneririm. Ayrıca doğal olan budur; Doğada kondukları her ağaç dalı aynı kalınlıkta değil.

+1

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
yerli hollanda çek kuşları için 8mm kavelya yeterlimi azmı ben bi türlü karar veremedim

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
Ömer bey ben şahsen 8 mm. ince olduğunu düşünüyorum.8 mm de sadece avuçiçi diye tabir edebileceğim bölgenin bastığını gözlemledim.naçizane benim görüşüm bütün ayak tabanının basması yönündedir.12-14 mm.altında kullanmıyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kemal abi, kafes içinde 2 tane kullanılacaksa bir tanesi 10 mm, diğeri 12 mm olarak seçeriz. Maksat ayakları sürekli aynı açıda açılmayıp aya kas sisteminin değişik açılarda çalıştırlması. Aynen doğadaki dalların değişik çaplarda olması gibi. Salmada ise tüneklerden yarısını 10 yarısını 12 yapabiliriz.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
tuna akgün' Alıntı:
Ömer bey ben şahsen 8 mm. ince olduğunu düşünüyorum.8 mm de sadece avuçiçi diye tabir edebileceğim bölgenin bastığını gözlemledim.naçizane benim görüşüm bütün ayak tabanının basması yönündedir.12-14 mm.altında kullanmıyorum
teşekkür ederim tuna bey  bende kafama takılı kaldığı için memnun değildim, en kısa sürede değiştireceğim ana hatlar 12mm diğerinide 10mm yapmaya karar verdim o kadarda kesip biçmiştim hem elimi hem kavalyeyi :)

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Kemal abi, kafes içinde 2 tane kullanılacaksa bir tanesi 10 mm, diğeri 12 mm olarak seçeriz. Maksat ayakları sürekli aynı açıda açılmayıp aya kas sisteminin değişik açılarda çalıştırlması. Aynen doğadaki dalların değişik çaplarda olması gibi. Salmada ise tüneklerden yarısını 10 yarısını 12 yapabiliriz.
    +1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
Resimde tırnak kesimiyle ilgili bilgiyi veriken,tünek örneğide verilmiş,kuşunuzun ırkına göre tünek seçiminizi yapabilirsiniz.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
ben tüneklerimi kendim yapıyorum.
2 cm. genişliğinde 1cm. kalınlığında fakat tünek kafes telinden sonra ortasına doğru 12 mm. ye düşüyor ve en dipte yine 2 cm.
yani 12 mm. olan bölüm mevcut tüneğin % 80 kadar.
ayrıca tünekleri çam ağacından yapıyordum. muhabbet kuşu doğası gereği gagası ile çok kemirdiği için çok tünek zaiyatı oluyordu. şimdi bulabilirsem maun veya gürgenden yapıyorum pek kemiremiyorlar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
aykutsüzer' Alıntı:
ben tüneklerimi kendim yapıyorum.
2 cm. genişliğinde 1cm. kalınlığında fakat tünek kafes telinden sonra ortasına doğru 12 mm. ye düşüyor ve en dipte yine 2 cm.
yani 12 mm. olan bölüm mevcut tüneğin % 80 kadar.
ayrıca tünekleri çam ağacından yapıyordum. muhabbet kuşu doğası gereği gagası ile çok kemirdiği için çok tünek zaiyatı oluyordu. şimdi bulabilirsem maun veya gürgenden yapıyorum pek kemiremiyorlar.
Abi bırak kemirsinler, tüneklere ben sarf malzemesi olarak bakıyorum. Yuva kenarlarını tünekleri yemeleri streslerini atmaları demek. Ben hiç ellemiyorum. Koparttıkları zaman değiştiriyorum.