kuşların bitlenmesi

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Mehmet Bey, HoşGeldiniz.
    Salma Usulü Üretimde de yuvalığın aynı modeliyle değiştirilmesinde bir problem olacağını sanmıyorum.
    Ayrıca, Son dönemde FrenchMoult' a kirli yuvalığın yol açtığı ile ilgili uzman bir Teorininde varlığını öğrendim.

Önerim; Anne Kuşunun temiz yuvalığa yumurtlamasını sağlayınız.
                  İlk yumurtadan yavru çıktıktan sonra 2-3 günlük aralıklarla talaş ekleyiniz (Özellikle yaz döneminde).
                  Son yavru yumurtadan çıkıp 4-5 günlük olduğunda Yuvalığı temiziyle değiştirip 2-3 günlük aralıklarla talaş eklemeye devam ediniz.
                  Son yavru yuvalığı terk ettiğinde yuvalığın olduğu yere temizini bırakıp (yumurta varsa onlarıda temize nakledip), kullanılmış yuvalığı dezenfekte ederek ileriki zamanlarda kullanım için yedekte bekletiniz.
      Yuvalık yüzey ölçüsüne, yavru sayısına ve kulanıma göre değişikl
ikler olur muhakkak; tahmin ediyorum bu şekilde kullanımla bir yuvalığın ömrü 8-10 kez kullanımdan geçiyor.    Saygılarımla..

Kuscu_Abi

Yeni Üyemiz
Adı
Kuscu_Abi
Soyadı
Kuscu_Abi1
4 Yıldır haftada bir Sprey bulanıyorum hic karşılaşmadım yuvaya dışarıdan gelen kuşları  ayrı bir yerde iki gün üst üstte spreyledikten sonra yuvaya atıyorum sorun yok..!

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Baymec iç ve diş dezenfektan olduğu için, ben Baymec'i devamlı kullanıyorum...sadece 3 ayda 1 içirmek için değil...genel ve düzenli dezenfektan olarak da kullanıyorum. Kafes, yuvalık, suluklar, yemlikler, mamalıklar, tüm kümes...hepsini Baymek su karışımı ile dezenfekte edebilirsin. Yemlik, suluk v.s. herşey kafeste mevcut'iken rahatlıkla fıs-fıs yapılabir...kuşların üzerine de dikkatlice (gözlerine gelmeyecek şekilde) fıs-fıs yaparak "banyo" olarak da kullanıyorum. Baymec'den çok memnunum.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kuscu_Abi' Alıntı:
4 Yıldır haftada bir Sprey bulanıyorum hic karşılaşmadım yuvaya dışarıdan gelen kuşları  ayrı bir yerde iki gün üst üstte spreyledikten sonra yuvaya atıyorum sorun yok..!
Bazen öyle bişey oluyorki, mercekle bile farkedilmiyor, yinede herzaman tedbirli olmak lazım...

babadostum

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Yorulmaz
paylaşımınız için teşekkürler. Şimdiye kadar kuşlarımı hiç ilaçlamamıştım ama tedbir amaçlıda olsa yapacağım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İsmail Akbaş' Alıntı:
bit olmayan kuşlardada opigal 5 kullanılmalımıdır  kullanılırsa ne sıklıkta kullanmalıyız teşekkürler
Bit olmayan kuşların üzerinde değil ama yuvalıklarında kullanabilirsiniz.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
birde 3 ayda bir kere bayerin baymec adlı iç ve dış parazit ilacı var sularına dikkatli bir şekilde vermek lazım 1lt suya 1ml
Baymec sanırım suya karıştırılarak veriliyor ve bitlenme olmamasında oldukça etkili bir ilaç sanırım.peki bu bitlenmiş kuşa fayda eder mi Baymec bitlenmiş kuşta işe yarar mı yoksa kuşun bitten kurtulması için başka bir ilaç mı kullanmalıyız,üstüne sıkabileceğim bir ilaç daha faydalı olur sanırım

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
Dün opigal 5 alıp kafesin birleşim yerlerine fırça ile tozu yedirdim.Tünekleri yemlikleri ve sulukları sıçak suyla iyice yıkadım.Yuvalığı temizleyip tabanına opigal  5 yaydım üstüne talaş attım,fakat talaşın üstüne opigal serpmedim çünkü yavrular talaşı didikliyor risk olur düşüncesiyle yapmadım.Vilmectin almak için gittiğim yerde malesef yoktu  enseye damla ile damlatılacak dediğimde bana AVROMEC adında bi ilaç verdi ama bilgim olmadığı için işin açıkçası gözüm kesmedi. sonuçlarını ilerki günlerde göreceğiz...Değerli üstadlara konu ile ilgili yardımlarından dolayı teşekkür ederim.