profilimde de yazdığı gibi aydınlıyım.Bildiğiniz üzere yaz aylarında aydın sıcaklık bakımından tavan yapıyor.Bende 6 hint bülbülü 2 muhabbet kuşumu terasta besliyorum.Terasta kaldıkları yer bi oda 3 penceresi var.Üstü atermit ile kapalı.Yani sıcağı olduğu gibi odaya veriyor.Daha 2-3 gün önce öğle saatlerinde dereceye baktığımda 32 derece idi kaldıkları yer.Bu sıcaklık tahminimce yaz tamamen geldiğinde 50 dereceye kadar çıkabilir.Buda sanırım kuşlarımın ölmesine sebep olur.Bu yüzden kuşlar için birkaç bişey yapmayı planlıyorum.atermitin üzerini kireç ile kaplıycam ve ayrıca kireçten sonra üzerine kargı koymayı düşünüyorum gölge yapması için. pencerelerden sadece 1 ini açabilirim çnkü 1isinde sineklik var ordanda biraz olsun serinlik sağlayabilirim.Diğer 2 pencerenin hem önü kapalı hemde sineklik yok yani o camları açamıycam.Ayrıca tüm kafesler için banyoluk temin edip hergün özellikle öğle saatlerinde o banyolukları takayım diyorum.Bu şekilde birşeylr yapmayı düşünüyorum ama bunlar sıcaklığı ne derece önler hiçbir fikrim yok confused. Sizlerede bu yüzden danışmak istedim bu yaptıklarım yeterli gelirmi.Daha başka yapabilceğim bana maliyeti olmuycak çözümler varmı? Yardımlarınızı bekliyorum.Eğer bunlar olsa bile kuşlar yaşayamaz derseniz sıcaklar bastırmadan kuşlarıda üzülerek elimden çıkaracağım