Kuşların kalıcakları yerleri aşırı sıcaklardan koruma yöntemleri?

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
profilimde de yazdığı gibi aydınlıyım.Bildiğiniz üzere yaz aylarında aydın sıcaklık bakımından tavan yapıyor.Bende 6 hint bülbülü 2 muhabbet kuşumu terasta besliyorum.Terasta kaldıkları yer bi oda 3 penceresi var.Üstü atermit ile kapalı.Yani sıcağı olduğu gibi odaya veriyor.Daha 2-3 gün önce öğle saatlerinde dereceye baktığımda 32 derece idi kaldıkları yer.Bu sıcaklık tahminimce yaz tamamen geldiğinde 50 dereceye kadar çıkabilir.Buda sanırım kuşlarımın ölmesine sebep olur.Bu yüzden kuşlar için birkaç bişey yapmayı planlıyorum.atermitin üzerini kireç ile kaplıycam ve ayrıca kireçten sonra üzerine kargı koymayı düşünüyorum gölge yapması için. pencerelerden sadece 1 ini açabilirim çnkü 1isinde sineklik var ordanda biraz olsun serinlik sağlayabilirim.Diğer 2 pencerenin hem önü kapalı hemde sineklik yok yani o camları açamıycam.Ayrıca tüm kafesler için banyoluk temin edip hergün özellikle öğle saatlerinde o banyolukları takayım diyorum.Bu şekilde birşeylr yapmayı düşünüyorum ama bunlar sıcaklığı ne derece önler hiçbir fikrim yok  confused. Sizlerede bu yüzden danışmak istedim bu yaptıklarım yeterli gelirmi.Daha başka yapabilceğim bana maliyeti olmuycak çözümler varmı? Yardımlarınızı bekliyorum.Eğer bunlar olsa bile kuşlar yaşayamaz derseniz sıcaklar bastırmadan kuşlarıda üzülerek elimden çıkaracağım :(

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
Etermitlerin altından yapışacak şeekilde izalasyon malzemesini yapıştır hiç ara kalmıycak şekilde silikanla veya başka yapıştırıcıyla seninde dediğin gibikireçle kapla baya yardımcı olur ama genede kuşların için çok sıcak oluca kanatindeyim.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
sevgili adaşım :)

SÜREKLİ pencere açman kuşları cereyanda burakır veya sert bi rüzgarla ani ısı değişimine yol açar oda kuşa zarar verir

O kadar çok sıcak oluyorsa Sıcaklığı önlemek içini izolasyoın yapman lazım Strafor kaplayabilirsin duvarları ama sıcaklık çok olduğu için straforda yetersiz kalabilir ya 4*4 lük bi izolasyon yap yada içini strafor dış  cepheyede güneşi kesecek bir şeyler koyabilirsin sarı çatı polyesteri olabilir (şu girintili çıkıntılı olanlardan)

Eğer odanın içi çok kuru ise üzeri açık su dolu bir kova ile içerinin nemini ayarlayabilirsin

Benim görüşüm bunlar inşallah dilediğin gibi olur

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.Dediğiniz yöntemler hakkında pek bilgim yok.Ama sanırım maliyetleri fazla olucak gibi.Kendim çalışmadığım için o tip şeyleri ne yazıkki yapamam.Ailemde teras katı kullanılmadığı için izalasyon fikrine yanaşıcaklarını hiç ama hiç sanmıyorum.O yüzden basit yöntemlerle kendi anlattıklarım ve Ömer abinin yazdığı odaya su koyma gibi yöntemlerle çareler bulmam gerek.Ama bunlarda fayda etmiycekse boş yere kuşlarında zarar görmesini istemem.Eğer başka bi uygulamaylada çözüm olmuycaksa ne yazıkki kuşlar için ilan açsam iyi olucak:(

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
umutsuzluğa kapılma vardır bi çaresi sen birde Mehmet Kıdır Beye bi danış oda aydınlı oranın havasını bilir belki bi çözüm önerisi vardır
ailene iki çiftten 15 yavru verseler 300 tl de kandırmaya bak :)

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Tabiki abi zaten daha kafamda bitirmiş değilim varsa çaresi yaparım bir şeklde en son çare olarak kuşları satarım.İyice alıştım onlara zaten gitmelerini hiç istemem.Abi o 15 yawruyu yapıyo olsalardı zaten kendim yaptırırdım izalasyonu ama daha bekleme modundayız  C:) Teras için uygun bişey bulursam nasipse yaz aylarında ilk yawrularımı alıcam :)

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ben izocam kapladım izocam çok fazlada pahalı değil bir topu 12 metrekare kapatıyofiyatıda 30 tl di galiba onunda faydasını görürsün bence ben onun altınada lambiri kaplamıştım ama izocam işe yarar

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
İLYAS MERDİN' Alıntı:
ben izocam kapladım izocam çok fazlada pahalı değil bir topu 12 metrekare kapatıyofiyatıda 30 tl di galiba onunda faydasını görürsün bence ben onun altınada lambiri kaplamıştım ama izocam işe yarar
Abi anladığım kadarıyla izocam duvarlara kaplanıyor.Ama benim duvarlarla pek sorunum yok.Odanın üstü athermitle kaplandığı için sıcaklık direk odaya iniyor.Bide güneşi direk görüyor oda çok etkiliyor.Önünde daha yüksek bi bina olsa gölge yapsaydı zaten o kadar çok sıcakta olmazdı.

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
ben henüz almadım ancak kuşları koyacağım yerin duvarlarını ve çatısını sandwich panalle kapattım. Sizn açınızdan çatı için bu panelleri kullanabilirsiniz. iki tarafı sac ortada yalıtım malzemesi mevcut. biraz kalınlarını seçerseniz daha iyi olur böylece yazın ısıyı içeri almaz kışında dışarı çıkmasını engeller sanırım. başka bir çözüm gelmiyor aklıma

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
maliyet olmadan hiçbirşekilde ısıyı düşüremezsiniz .en düşük maliyet ise bir vantilatör korsunuz ve bu vantilatör direk kuşlara rüzgar üflemeyecek bir yerde durur ve birkaç yerede su kovaları korsunuz nem için.en düşük maliyet bu olsa gerek.ama en önemli nokta ise vantilatörün rüzgarı kesinlikle direkt kuşlara gelmemeli yoksa kuşlarınız hasta olur.

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Murat abi aklımda dediğin gibi vantilatörde var.Zaman ayarlı vantilatör düşünüyoruz babamla yapmak için yarım saat çalışçak yarım saat kapancak o şeklde birşey yapsam diğerlerine ek olarak yeterli kalırmı ben en başta onu öğrenmek istiyorum.Yani bunları yapsamda yine pek işe yaramıycaksa uğraşmaya gerek yok gibi geliyor bana.

akdağ

Yeni Üyemiz
Adı
yunus
Soyadı
akdag
selamun aleykum herkeze bendede sizin gibi bir dert vardı çatı katında beslıyorum kuşları ben dış cepe yalıtım ustasıydım kusların durdugu yere yazın komple strafor doşedım ve ısıyı yarı yarıya kestı genede dış cepeye kaplarız bunu yazın sıcagı kısın soğuk havayı içeri almadığı ıcın memnun kalıcaksın ben memnun kaldım ve kopugun ustunede alçıpanları yerleştirdim bol miktarda katı olarak kireçle boyadım şuan yerim dediğim gibi ve hangi çifti atsam maşallah yavru alıyorum iyi günler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İçerisini strafor ile kaplayabilirsiniz. ve buhar makinesi alarak içerisine soğuk su koyarsanız yükselen sıcaklığı düşürecektir

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
sevgili Ömer kardeşim vantilaörü sadece çok sıcak oldugunda ve direkt kuşlara gelmeyecek biçimde çalıştırırsan ve nem olması içinde 1-2 yere su kabı koyarsan sıcaklıgı biraz düşürebilirsin.....

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.Fakat malesef kuşları elimden çıkarıcam.Elimdeki imkanlar ile ne yapsamda çok zor bir yaz geçircekler belkide ölecekler :( Bu yüzden riskede girmek istemiyorum ewde beslediğim birde sultan papağınım var diğer kuşları satıp ona eş alıcam.Bu şekilde bir yol izlicem.Nasipse artık ileriki zamanlarda mesleğime başlayınca muhabbet kuşu besliycem.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
GENCİM ARKADAŞLAR SANA FABRİKA KURACAK KADAR FİKİR BEYAN ETMİŞLER AMA SEN HEMEN PES DİYORSUN BENİ DİNLEYECEKSEN SENİN ŞARTLARIN NE OLURSA OLSUN KUŞLARI SEVİYORSUN SENİ BU GENÇ YAŞTA KAYBETMEYELİM SEN HİÇ KORKMA BENİM BİR EVİM VAR ÜSTÜ KARGI TAVAN KARGI YAZIN BEN ORADA UYKUYA DOYAMIYORUM SEN KARGIYI DÖŞE KALIN AT O DOĞAL İZALOSYONDUR  SONRA SERALARDA JKULLANILAN YEŞİL ÖRTÜLER VAR  UCUZ NALBURLARA SOR ONLAR GÜNEŞ IŞIKLARINI MUHTEŞEM KESİYOR KARGININ 30 40 CM ÜSTÜNE 4 ÇITAYLA ÇEK ARADA BİRDE YERİ ISLAT KORKMA YAHUDİLERİN ATASÖZÜ VAR İŞİNİZLE UĞRAŞIN NASI BÜYÜDÜĞÜNÜ SİZ BİLE ANLAYAMAZSINIZ SLM

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
Noldor' Alıntı:
Abi anladığım kadarıyla izocam duvarlara kaplanıyor.Ama benim duvarlarla pek sorunum yok.Odanın üstü athermitle kaplandığı için sıcaklık direk odaya iniyor.Bide güneşi direk görüyor oda çok etkiliyor.Önünde daha yüksek bi bina olsa gölge yapsaydı zaten o kadar çok sıcakta olmazdı.
sen izocamı yanlış anladın galiba çatıyada  döşenir duvarada döşeniyodur ama tam bilgim yok bu izocam yün elyaf gibi bişey sana ders anlatmak gibi oldu biraz ama yanlış anlaşılma olmasın diye açıklama yapmak istedim

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
kemal akbulut' Alıntı:
GENCİM ARKADAŞLAR SANA FABRİKA KURACAK KADAR FİKİR BEYAN ETMİŞLER AMA SEN HEMEN PES DİYORSUN BENİ DİNLEYECEKSEN SENİN ŞARTLARIN NE OLURSA OLSUN KUŞLARI SEVİYORSUN SENİ BU GENÇ YAŞTA KAYBETMEYELİM SEN HİÇ KORKMA BENİM BİR EVİM VAR ÜSTÜ KARGI TAVAN KARGI YAZIN BEN ORADA UYKUYA DOYAMIYORUM SEN KARGIYI DÖŞE KALIN AT O DOĞAL İZALOSYONDUR  SONRA SERALARDA JKULLANILAN YEŞİL ÖRTÜLER VAR  UCUZ NALBURLARA SOR ONLAR GÜNEŞ IŞIKLARINI MUHTEŞEM KESİYOR KARGININ 30 40 CM ÜSTÜNE 4 ÇITAYLA ÇEK ARADA BİRDE YERİ ISLAT KORKMA YAHUDİLERİN ATASÖZÜ VAR İŞİNİZLE UĞRAŞIN NASI BÜYÜDÜĞÜNÜ SİZ BİLE ANLAYAMAZSINIZ SLM
Kemal abi bnde pek vazgeçmek istemiyorum aslında.Şöyle bir durumda var yaz sonrasında Allah nasip ederse üniversiteye gidicem.Yani yine mecburen satmak zorun kalıcam.O yüzden biran önce hiç sıcaklara kalmadan elden çıkarsam daha iyi olmazmı? Hemde sultan papağınama eş alırım.Yani ben tamamiyle bırakmıycam kuş işini zaten çok sewdiğim için ben bıraksam bile onlar bırakmaz beni :)

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal
İLYAS MERDİN' Alıntı:
sen izocamı yanlış anladın galiba çatıyada  döşenir duvarada döşeniyodur ama tam bilgim yok bu izocam yün elyaf gibi bişey sana ders anlatmak gibi oldu biraz ama yanlış anlaşılma olmasın diye açıklama yapmak istedim
Estafurullah İlyas abi öğretsen bile hayır demem.Ne var izalasyon işlerinide öğrensem hiç kötü olmaz :) Abi şimdilik kuşları satmayı düşünüyorum ama çok kararsızımdır ben.Bugün kuşları satıcam derim yarın bakmışsınız izalasyon işlerine girişmişimdir :):)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
TOSUNUM BAK KIZMAYA BAŞLAYACAN İZOCAM ÇATIYA ATKI YANİ YERE SER GİBİ DÖŞENİR BU İŞ TELLE ÖĞRENİLMEZ SEN KUŞA EŞ ALACAN ANCAK 2 AYDA EŞ TUTAR YAZ BİTER SEN TEK OLANI SAT O PARAYI İZALOSYONA HARCA ÜRETTİKLERİNLE KESİNLEŞİNCE İŞİN CEBİNDE PARAYLA İSTERSEN PARİSE İSTERSEN OXFORTA GİT HEM BU YOLLA AİLENİNE KENDİNİ ISPATLARSIN SEN VE SENİN GİBİ GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM GELİR YAKIN OLSAN ARZULAR ŞELALE SLM