KUŞUM HASTA LÜTFEN YARDIM EDİN

ozgurx

Yeni Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
tunç
Merhabalar, 3 gün önce bir tanıdığımdan muhabbet kuşu aldım. Kuşu alma sebebim hasta olması ve sahibinin ilgilenmemesi ölecek gibi bir hali vardı. ilk gün yıkadım ve elimdeki aldığım kremi  sürdüm 3 gündür baş ve ense çevresine hafifçe sürüyorum ve çok çırpınıyor hastalık tam olarak nedir? kanat kısmında da bir sorunu var nasıl bir tedavi izlemeliyim. Yaşı bilinmiyor ama 2 yaşından fazla değil dediler. kafesini açık bıraktığım halde dışarı çıkmıyor. ilgilenirseniz sevinirim..

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Elinizde ki merem mantar kremi ise çıplak gaga kenarları ve ayaklarına sürmeye devam edin.
Göz kenarlarına sürerken dikkat edin gözü tahriş eder.
Sürme işlemini kulak çubuğu ile yapabilirsiniz.

ozgurx

Yeni Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
tunç
evet mantar kremi ancak özellikle bu gün çok huysuzdu hayvan resmen canım yanıyor diyor. acısız başka bir yolu yok mu acaba vazelin ne kadar etkilidir. kremi güz çevresine çok az sürebiliyorum çok  bağırıyor. kanatlarında tüy dökülmesi ve kuruluk var ensesinde de tüyler dökülmüş vitamin yada takviye bir ilaç var mı

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Vazelin ne derece tesirlidir bilemiyorum.
Ben de bir kez bu merhemi kullanmak durumunda kaldım.
Evet kuşu biraz yoruyor.
Kuvvetle muhtemel 3 gün içerisinde iyileşmiş olması gerekir.
Vitamin ve mineral gerek bu gerek sonrasında daimi olarak kullanılmalıdır.
Hobi s ve e kullanıyorum.
Yumurtalı havuçlu mama yapabilirsiniz.

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Sabah akşam sürülür bu krem genelde ayak yüz ve gagada sur hafifçe biraz canı yanabilir ama iyi olsun gerisi mühim diil vitamin damla şeklinde verdiğinde dikkat et ölçüyü kaçırma ve sabah koyduysan akşam çıkar sunucunun yanında farklı bi suluklada sunabilirsiniz vitaminı ama içmez ise mecbur suya akşamına da çıkar başka bilenlerden de danış veterinere sor sorustur

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Trosyd ve trovogen ya da travocort kremden birini karıştırıp sabah akşam mantar olan yerlere sür. 3 4 güne bişey kalmaz.
Inşallah bir an önce iyileşir

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kızıl Karga

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Demir
Benim kuşumdada aynı sorun vardı Trosyd krem aldım 7 lira idi sanırım ve 1 hatfa boyunca gunde bir defa kullandım mantar ortadan kalktı tavsiye ederim ayrıca kuşunuz gercekten iyi umarım sıkıntısız bir şekilde iyileşir.

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
kullandıgınız krem mantar için ama mümkün oldugu kadar mantar olan yerlere çalınki tüy olan yerlere gelirse tüyünü döker ve dökülen tüyleri sıkıntı etmeyin tekrar çıkar

ozgurx

Yeni Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
tunç
Hepinize ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Yaşadığım bölgede veterinerler krem ve antibiyotik diyorlar size bir kaç sorum daha var.

1-Tüyleri aşırı kirli özellikle kuyruk tüyleri çok uzun ve pislik içinde hastalık geçmeden yıkamalı mıyım?.
2-Doğduğundan beri kafeste uçmayı bilmiyor. tüyler normalden çok daha az hep dökülmüş özellikle ensesinde gövdeye kadar hiç tüy yok. Kafesin kapısı açık ancak 5 gündür dışarı adım atmadı.
3-Mantar yaklaşık bir senedir varmış sırtında kanatlarına yakın yerlerde deri altında yuvarlak yuvarlak(benim tahminim mikrop). küçük noktalar  var ne olabilir?

Arkadaşlar ilk defa bir hayvanım oldu ve bu canı eski sahibinden yaşatmak için aldım. Bana daha çok yardımcı olursanız sevinirim
Son hali(kremli)

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Havlar soğuk duşluk lar var kafese takılan dıştan takılanlar daha kullanışlı ve geniş onu bi dene istersen suda ne soğuk ne sıcak olsun kendi isterse girer duş alır onun dışında zorlama rahatsiz diye risklerden kacin

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Olurda duşa geçerse kendinden çıkınca bi havlu ile hafifçe bikac dk sar ve oda kesinlikle sıcak olsun yok almadı istetmediyse rahat bırak hemencecik de geçmesini  bekleme dusa pskolojisi bile mahvolmuş insallh en kısa zamanda toplar habersiz bırakma elimden geldiğince yazcam ben

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Özgür Bey,
Kuşunuz biraz durgun gibi. Birkaç şeyi ard arda yapmak lazım. Öncelikle toparlanması lazım. Suyuna 1/4 çay kaşığı kuru mama karıştırıp verin. 3 gün hergün tazeleyin. Öncelikle bağırsağı sindirim sistemi bir çalışsın ve yemden faydalanması artsın. Ardından 3 gün vitamin verin. Yine hergün taze. Limon veya mandalina veya Portakal suyuda olabilir. 1 yemek kaşığı kadar suluğuna karıştırın. Oynamaya başlamazsa. Başka ilaçlara geçmek gerekir.