Kuşum İçin Kafesteki Tünek Yerleri

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
hocam zil yada oyuncak konuşmasına engel değil hatat sizin öğrettiğiniz kelimeleri onlar ile çalışır (ders yapar) ve o kafes hagenin kafesi tünekleri muhabbet kuşu için ideal bence değiştirmeyin. ve kafesi kaça aldınız acaba mümkünse öğrenebilir miyim?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
hocam zil yada oyuncak konuşmasına engel değil hatat sizin öğrettiğiniz kelimeleri onlar ile çalışır (ders yapar) ve o kafes hagenin kafesi tünekleri muhabbet kuşu için ideal bence değiştirmeyin. ve kafesi kaça aldınız acaba mümkünse öğrenebilir miyim?
Marka ne olursa olsun sonuçta plastik sizce ne gibi bir faydası olabilir??

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
ahşap haşereler için uygun ortam hazırlar memli ahşapta bakteri üremesi kolaylaşır bit ve pire yakalanma olasılığı artar üreticiler cifleşme için uygun olduğundan ahşap tercih ederler arkadaş kuşu evcilleştirmek için besliyor yani gerek yok. hagen almanya da ve dünyada çok ünlü bir markadır kuş balık vs. ürünleri üretir bunları içinde bakılacak hayvana en uygun şekilde tasarlarlar kaflarına göre yapmazlar ben yaptım oldu zihniyeti yoktur yani türkiye deki gibi...yurt dışında kuşlar 5 nesil gerisi bilenerek eşlenir yavru renk şekil ve tüy olasılıkları hesaplanır ah ahhhh bur da kulaktan duyma şöyle böyle ahşap felan filan...peki siz söyleyin neden ahşap?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
:)) Tünek ve haşere öylemi tek bişey söyliyeyim umarım mantıklı gelicektir.. Bu hayvanlar doğal ortamlarında hagenin ürettiği plastik tüneklerde tünemiyorlar iyi forumlar dilerim..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ahşap doğal malzeme ve sürekli ayakları üzerinde olduğundan sert plastikten daha iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca tırnaklar açısından da törpüleyici olabilir ama steril tutmak lazım o konu da var. Mesela kanaryalar ağzını bileler ahşapta ama plastik gagalarını kaydırıyor.
Bende plastik kullanyorum ama galiba ahşaba döneceğim.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
  Canan hanım zaten en önemli etkenler bunlardır fakat beyfendi öyle bir sordu ki bende kestirmeden cevap verdim :) Ayrıca bizim tek eksiğimiz millet olarak kendimizi çok hafife alıp avrupaya hayran kalmamızdır.. Zira plastik tünek üretmek için bir marka olmaya ihtiyac yoktur.. Ayrıca plastiğin herşeyinin zararlı olduğu bir ortamda ve hammaddesinin petrol olduğuda bilindiğine göre yararının olduğunu söylemek ve üstünde durmak ne kadar doğrudur bilemem.. Dut ağacı dallarını iyice kaynatıp kuruttuğunuzda ve kafesinize gerekli dezenfekteyi sağladığınızda ki bunun için özel bir çabaya gerek yok haşerelenme olmayacaktır.. Söylediğim odurki ister çift olsun ister tek kuş olsun her zaman ahşap tünek kuşlar için yarar sağlamaktadır..

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
ahşap haşereler için uygun ortam hazırlar memli ahşapta bakteri üremesi kolaylaşır bit ve pire yakalanma olasılığı artar üreticiler cifleşme için uygun olduğundan ahşap tercih ederler arkadaş kuşu evcilleştirmek için besliyor yani gerek yok. hagen almanya da ve dünyada çok ünlü bir markadır kuş balık vs. ürünleri üretir bunları içinde bakılacak hayvana en uygun şekilde tasarlarlar kaflarına göre yapmazlar ben yaptım oldu zihniyeti yoktur yani türkiye deki gibi...yurt dışında kuşlar 5 nesil gerisi bilenerek eşlenir yavru renk şekil ve tüy olasılıkları hesaplanır ah ahhhh bur da kulaktan duyma şöyle böyle ahşap felan filan...peki siz söyleyin neden ahşap?
Bu arada ahmet bey belliki forumu incelemediniz.. İsterseniz üretici fotolarına bir göz atın sizce bu işten ekmeğini çıkaran insanlar neden daha ucuz olan plastik tünek tercih etmiyorlarda ahşap tüneğe yöneliyorlar.. Madem zararlı madem plastik tünek daha elverişli o halde maliyeti az olan plastik tünek kullanırlar.. Kusura bakmayın ama burda kimse kulaktan dolma bilgilerle değil daha bilgili insanların bilgilerini paylaşarak insanlara yardımcı olmaya çalışıyorlar.. Umarım bu ön yargınızı kırar sizde araştırarak bilgi sağlamayı yeğlersiniz tekrar iyi forumlar dilerim..

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Vedat ŞEN' Alıntı:
:)) Tünek ve haşere öylemi tek bişey söyliyeyim umarım mantıklı gelicektir.. Bu hayvanlar doğal ortamlarında hagenin ürettiği plastik tüneklerde tünemiyorlar iyi forumlar dilerim..
ben de sana tek bir şey söyleyim bırak kuşları esir etmeyi doğal ortamında yaşasınlar kuluçka makinesine çevirme üç kuruş para için...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
vedat kardeş ön yargı ve kulaktan dolma doğmalardan kurtulmanın yolu eğitimdir sizin eğitiminiz var mı ve ne üstüne ? ayrıca demagoji yapma işi en iyi yapan işi övgüye layıktır sana kalsa kırma kuşalrı renk tüy geçmiş incelemeden kuluçka makinasına çevirmek.. insanları yanlış yönlendirme .. arkadaş üretim yapmıyor.. görüldüğü üzere ayrıca gaga taşı diye birşey var

muharrem avci

Üyemiz
Adı
muharrem
Soyadı
avcı
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
vedat kardeş ön yargı ve kulaktan dolma doğmalardan kurtulmanın yolu eğitimdir sizin eğitiminiz var mı ve ne üstüne ? ayrıca demagoji yapma işi en iyi yapan işi övgüye layıktır sana kalsa kırma kuşalrı renk tüy geçmiş incelemeden kuluçka makinasına çevirmek.. insanları yanlış yönlendirme .. arkadaş üretim yapmıyor.. görüldüğü üzere ayrıca gaga taşı diye birşey var
arkadaslar karısmayacaktım ama oyle bı konustunuzkı helal ahmet bey vedat beyı formdan tanırım yazılarında bu zmana kadar yanlıs bı seye dek gelmedım he ben cok profesyonel degılım  ama sız master ı nızı nerde yaptınız yanı bunca uretıcı senelerdır ahsap dıyorda hıc bır sey bılmıyor bu adamlar yanı ahsap evet hasere yapar dıyorsun kullanılan ahsap tuneklerı hıc ınceledın mı kac katman var hasereyı onlemek ıcın bı bakın da oyle konusun bence..

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Peki ahmet bey o zaman bu konuyu burdaki arkadaşlarımızla paylaşalım konu hakkındaki yorumlarını alalim

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Ben de Hagen kullanıyorum kafes çok güzel kafes ama o tünekleri kullanmayın tahta tünek alın ve yanlamasına değil hepsini merdivenler şeklinde uzunlamasına takın. Bu kafes sanırım s02, o yüzden 4 tünek yeterli olacaktır maximum. Onları da tünekte durduğunda kakası yemliğe veya aşağıdaki tüneğe gelmeyecek şekilde yukarılı aşağılı yerleştirirseniz çok daha güzel olacaktır.

Bir de salıncak ve zil takın konuşmasına engel olmaz konuşmasının zille vs ilgisi yok zaten, böyle çok sıkılır depresif olur kuş.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ya beyler sakin olun
tahta tünek tınaklar açısından iyidir tırnak uzamasını engeller..
her zaman tahta tünekler iyidir....

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Bu sorunun çok basit bir cevabı var aslında . Çok kararsız kaldıysanız bir deney yapın . Bir plastik bir de tahta tünek takın. Kuşunuz tahtadan vazgeçmeyecektir. Denedim, biliyorum . Kuşları kafesleri içinde olabildiğince doğaya uygun yaşatmaya çalışın. Bu çok önemli.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
konfor açısından tahta hijyen açısından plastik çünkü tahta tünekten dışkı yıkansa bile çıkmayabiliyor ama plastikte bu sorun olmuyor,ama bildiğim kadarıyla çamdan yapılma tüneklerde haşere sorunu olmuyor.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
teşekkür ederim kafesim Hagen S01 modeli.  :) Tahta tünek taktım.