Kuşum için lütfen yardım edin

Cemre94

Yeni Üyemiz
Adı
Cemre
Soyadı
Damla
Kuşum 2 hafta öncesine kadar çok iyiydi sürekli ötüyordu birden halsizleşti iştahı kesildi ertesi gün iştahsızlıkla beraber kabarık uyumaya başladı. O sırada vitamin takviyesi yaptım gün geçtikçe bir düzelme göremedm su gibi ishali ve kusmaya başladı haşlanmış patates yedirmye çalıştım. Kusması geçti ishali ise bir süre devam ettikten sonra düzeldi.dışkısı artkk daha düzgündü yemek suyu cok tüketiyor kendine geliyordu sıcak tutmaya çalıştım. 2 3 gün böyle devam etti tam düzeliyor derken tekrar aynı belirtiler ve zayıflamadan mı yoksa kuruma hastalığı gib bir hastalıktan mıdır bilmiyorum göğüs kemiği belirginleşti. Bulunduğum ilçede veteriner yok sürekli yem aldğım kuçşu elma sirkesni tavsiye etti suluğna 3 4 damla ve bactirm ilacı ağzna bir damla dedi mecburum yapmaya zararı varmıdr blmiyorum ilacın ama çok üzülüyorjm ölmesini istemiyorum bugun daha kötüleşti belli saatlerde durmadan sürekli kusuyor kafesinin kapısında beni arıyor kuccağma alıyorum kusması duruyor uyumaya başlıyor kafesine koydgm an tekrar kusmaya başlıyor bırakamadm. Kusma ağzında köpük şeklinde oluyor ve 3 5 saniyede bir hayvan yutkunma gereksinimi duyoyor boğazından ses geliyor dışkısı ve ağzı kokuyor ishali var ama çok değil saatlerdir hic birşey yemiyor yemeye çalışıyor ama kusmaktan hayvan yiyemiyor arada sadece su içiyor lütfen yardım edin bütün şikayetlerim bunlar 9 senedir beraberiz ben onu kaybetmek istemiyorum içim acıyor bulundğm yerde veteriner olmadğı için bütün tavsiyelere açığım lütfen yardm edinn

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
umarım en kısa zamanda iyileşir sayfada biçok usta üreticeler var eminim sana yardımcı olacaklardır

Cemre94

Yeni Üyemiz
Adı
Cemre
Soyadı
Damla
Vakit geçtikçe kötü oluyor bekleyecek vakit kalmadı bir an önce müdahale etmem lazım yoksa ölecek inşallah duyarlar sesimi ???

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Kuruma hastalığını engellemek için ve zararlı parazitleri engellemek için elma sirkesi öneriliyor. Ayda 2-3 kere kullanıabilir. 2-3 damla suluğuna. İshal devam ediyorsa kanarya yemi ya da aspur denilen yemden verilmelidir. Kafeste birtek aspur olsun. Haslanmış patates verebilirsiniz.

Eğer kuruma hastalığı ise Selahattin Bey'in yazısı size yardım edebilir.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12034.0.html

Bactrim dediğiniz ilaçta aynı amaçla kullanılıyor olabilir internetten biraz araştırın isterseniz.

Cemre94

Yeni Üyemiz
Adı
Cemre
Soyadı
Damla
Dediğiniz herşeyi yaptım ama yiyecek  hali yok sürekli öğürüyor hayvan öğürmekten yemek yemek istemiyor şırıngayla mama bile yaptım ama yemiyor sürekli uyuyor şırıngayla zor bela suyla şurubunu içirebildim galiba ölücek kurtulma şansı yok gibi gözüküyor sanırım kursak iltihabıda olabilir bilmiyorum cok üzgünüm dişi gagası beyazdı hastalıkala beraber maviye döndü tekrar düzelme şansı olurmu bilmiyorum tavsiyenizi eksik etmeyin lütfen

Cemre94

Yeni Üyemiz
Adı
Cemre
Soyadı
Damla
Yardımlarınız için teşekkür ederim kuşum felç geçirdi ve tükenip öldü çok üzgünüm... Ne kadar titiz davransamda kuşlar çok hassas oluyorlar Hastalık kuruma belitrisi taşısada baş dönmesi yaşadı eşide kısa zaman önce ölmüştü yakın bir zamanda kuşcudan almıştım sallabaş virüsünün bulaştığını ve etki ettiğini düşünüyorum. Bu konu hakkında tüm kuşçuların tedbirli olmasında fayda var çoğu kuş bu virüslere ve bakterilere bağışıklkk kazanmış durumda ufak bir hastalıkta ortaya çıkıyor olan onlara ve bizlere oluyor malesef...