KUŞUM KÖR OLDU

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İki yaşında ve 2ağız yavru aldığım bir kuşum durduk yere kör oldu. Gözleri görünüş olarak normal ama görmüyor ve gözüne parlak ışık tutnca göz irisi tepki vermiyor.
Bu durumla karşılaşan oldumu acaba ?
Neden olur, tedavisi mümkünmüdür ?

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
İki yaşında ve 2ağız yavru aldığım bir kuşum durduk yere kör oldu. Gözleri görünüş olarak normal ama görmüyor ve gözüne parlak ışık tutnca göz irisi tepki vermiyor.
Bu durumla karşılaşan oldumu acaba ?
Neden olur, tedavisi mümkünmüdür ?

Öncelikle geçmiş olsun Abdullah bey.
Bir kaç yerde görmüştüm fazla şekerli besinler verilirse gözlerin kör alacağına dair belki istemeyerek fazlacada tatlı yedirdiniz yada yaşından dolayıdır tam bilemicem ama siz yinede yakınınızdaki bir veterinere götürünüz

Saygılar,iyi forumlar

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kuş iki yaşında yaşlı değil, çikolata yada tatlı yemedi. Bir veteriner arkadaşla görüştüm, taravmadan dolayı sinir zedelenmesi olabilir dedi. Muhtemelen korkup kafasını biyere vurdu.
Tavsiye olarakta şöyle dedi;
Yarım suluğa iki damla tentürdiyot veya batticon damlatıp bir hafta içir, düzelmezse dahada düzelmez dedi.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Kuş iki yaşında yaşlı değil, çikolata yada tatlı yemedi. Bir veteriner arkadaşla görüştüm, taravmadan dolayı sinir zedelenmesi olabilir dedi. Muhtemelen korkup kafasını biyere vurdu.
Tavsiye olarakta şöyle dedi;
Yarım suluğa iki damla tentürdiyot veya batticon damlatıp bir hafta içir dedi, düzelmezse dahada düzelmez dedi.
Bu yöntemi güvercinde deneyen biliyorum... Umarım düzelir...