Kuşum kötü..

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Kuşumda mantar olduğunu düşündüğüm için, 4 gündür vazelin sürüyorum fakat iyice döküldü tüyleri, koyacağım resimleri yeni çektim şuanda da vazelinli. Veterinere götürmeli miyim? Yoksa düzelir mi?

serkan9930

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
bozkurt
kuş mantar olmuş diğer kuştan ayır  eczaneden terbısıl sprey al onu sık ama gozune gelmesın

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Mantar sıcağı sever acaba diyorum ısı olarak biraz daha serine alsanız ama bu seferde tüy döküldüğü zaman canlı üşürmü. Birde ben her canlıda bu tür bir (kedi, kuş,  vs.) gözünde sıkıntı oldumu ılık çaylı pansuman yaparım pamuk ile. Kendi çocuklarımda bile göz ile ilgili bir sıkıntı olsa  gözlerine birşey kaçsa vs. çaylı ılık pamuk ile pansuman yaparım.
Bildiğim hiç bir zararı yok dezenfektan ve gözleri dinlendiriyor. Acaba en azından tedavi için diyemem de gözleri kimbilir ne kadar yorgundur rahatlasın ve temizlensin diye bu şekilde pansuman yapsanızmı.
Yalnız pansumanı yapınca nemli ve ıslak göz çevresi olduğu için soğuk ortamda yapmayın göze serinlik geliyor.
Birde çok ufak yapılı kuşlar sprey nasıl göze gelmeden göz çevresine yapılır diye düşündüm. Acama kuşun kafasını sabit tutup spreyi kulak çöpünün pamuğuna sıkıp nokta nokta yumuşak vuruşlarla mı göz etrafına çok çok yanaştırmadan yapılabilir. Fikir tabi benimki genede araştırın.

Çok geçmiş olsun.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Bence en yakın üretimci abilerimize götürürsen 2 haftada sağlıgına kavuşacaktır .  tüylerinin dökülmesi sorun deil . iyileşsinde garibim . en sağlıklı yer üretimcilerdir . veterinerleri kötülemiyorum ama ben üretimcilere götürürüm . veteriner her canlı ile uğraşır . muhabbet üreticisi ise sadece muhabbetle .

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Göz altları düzeldi fakat 2. resimde gösterdiğim başının üstü boşaldı. Avipomu o kısıma kullansam zararı olur mu?